Genel
Giriş Tarihi : 10-07-2018 08:43   Güncelleme : 10-07-2018 08:43

Bak şu şehir plancıları odasına!..

Bak şu şehir plancıları odasına!..

Son KHK ile bir üyesini de kaybeden Şehir Plancıları Odası hakkındaki PKK sever ve Cemaat ile bağlantıları temizleniyor.

Daha önce de OHAL kararnameleriyle yönetim kurulundan bir kaç isimin meslekten ihraç edildiği Şehir Plancıları Odası bu gidişle yönetim kurulu Üyesi yapacak adam bulamayacak.

Daha önce de Şehir Plancıları Odası yönetimi Genel sekreteri Ayhan Erdoğan ve Odanın görünmeyen Başkanı Necati Uyar'ın reise hakaretten tutuklandığı henüz hatırlardayken bir OHAL kararnamesi ile bir merkez yönetim kurulu üyesinin görevine son verilmesi üzerine Şehir Plancıları Odası şöyle bir açıklama yaparak her zamanki gibi topu yine taca çıkardı.

Temmuz 2018 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan KHK ile içerisinde Genel Merkez Yönetim Kurulu üyemiz Dilek Karabulut’un da olduğu iki meslektaşımızın kamu görevlerine son verilmiştir. Olağanüstü hal gerekçesiyle sebep gösterilmeden uygulamaya konulan bu durumun hukuksuzluğunu kınıyoruz.

İnsanların sebepsiz yere kamu görevlerine son verildiği, açığa alındıkları veya tekrar göreve iade edildikleri bu süreç hukukun temel ve evrensel ilkelerini dahi hiçe sayacak keyfiyette ve adaletten yoksun biçimde sürmektedir. Bu kapsamda gerekçe gösterilmeden keyfi biçimde uygulamaya konulan bu ihraç sürecinin bir an önce bitirilmesini, kamu adına soruşturma ve kovuşturmaların hukukun temel ve evrensel ilkeleri dahilinde sürdürülmesini talep ediyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

TMMOB Şehir Plancıları Odası

adminadmin