Spor
Giriş Tarihi : 20-02-2014 11:56   Güncelleme : 20-02-2014 11:56

BAKAN KILIÇ: "KARARLARIN ALINIP ARKASININ GELMEDİĞİ DÖNEMLER GEÇMİŞTE KALDI"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Avrupa Birliği (AB) Türkiye Ulusal Ajansı koordinesinde ilerleyen "Erasmus+" projesinin tanıtım toplantısında yaptığı açıklamada, "Bugüne kadar hep güzel konuşmalar yapıldı, yemekler yendi, dağılındı. Kararların alınıp arkasının gelmediği dönemler geçmişte kaldı" dedi.

BAKAN KILIÇ:
Bakan Kılıç, Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın katılımlarıyla hayata geçirilen ve "Erasmus Programı kapsamında spora yönelik hayata geçirilecek yeni çalışmalar" hedefiyle temeli oluşturulan 'Erasmus+' projesinin İstanbul'da gerçekleştirilen tanıtım toplantısına AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile katıldı.

"Türk Sporu İçin Çok Önemli Bir Adım"

Bakan Kılıç, burada yaptığı açıklamada, bakanlığının çalışma alanında spor tarafının çok önemli bir unsur olduğunun altını çizerek, "Ülke sporumuzun, spor hayatımızın ve sporcularımızın gelişmesi için bizim sorumluluk alanımız çok önemli. Özellikle gençlerimizin desteklenmesi anlamında Erasmus Programı'nın geçmişte büyük katkıları oldu. Şimdi sporla da birleştiğinde çok iyi sonuçlar elde edeceğimize inanıyorum. Yapılacak çalışmalar, gençlerimiz ve Türk sporu için büyük faydalar sağlayacak. Bu proje, Türk sporu adına çok önemli bir adım" diye konuştu.

"Yakın Zamanda 600'ü Aşkın Tesis Hayata Geçecek"

Bakan Kılıç, başarılı sporcuların ve spor adamlarının her zaman gençler üzerinde olumlu etki yaptığını vurgulayarak, tanıtım toplantısında bulunan Fatih Terim ve Turgay Demirel gibi isimlerin bu konuda önemli örnekler olduğuna değindi.

"Rusya'nın Soçi kentinde devam eden 22. Kış Olimpiyat Oyunları'na sadece 6 sporcu ile katılmak içimizi burkuyor" diyen Bakan Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu bizi kamçılamalı. Soçi'de bayrağımızın dalgalanıyor olmasından dolayı büyük gurur duyduk ancak buruğuz da. Çünkü 6 sporcu ile katıldık. Bu rakamın artması lazım. Bunun için bizlerin burada yapacağı çalışmalar, elde edilecek sonuçlar, vereceğimiz destekler inşallah kardeşlerimizin uluslararası arenada çok daha fazla başarı almasını sağlayacak. Yakın zaman içinde 600'ü aşkın tesis hayata geçmiş olacak. Sadece tesis yapmak da yetmez. Bu tesislerin içinde spor yapacak kardeşlerimizi yönlendirecek antrenör, psikolog, fizyoterapist, diyetisyen, doktor, bütün bu paketin birlikte işlemesi lazım. Böyle olmazsa sonuç elde etmek de kolay değil."

"Alınan Kararların Uygulanması Noktasında Takipçi Olacağız"

Alınan kararların uygulanması noktasında Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak kararlılıklarının kesin ve devamlı olduğuna vurgu yapan Bakan Kılıç, "Ancak şunu da söyleyeyim; yıllar yılı hep güzel konuşmalar yapıldı, yemekler yenildi, kararlar alındı ve dağılındı. Alınan kararlar takip edilmedi ve uygulanmadı. Bana, Başbakanımız tarafından verilen görevin en önemli unsuru, verilen ve alınan kararların ciddi manada takip edilmesi, uygulanması. Bundan geri durmayacağız ,takipçisi olacağız. Gece olur, gündüz olur hiç fark etmez. Çünkü biz aldığımız kararları uygulamazsak başarıyı elde edemeyiz. Çok önemli adımlar atacağız. Gelecekte başarılar elde edeceğiz" şeklinde görüş belirtti.
 
Terim: "Spor artık sadece spor değildir"

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim de toplantıda katılımcılara hitap ederken, "Spor artık sadece spor değildir. Gelişmiş ülkelerin birbirlerine üstünlük sağlamaya çalıştığı önemli bir mücadele alanı oldu. Spor, bacasız bir sanayi, ciddi paraların dolaştığı, reklam ve bilinirlik için yatırım yapılan önemli bir sektördür" diye konuştu.
Avrupa Birliği Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Türkiye Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Prof. Dr. Emre Alkin, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in katıldığı tanıtım toplantısında, Galatasaray Kulübü İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan, eski milli basketbolcu İbrahim Kutluay, çok sayıda federasyon başkanı ve federasyon yetkilisi ile davetliler hazır bulundu.

Toplantıda, projeye katkılarından dolayı Avrupa Birliği Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından Fatih Terim'e, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç tarafından da Turgay Demirel'e plaket verildi.

"Erasmus+" Programı Neleri Kapsıyor?

Hayata geçirilen program kapsamında, 2014-2020 yılları arasında spor konusunda da Avrupa Birliği ülkeleri içinde eğitim ve çalışmalara destek sağlanması hedeflenirken, spor alanında faaliyet gösteren tüm kuruluşların Avrupalı ortaklarıyla birlikte gerçekleştirecekleri projelere destek olunması, uluslararası spor organizasyonlarının yapılmasına katkı sağlanması noktasında da projenin önemli görevler üstlendiği kaydedildi.
adminadmin