Güncel
Giriş Tarihi : 27-02-2017 09:53   Güncelleme : 27-02-2017 10:24

Bakan Kılıç’tan Zamanlama Hatası

Gençlik ve spor bakanı Çağatay kılıç Karargah rahatsız manşeti atarak referandum öncesi darbe sinyalleri veren gazeteyi ziyaret etti

Bakan Kılıç’tan Zamanlama Hatası

Ziyaret haberini karargah rahatsız haberini yapan muhabir hande Fırat ise twitterdan paylaştı

Akif Çağatay Kılıç, dopingle mücadele büyük mesafe aldıklarını belirterek, “ 2012’deki olimpiyatlardan sonra hepimiz yüzümüzü kapatarak geziyorduk. 2016’da Rio’ya gittik, çocukların hepsi temiz rapor aldı” dedi. Bakan, devşirelecek sporculara ise eğer örnek olacaksa destek vereceğini söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç,  Türkiye’nin dopingle mücadele büyük yol kat ettiğini belirterek, “Artık alnımız açık geziyoruz” dedi. Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat, Hürriyet Gazetesi Spor Müdürü Mehmet Arslan ve Hürriyet gazetesi yazarlarıyla kahvaltıda buluşan Bakan Kılıç, gündemdeki konuları değerlendirdi.

Dopinge bulaşanların cezasını ağır bir şekilde çektiğini söyleyen Kılıç, “Azerbaycan ve Endonezya’nın dopingle alakalı durumunu yeniden gözden geçirip, dopingle mücadeleye uygun hale getirdik. Bunun içerisinde WADA yönetim üyesi olarak bizim de imzamız var. 2012’deki olimpiyatlardan sonra hepimiz yüzümüzü kapatarak geziyorduk. 2016’da Rio’ya gittik, çocukların hepsi temiz rapor aldı. Şu an Türkiye olarak WADA’ın yönetiminde bulunuyoruz. 90’lı yıllarda bir trend vardı. Sporda rekor üstüne rekor kırılıyordu. Nasıl kırıldığının araştırması yapılmıyordu. 2000’li yıllara gelindi. Tuhaflıklar var sporun temiz olması lazım dendi. Trend temiz spora döndü” dedi.

DEVŞİRME OLMASIN İSTİYORUM AMA

Özellikle Rio Olimpiyatları nedeniyle tartışma konusu olan devşirme sporculara da değinen Kılıç, “Uluslararası sporcu (devşirme) işi olmasın diyorum. Olacaksa da örnek olsun. Ona müdahale ederim. Çünkü vatandaşlık süreci, bizimle birlikte, İçişleri Bakanlığı’nda yürüyor” dedi.

Federasyonların 2006’dan sonra özerk bir yapıya kavuştuğunu söyleyen Kılıç, “Ancak seçimle gelse de bunun sorumluluğun taşımak zorunda. Denetim anlamında hiç bir şekilde müdahale etmekten geri durmam. Bütçesinin yüzde 80’ini devletin verdiği yapıda, bu parayı kontrol etmek sadece görevim değil, ahlaki sorumluluğum. Federasyonlara denetim anlamında hesabını sorarım” dedi.

Bakan Kılıç’tan Hürriyet’e ziyaret

TFF, FETÖ İÇİN GEREKLİ ÇALIŞMAYI YAPTI

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) FETÖ temizliğini gerekli şekilde yapmadığı iddialarına da cevap verdi. Bakan, “TFF içinde hâlâ bu yapıdan insanların olduğu iddiası Aziz Bey’in iddiasıdır. TFF gerekli çalışmayı ve gerekli açıklamayı yapmıştır. Bunları, basın üzerinde değil, kendi aralarında konuşmalılar.

Bilgimiz dahilinde, şu an görevinin başında olan kişi yok. Elimizdeki bilgiler, gerekli güvenlik birimleri ile yapılan çalışmalar doğrultusundaki bilgiler. Orada çıkan verilerin, bilginin herhangi birinden saklanması mümkün değil. Devletin diğer birimleri ile birlikte bakanlık olarak bizden araştırma ve araştırmaların gerekli yerlere ulaştırılması konusunda destek istendi. Kulüpler, antrenörler ve futbolcularla ilgili araştırma ve sonrasında yapılması gerekenler yapıldı. Bu anlamdaki incelemeler bütündür. Bu bir terör örgütü ile mücadeledir” dedi.

Kılıç, kendilerinin spor teşkilatında yüzde 99 oranında bir temizlik yaptıklarını belirterek, 2545 kişiyi görevden aldıklarını vurguladı.

KUMPASIN ÜÇ TARAFI VAR

Kılıç, “Yüzde 1 içinde kriptolar varsa onu da arıyoruz” dedi. Kılıç, FETÖ’nün futbol dışında diğer branşlara fazla bulaşmadığını ya da bulaşmak istemediğini kaydederken, “Şike Kumpas Davası’nın, adli tarafı, emniyet tarafı bir de teknoloji başkanlığı tarafı var. Her taraftan, her kurum içerisinden gelen bir şey var. Kişi ve kurumsal anlamda bakıldığında futbol olduğu için buradan konuşuluyor. Konu, Askeriye içine sızıp 15 Temmuz gecesi darbe yapmaya çalışanlardan farklı değil, benim açımdan. Hain haindir” dedi.

 

 

 

Recep YAZGANRecep YAZGAN