Samsun Haber
Giriş Tarihi : 26-03-2019 11:57   Güncelleme : 26-03-2019 11:57

Bakan Kurum, İlkadım’daki Kentsel Dönüşüm Programını Açıklayacak

​Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İlkadım’daki Kentsel Dönüşüm programını açıklamak için Samsun’a geliyor.

Bakan Kurum, İlkadım’daki Kentsel Dönüşüm Programını Açıklayacak

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Çarşamba günü(yarın) Samsun’a gelecek olan  Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İlkadım İlçesi’ndeki Kentsel Dönüşüm Programını açıklayacak.

TÜRKİYE’NİN ÖRNEK DÖNÜŞÜMÜ İLKADIM’DA OLACAK

Hükümetin gündemine aldığı Türkiye’nin örnek kentsel dönüşümü Samsun’un İlkadım İlçesi’nde gerçekleşecek. İlkadım İlçesindeki mahalleler kentsel dönüşümle ihya edilecek. Hiçbir vatandaşın mağdur edilmeyeceği, halkın rızası doğrultusunda gerçekleşecek kentsel dönüşüm, tek-tek, ada-ada yapılacak. Dayanıksız, yaşamaya elverişsiz evler ve binalar, yeni planlamalarla yeniden inşa edilecek.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN HİMAYESİNDE YAPILACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda Büyükşehir ve İlkadım Belediyesi ile yapılacak ortak çalışmayla Fatih, Reşadiye, Yenidoğan, Anadolu, Zeytinlik, Kadıköy, Hastane, Kökçüoğlu, Karasamsun, Hançerli, Saitbey, Pazar, Selahiye ve Cedit, mahallelerinde kentsel dönüşüm sorunu aşılacak.

“KENTSEL DÖNÜŞÜM HÜKÜMETİN GÜNDEMİNDE”

Hükümetin gündemine aldığı İlkadım ilçesindeki kentsel dönüşüm problemini iktidar belediyesi olmanın avantajlarıyla devlet desteği ile çözüme kavuşturacaklarını söyleyen Cumhur İttifakı İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “ Samsun’un en eski yerleşim merkezlerinden olan İlkadım İlçemizde çalışmaları yapılan kentsel dönüşüm projesi İlkadım’ın kaderini değiştirecek. Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın İlkadım’da kentsel dönüşüm sorununu hükümet olarak çözeceğinin sözünü vererek talimatlandırdığı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda kentsel dönüşüm start alacak. Çarşamba günü(yarın) İlkadım İlçemize gelecek olan Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum,  ilçemizdeki kentsel dönüşüm programını açıklayacak.” diye konuştu.

adminadmin