Samsun Haber
Giriş Tarihi : 18-06-2019 16:52   Güncelleme : 18-06-2019 17:12

Balıkçılara İş Sağlığı Ve İş Güvenliği Eğitimi

Balıkçılara İş Sağlığı ve İş Güvenliği Farkındalık Eğitimleri Devam Ediyor

Balıkçılara İş Sağlığı Ve İş Güvenliği Eğitimi

İş güvenliği son yıllarda en çok konuşulan, çeşitli yasaların öncülüğünde uygulamaya konulmaya çalışılan faaliyetlerdendir. İş sağlığı ve güvenliği genel olarak çalışanlara sağlıklı ortam sağlamak, çalışma ortamının olumsuz etkilerinden çalışanları korumak, oluşabilecek riskleri belirleyip tamamen ortadan kaldırmak veya zararları en aza indirgemek, oluşabilecek maddi ve manevi zararları ortadan kaldırmak, çalışma ve üretim verimini artırmak adına yapılan çalışmalara içermektedir.

Av sezonu yaklaşık sekiz ay sürmekte olup, balıkçı gemileri belirtilen dönemlerde aktif olarak yoğun bir şekilde çalışmaktadır. Çalışma saatlerinin ve döneminin bu kadar uzun olması iş sağlığı ve güvenliği açısından bir takım sorunları beraberinde getirmektedir.

Balık avcılığı dünyadaki en tehlikeli mesleklerden biridir. Ülkemizde de 26.12.2012 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren İş Sağlığı ve Güvenliğine İlişkin Tehlike Sınıfları Tebliği’nde tehlikeli sınıfta yer almaktadır

Balıkçılık sektöründe çalışma koşulları ve şekli, yaşanan iş kazaları ve beraberinde getirdiği sakat kalma ya da ölüm sonuçlarından dolayı, bu sektörde çalışanlara, birlik ve kooperatif üyelerine “Balıkçı Teknelerinde Yapılan Çalışmalarda İş sağlığı ve Güvenliği “konusunda farkındalık yaratma amaçlanarak İl müdürlüğümüz yayım programına dahil edilmiştir.  Bu kapsamda eğitim yayım faaliyetleri devam etmektedir.

adminadmin