Genel
Giriş Tarihi : 15-10-2019 09:09   Güncelleme : 15-10-2019 09:09

Bariyer Sistemleri

Güvenlik, insan hayatı için önemli bir olgudur. Belirli bir alana araç, yaya, bisiklet girişini önlemek ya da kontrol etmek amacı ile insan gücünün yeterli olmadığı noktalarda bariyer sistemleri tercih edilir.

Bariyer Sistemleri

Bariyerler farklı boyut ve ağırlıklarda çelikten üretilirler. Açılır kapanır bir çalışma sistemine sahiptirler. Bariyer modeline göre manuel ya da otomatik olarak açma kapama işlemleri yapılabilir. Bariyer sistemleri terör saldırısı ya da suikast gerçekleştirilecek tehlike barındıran alanlara yerleştirilerek olası can ve mal kaybının önüne geçilmesini sağlar. Özellikle road blocker bariyerler hızlı çarpmalara ve ağır araçlara rağmen yüksek koruma kapasitesine sahiptir.

3 çeşit ana bariyer modeli bulunur. Bunlar; kollu bariyer sistemleri, mantar bariyer sistemleri ve road blocker bariyer sistemleridir.

Kollu Bariyer Sistemleri ve Kullanım Alanları

Otomatik kollu bariyer sistemleri giriş çıkış denetimleri ve kontrol amacıyla kullanılır. Güvenliği üst düzeyde tutmak isteyen kurumsal şirketler ve AVM gibi alanlar kollu bariyer sistemlerini tercih ederler. Ancak tabii ki güvenlik sahası oluşturulmak istenilen alanın konumu ve büyüklüğüne göre kullanılması gereken bariyer sistemi farklılaşabilir.

Mantar Bariyer Sistemleri ve Kullanım Alanları

Mantar bariyerler diğer bariyer modellerine göre daha küçük ve görsel açılan daha olumlu etkiler yaratır. Otopark giriş çıkışlarında kullanılan bir bariyer modelidir. Paslanmaz özelliğe sahiptir. Böylelikle uzun yıllar kullanılabilir.

Road Blocker Yol Kesici Bariyer Sistemleri ve Kullanım Alanları

Yol kesici bariyerler, güçlü çarpmalara karşı dahi dayanıklı olacak şekilde tasarlanmıştır. Tasarım ve parça aşamalarında dayanıklılık testleri yapılır. Road blocker bariyer ürünleri alana özel ebatlarda üretilebilir. Hidrolik çalışma sistemine sahiptir. Yol kesici bariyerler hidrolik sistem ile istenilen hızda ve oranda açılıp kapatılabilir.

Minimum bütçe ile geniş alanları güvenlik açısından kontrol altına alabileceğiniz bariyer sistemleri paslanmaya karşı malzemelerden üretilmiştir. Geniş mesafeli yolların geçişlerinde kullanabileceğiniz bariyer sistemleri çalışma sürekliliği sayesinde dikkat çeker. Bina alanlarının giriş ve çıkışlarında da kullanılan bariyerler en etkili geçiş sistemleri arasındadır. Üstelik diğer güvenlik sistemleriyle entegre edilerek kullanılabilir.

Bariyer sistemleri ile ilgili daha detaylı bilgiye whiterose.com.tr üzerinden erişebilirsiniz.

adminadmin