Samsun Haber
Giriş Tarihi : 15-11-2016 14:57   Güncelleme : 15-11-2016 14:57

Bakan Çağatay Kılıç’tan Samsun’a “Gıda Osb” Müjdesi

​Samsun’un Çarşamba ilçesinde bulunan atıl durumdaki Şeker Fabrikaları’nın 900 dönümlük arazisine, Gıda Organize Sanayi Bölgesi yapılacak.

Bakan Çağatay Kılıç’tan Samsun’a “Gıda Osb” Müjdesi

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Çarşamba’ya yapılacak Gıda Organize Sanayi Bölgesi’nin Samsun ekonomisine büyük katkı sağlayacağını belirterek, “Bu yatırımımız Samsunumuzun ekonomik hayatına canlılık getirmesinin ötesinde önemli istihdam alanı da yaratacak” dedi.

Samsun’un Çarşamba ilçesinde 2011 yılından bu yana atıl durumda bulunan Şeker Fabrikaları’na ait 900 dönümlük araziye Gıda Organize Sanayi Bölgesi inşa edilecek.

Samsun ekonomisine büyük katkı sağlayacak Çarşamba Gıda Organize Sanayi Bölgesi yapılacağının müjdesini veren Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Çarşamba’da yapılacak bu yatırımımız, Samsunumuzun ekonomik hayatına canlılık getirmesinin ötesinde önemli istihdam alanı da yaratacak” dedi.

Bakan Çağatay Kılıç, Şeker Fabrikaları’na ait 900 dönümlük arazinin tahsisi için tüm imzaların atıldığını ve tahsisin gerçekleştiğini bildirdi. Projenin sadece Çarşamba ve Samsun’un ekonomisine değil bölge ekonomisine de önemli bir katkı sağlayacağını ve ivme kazandıracağına işaret eden Bakan Çağatay Kılıç, kurulacak Organize Sanayi Bölgesinin istihdam açısından da önemli olduğunu vurguladı. Bakan Çağatay Kılıç, “Bu önemli yatırım Samsunumuz ve bölgemiz açısından önemli bir istihdam alanı da oluşturacak. Kurulacak Gıda Organize Sanayi Bölgemizde binlerce kişinin istihdam edilmesi sağlanacaktır” diye konuştu.

Ekonomik anlamda gıdanın en temel değer olduğunu vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, “Samsun ölçeğinde konuya baktığımızda, Samsunumuzun büyük bir tarım potansiyeli var. Belki de Türkiye’nin en bereketli toprakları Samsun’da ve bizim bunu çok daha iyi kullanmamız gerekiyor. Şimdi bu potansiyelimizi Çarşamba’ya kuracağımız Gıda Organize Sanayi Bölgemiz ile taçlandırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bakan Çağatay Kılıç, AK Parti iktidarının 14 yıldır yaptığı yatırımları herkes tarafından çok iyi bilindiğini ve takdirle karşılandığını ifade ederken, “Biz artık ülkemizin geldiği noktada, bugün ne yapacağız, yarın ne yapacağız, bir hafta sonra ne yapacağızı konuşmuyoruz. Biz şu anda 2023, 2053, 2071’de ne yapacağımızı konuşuyoruz ve planlıyoruz. Ülkemizin büyük hedefleri doğrultusunda neler yapacağımızı konuşuyoruz” şeklinde konuştu.​

 

adminadmin