Gündem
Giriş Tarihi : 04-03-2014 13:04   Güncelleme : 04-03-2014 13:04

'BAKANLIKTA PARALEL VAR' HABERLERİNE AÇIKLAMA!

''BM'ye gönderilen Adalet Bakanlığı'nın görüşündeki bilgiler iddianameden ve AİHM'in kabul edilebilirlik kararından alıntı yapıldı''

'BAKANLIKTA PARALEL VAR' HABERLERİNE AÇIKLAMA!
Adalet Bakanlığı, Türkiye adına BM'ye Balyoz davası ile ilgili gönderilen belgelerde sahtecilik yapıldığı ve dijital belgeler için "ıslak imzalı" denildiğine ilişkin haberlerlerle ilgili bir açıklama yaptı. Bakanlık, BM'ye gönderilen görüşte yer alan bilgilerin Balyoz davasının iddianamesinden ve AİHM'in kabul edilebilirlik kararından alındığını açıkladı.
 
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada bir kısım medya organlarında; “Bakanlıkta Paralel Var” ve “Kumpas Adalet Bakanlığının Kalbinde” başlıklı haberlerde, “Türk Hükümeti adına BM'ye gönderilen bir yazıda, dijital darbe planlarından imzalı belge diye bahsedilerek kurumların yanıltıldığı” ve Türkiye adına AİHM’e gönderilen savunmalarda benzer sahtecilikler yapıldığı algısı oluşturulduğu belirtildi. Açıklamada şöyle denildi:
 
"İDDİANAME VE AİHM KARARINDAN ALINTI"
 
"Uluslararası kuruluşlar ve AİHM’e gönderilmek üzere hazırlanan hükümet görüşlerinde, başvuruya konu olayla ilgili olarak; cumhuriyet başsavcılıkları, mahkemeler ve diğer kamu kurumlardan alınan bilgi ve belgelerde ifade edilen hususlara yer verilmekte ve başvuru konusu olayla ilgili yorum yapılmamaktadır. Ayrıca BM’ye gönderilen söz konusu hükümet görüşü Fransızca olarak hazırlanmıştır. Adalet Bakanlığının ve Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğünün ‘sahtecilik’ yapması veya eksik bilgisi vermesi söz konusu değildir. Habere konu edilen ve BM’ye gönderilen Adalet Bakanlığı görüşünde, dava kapsamında değerlendirilen delillere ilişkin hiçbir yorumda bulunulmamıştır. Delillerle ilgili olarak İstanbul cumhuriyet başsavcılığınca hazırlanan iddianameden ve AİHM’in, benzer konudaki, kabul edilebilirlik kararından alıntı yapılmıştır. Gerçeği içermeyen bilgi ve yorumlar üzerinden Bakanlığın ve Bakanlık çalışanlarının itham altında bırakılmasının medya etiğine uygun düşmediği açıktır."
 
OKUR'UN EŞİ
 
 
Bakanlığın yalanladığı haberlerde, aynı zamanda HSYK 1. Daire Başkanı İbrahim Okur'un eşi olan Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Nurdan Okur imzasıyla gönderilen belgelerde sahtecilik yapıldığı iddia edilmişti

GAZETEVATAN
 
adminadmin