Samsun Haber
Giriş Tarihi : 23-05-2019 12:44   Güncelleme : 23-05-2019 12:44

Bağımsız Samsun Milletvekili Erhan Usta’dan​ Samsun’da su zammına itiraz!

Bağımsız Samsun Milletvekili Erhan Usta, Samsun'da su tarifesine yapılan yüzde 25, sayaç okuma bedeline yapılan yüzde 150'lik zamma tepki gösterdi.

Bağımsız Samsun Milletvekili Erhan Usta’dan​ Samsun’da su zammına itiraz!

Bağımsız Samsun Milletvekili Erhan Usta, sosyal medya aracılığıyla yayınladığı bildiride, Samsun’da yapılması planlanan su zammına karşı çıktı.

Belediyenin borcu milletin sırtına yüklenmemeli diyen Usta’nın bildiri şu şekilde:

SASKİ Genel Kurulunda, Samsun’da şebeke suyuna zam yapılarak, yeni tarifelerin Belediye Meclisine gönderildiğini üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. Seçim öncesinden yapılan %15’lik indirim, şuan %25’lik bir zam haline dönüştürülmek istenmektedir. Basından takip ettiğimiz kadarıyla, Belediye Başkanı Mustafa Demir, seçim öncesi %15’lik indirim için “O, doğru ve reel bir düzenleme değildi.” demiş. Neydi peki? Bir kandırmaca mıydı?

Bu mudur sizin belediyecilik anlayışınız? Bu mudur AK Parti Belediyeciliği? AK Parti Belediyeceliği şahıslara mı bağımlı, süreklilik arz etmiyor mu? Belediyenin borcunu millete mi ödeteceksiniz? Milletin zaten zor geçindiğinden bu kadar mı bihabersiniz? Diğer taraftan, bir çok belediye indirim yaparken, bu mudur sizin enflasyonla mücadele anlayışınız?

Borç sorunu, borcu milletin sırtına yükleyerek değil, şehirde ekonomik aktiviteyi canlandırarak çözülmelidir. Görünen o ki, Mustafa Demir’in derdi bu değil. Bir taraftan, sadece Samsun için değil, Türkiye için de çok stratejik bir sektör olan medikal sanayiye ilişkin sözleri yerine getirmeyeceksin, sektörün umut bağladığı Mediclust Şirketine ortak olmaktan vazgeçeceksin, milletin istihdam ve gelir umutlarına karalar bağlatacaksın; diğer taraftan milletin sırtına zamları yükleyeceksin... Bu mu olacaktı Samsun’da yapılan ilk icraatlar? 

Samsun’un ayaklarına prangaralar vuran, kötü yönetiminizin bedelini millete ödetemezsin! Bu zam teklifi derhal geri çekilmeli, Samsun’da istihdam nasıl arttırılır, millete nasıl nefes aldırılır onun üzerinde düşünülmeli, ilk iş olarak da Medikal Sanayinin önünü açılmalı, verilen sözler tutulmalıdır! Verdiğiniz sözlerin takipçisiyim!

adminadmin