Ekonomi
Giriş Tarihi : 28-04-2018 20:56   Güncelleme : 28-04-2018 20:56

Banka Kartının Şube Kodu Nerede Yazar?

Özellikle havale işlemlerinde sorulması nedeniyle banka kartlarının şube kodu nerede yazar sorusu sıklıkla sorulmaktadır. İşte bu sorunuza artık bir son vermek için sizlere bu yazımızda önemli bilgiler vereceğiz.

Banka Kartının Şube Kodu Nerede Yazar?

Genellikle şube kodları IBAN içerisinde gizlidir. 4 haneli olan bu kod ayrıca şube kodu diye belirtilmediği için çoğu kimse bu koddan haberdar değildir. Peki, bunu nasıl öğrenebiliriz? İşte sizlere basit birkaç yöntem tavsiye ediyoruz.

İnternet Bankacılığı

Eğer internet bankacılığı kullanıyorsanız hesabınıza giriş yaptıktan sonra hesap bilgilerim sekmesine tıklayabilirsiniz. Bankadan bankaya bu isim değişebilir ancak genel itibariyle böyledir. İşte bu sekme içerisinde sizler de şube kodunuzu rahatlıkla bulabilirsiniz.

Eğer bulamadıysanız ya da internet bankacılığı kullanmıyorum diyorsanız o halde üzülmeyin sizlere bir yöntem daha tarif edeceğiz.

Uşak’a dair güncel uşak haber ve gelişmeleri, son dakika uşak haberleri ve etkinlikleri Uşak Gündem’de.

Kartı Aldığınız Şubeyi Biliyor Musunuz?

Eğer bu soruya cevabınız evet ise kısa bir araştırma ile şube kodunu bulabilirsiniz. Bu kapsamda yapmanız gereken bankanın ve şubenin adını yazarak arama motorunda şube kodunu aramaktır. Örneğin XXX bankası YYY şubesi şube kodu diye bir arama gerçekleştirip bankanızın şube kodunu öğrenebilirsiniz.

Bunu öğrendikten sonra ise IBAN numaranız içerisinde bu 4 haneli sayının olup olmadığını test edebilirsiniz. Bu sayede sizler de sağlama yapmış olacaksınız. Bu iki yöntemi de yapamadıysanız bu durumda müşteri hizmetlerini arayarak da bilgi alabilirsiniz.

Kaynak: https://www.usakgundem.com/ekonomi/banka-kartinin-sube-kodu-nerede-yazar-h922.html

adminadmin