Samsun Haber
Giriş Tarihi : 18-01-2019 15:52   Güncelleme : 18-01-2019 15:52

​Bafra’nın Tarımsal Ürün Potansiyeli Masaya Yatırıldı

​Bafra’nın Tarımsal Ürün Potansiyeli Masaya Yatırıldı

Bafra Ticaret Borsası ev sahipliğinde, Samsun Valiliği, Bafra Kaymakamlığı ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) işbirliği ile Bafra İlçesinin tarımsal ürün potansiyeli açısından değerlendirme çalıştayı Bafra Ticaret Borsası Konferans salonunda yapıldı

Samsun Valisi Osman Kaymak'ın Başkanlığında gerçekleşen çalıştayda, OKA tarafından hazırlanan, Bafra İlçesinin tarımsal ürün potansiyeli raporuna dair bilgiler paylaşıldı. Ayrıca Çalıştayda, Bara ilçesinin tarımsal ürün raporundan yola çıkılarak Bafra ilçesinin tarımsal sorunları ve hedefleri ortaya konularak katılımcıların görüş, öneri ve fikirleri değerlendirildi.

Toplantıda konuşan Samsun valisi Osman Kaymak ise, Samsun’a geldiğim günden bu yana hep konuşuyoruz Samsun'un çok önemli iki ovası var bunlardan birisi Bafra diğeri ise Çarşamba ovasıdır. Bu iki ova aslında Türkiye'nin gıda deposu biliyorsunuz her şeyin yapayı oluyor ama gıdanın yapayı olmuyor, gıda insanoğlu için çok önemlidir, insanımız gıdaya mecburen muhtaç ve Allah'a şükürler olsun ilimizde bunların hepsine sahibiz dedi.

Kaymak, Bizim bu toplantıda derdimiz ilimiz ve onun yanı sıra Bafra ilçesinde çok ciddi şekilde tarım yapılan bir ilçemiz, ilimiz ve ilçemiz neredeyse tamamı tarım ile geçiniyor diye biliriz, ama amacımız şunun bunun üretimi daha da katma değerini arttıracak, insanlarımızın daha çok kazanmasını sağlayacak, eğer şuan yapılan üretimlerde, zaman zaman zarar ediyorsunuz, keşke bunların daha sürdürülebilir anlamında sizleri dinlemek istiyoruz. Şimdi sizleri dinleyeceğiz, sizlerin önerileri çok önemli" dedi.

Vali Osman Kaymak'ın konuşmasından sonra, çalıştaydı, Bafra İlçesinin tarımsal ürün potansiyeli raporu, Bafra ilçesindeki ve Bafra ovasındaki tarımsal üretimin mevcut yapısını altyapı, üretim ve tüketim boyutuyla ele alınması, Bafra ilçesinin tarımsal ürün potansiyeline yönelik bir takım tespitlerde bulunması konuşuldu.

Çalıştaya Samsun Valisi Osman Kaymak, Bafra Kaymakamı Ahmet Adanur, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü Nail Kırmacı, OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen, Bafra Ticaret Borsası Başkanı Namık Kibaroğlu, Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, Bafra TSO Başkanı Göksel Başar, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, çiftçiler katıldı.

adminadmin