Güncel
Giriş Tarihi : 26-08-2015 19:30   Güncelleme : 26-08-2015 19:30

Balıkçıların "Vira Bismillah" heyecanı

DÜZCE (AA) - Denizlerdeki av yasağının kalkmasına kısa bir süre kala, tekne ve ağlarındaki son hazırlıklarını yapan Karadenizli balıkçılar, "Vira Bismillah" demek için beklemeye başladı

Balıkçıların

DÜZCE (AA) - Denizlerdeki av yasağının kalkmasına kısa bir süre kala, tekne ve ağlarındaki son hazırlıklarını yapan Karadenizli balıkçılar, "Vira Bismillah" demek için beklemeye başladı.

Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni sezonun balıkçılar için hayırlı olmasını dilediklerini belirtti.

"Avlanma sezonunun balıkçılarımızın tüm beklentilerini karşılamasını umuyoruz" diyen Karakaş, "Şu anda şartlar iyi gidiyor. Balıkçılar hazırlıkları tamamlamak üzere. Denizde palamut iyi konumda fakat hava şartları bir önceki dönem gibi kötü gidiyor. Kuzeydeki rüzgarlar balıkçılarımızı etkileyecek gibi görülüyor" şeklinde konuştu.

Balıkçıların sezon hazırlıklarını tamamlama aşamasına geldiğini anlatan Karakaş, şunları kaydetti:

"Balıkçılarımız da tüm hazırlıklarını yaptı. Bakımı yapılacak olan tekne kalmadı. Balıkçılarımız şu anda teknelerini ve avlarını yetiştirmeye başladı. Teknelerin ufak tefek eksikleri giderilmeye çalışılıyor. Can yeleği, simitler, çizmeler gibi eksikleri tamamlıyor. Yüzde 90 oranında sezonuna hazır durumdayız. Balıkçılarımızın yeni sezon beklentisi yüksek. Hava şartları da iyi olursa sezonun çok çok iyi geçeceğini tahmin ediyoruz."

adminadmin