Genel
Giriş Tarihi : 04-05-2019 11:18   Güncelleme : 04-05-2019 11:18

Bankalar arası Kart Merkezi uyarıyor; Dolandırıcılara dikkat!

Bankalar arası Kart Merkezi, Demet Evgar ile gerçekleştirdiği yeni kampanyasıyla, herkesi dolandırıcılara karşı daha dikkatli olmaya çağırıyor. Finans sektöründe kullanıcıların güvenliğini sağlamaya yönelik uygulamaların her geçen gün daha da iyileştirildiğini ifade eden BKM Genel Müdürü Dr. Soner Canko, “Ancak kullanıcıların bu konuda bilinçli olması da çok önemli. Şimdi hep birlikte dolandırıcılara ‘Palavra' deme zamanı!” diye konuştu. Canko, hayata geçirdikleri www.bilgiguvende.com ile farkındalığı artırmayı amaçladıklarını belirtti.

Bankalar arası Kart Merkezi uyarıyor; Dolandırıcılara dikkat!

Bankaların ortak platformu Bankalar arası Kart Merkezi (BKM), finansal tüketicileri dolandırıcılara karşı uyarmak ve bu konuda bilinç oluşturmak için yeni bir kampanyaya imza attı. Dolandırıcıların kullandığı pek çok yöntemin eğlenceli bir dille anlatıldığı kampanyada başarılı oyuncu Demet Evgar başrolde yer alıyor ve “Palavra” şarkısını bilgi güvenliğine yönelik farkındalığı artırıcı sözlerle seslendiriyor. Öte yandan BKM tarafından hayata geçirilen www.bilgiguvende.com'da kullanıcılar, bilgi güvenliğiyle ilgili akıllarına takılan her türlü sorunun yanıtını bulabiliyorlar.

“Dolandırıcılığa karşı en güçlü koruma, kullanıcıların bilinçlenmesiyle başlıyor”

Ödeme alışkanlıklarımızın değiştiğini, nakit kullanımımızın giderek azaldığını ve günden güne teknolojinin hayatın her alanında daha fazla kullanıldığını söyleyen BKM Genel Müdürü Dr. Soner Canko, şöyle konuştu: “Bu değişim dolandırıcılık yöntemlerine de yansıyor; sosyal mühendislik, oltalama gibi yeni dolandırıcılık türleri hayatımıza giriyor. Dolandırıcılar tamamen insan davranışlarına yöneliyorlar. Kullanıcıları korkutarak ya da ödül vereceklerini söyleyerek kandırıyorlar. İnsanların bazı hassas noktalarını kullanarak, kendi çıkarlarına uygun hareket etmelerini sağlıyorlar. Finans sektöründe kullanıcıların güvenliğini sağlamaya yönelik uygulamalar her geçen gün daha da iyileştiriliyor. Ancak kullanıcıların bu konuda bilinçli olması da çok önemli. Ülkemizde bilginin korunması için çok sayıda yasal önlem ve mekanizma var ancak en güçlü koruma, kullanıcının kendisiyle başlıyor. Bu nedenle BKM olarak dolandırıcılık olaylarına karşı kullanıcıları dikkatli olmaları konusunda uyarıyoruz. Hem kişilerin hem de kurumların bu tehditlerden korunması için sosyal mühendisliğin ve dolandırıcılık türlerinin ne olduğunu, saldırı yollarını ve bu saldırılardan korunma yöntemlerini paylaşıyoruz. Kullanıcıların bu ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir platform olan www.bilgiguvende.com ile bilgi güvenliği konusunda internete başvuran kullanıcıların karşısına doğru ve güvenilir içeriğin çıkmasını, düzenli olarak kullanıcıları bilinçlendirmeyi hedefliyoruz. Kart kullanıcılarının akıllarında dolandırıcılıkla ilgili herhangi bir soru işareti olduğunda www.bilgiguvende.com'u rahatlıkla ziyaret edebilirler.”

 “Artık gerçek dışı teklif ve isteklere ‘palavra' diyeceğiz”

İzleyiciyle buluşturdukları yeni ve eğlenceli filmle ilgili değerlendirmelerde bulunan Canko, “Bilgi güvenliği konusunda sesimizin daha kuvvetli çıkmasını sağlamak için başarılı oyuncu Demet Evgar ile birlikte dikkat çekici olduğuna inandığımız bir reklam filmine imza attık. Kendisine bu projede bize eşlik ettiği, tüm toplumu etkileyen bu önemli konuyla ilgili farkındalığı artırmaya destek verdiği için çok teşekkür ediyorum. Toplum olarak yenilikleri alışkanlığa çevirme hızımız çok yüksek. Asla unutmamamız gerekense bilginin, içinde yaşadığımız çağda en değerli varlığımız olduğu. Bilgilerimizin değerini, onları korumak için almamız gereken önlemleri kavramamız çok önemli. Hayata geçirdiğimiz bu reklam filmiyle bilinçlenmenin çok eğlenceli yolları olduğunu keşfettik. Ben eminim ki artık gerçek dışı teklif ve isteklere daha çok ‘palavra' diyeceğiz” diye konuştu.

Dolandırıcılıktan korunmak için doğru adres: www.bilgiguvende.com

Sürekli yöntem değiştiren dolandırıcılara karşı kullanıcıları dikkatli olmaları konusunda uyaran BKM, hem kişilerin hem de kurumların bu tehditlerden korunması için www.bilgiguvende.com'u takip etmelerini öneriyor.

adminadmin