Samsun Haber
Giriş Tarihi : 02-02-2019 12:34   Güncelleme : 02-02-2019 12:34

Bakan Varank: OSB'lerde şaibeli arsa tahsis ve satışlarının önüne geçilecek!

Bakan Varank OSB’lerde şaibeli arazi tahsislerinin önüne geçmek için yönetmelik hazırladıklarını duyurdu.

Bakan Varank: OSB'lerde şaibeli arsa tahsis ve satışlarının önüne geçilecek!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Samsun’a da atıf yaparak “Ziyaret ettiğimiz illerde sanayici ve girişimcilerimizin OSB’lerle ilgili şikâyetleriyle karşılaşıyorduk. Medyada yer alan haberlerde bazı keyfi uygulamalar kamuoyu gündemine geliyordu. Buradan yola çıkarak yatırımcılarımızın karşılaştığı sorunlara yönetmelik çerçevesinde el attık. Farklı düzenlemelere yönelik çalışmalarımız da devam ediyor. STK, sanayicilerimiz ve tüm paydaşlarımızın görüşlerini alarak bu yönetmeliği hazırladık. Bu yönetmelikle OSB’lerde çarklar artık daha hızlı dönecek” diye konuştu.

KEYFİLİĞE MÜSAADE EDİLMEYECEK

OSB’lerde arsa tahsislerine ilişkin süreçleri hızlandıracaklarını ifade eden Bakan Varank, “OSB’ler, tahsis edilmemiş parsellerine ilişkin bilgileri eksiksiz ve doğru bir şekilde herkesle paylaşacak. Spekülatif arsa tahsis ve satışlarının önüne geçilecek. Yatırımcıların arsa tahsis başvuruları 30 gün içinde neticelendirilecek. Yatırımcı reddedilirse 15 gün içinde gerekçeli karar hem yatırımcıya hem de Bakanlığa bildirilecek, keyfiliğe müsaade edilmeyecek” diye konuştu.

Varank, OSB’lerin olağan veya olağanüstü genel kurullarının toplanması için çağrı yapılmaması durumunda nihai kararın bakanlığı tarafından verileceğini de kaydetti.

Bakan Varank, Samsun TSO Başkanıyla tartışmıştı

OSB’LERİ PARSELLEMEYİN!

Samsun'a gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, OSBÜK toplantısında Samsun'da sanayinin gelişmemesini yerel yönetimlere bağlayan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu'na ders vermişti.

Endüstri Bölgeleri Mevzuatını tam kendisinden önce konuşma yapan ve Samsun'da sanayinin gelişememesindeki rolü yerel yönetimlere yükleyen Samsun Sanayi ve Ticaret Odası (STSO) Başkanı Salih Zeki Murzioğlu'na Endüstri Bölgeleri Mevzuatı’nı okumasını istemişti.

adminadmin