Güncel
Giriş Tarihi : 18-08-2017 14:29   Güncelleme : 18-08-2017 14:29

Başbakan Binali Yıldırım: Almanya Racon Kesiyor

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye'nin Almanya'ya nota vermesi ve Gümrük Birliği Anlaşmasına ilişkin, ""Eğer Almanya bunları korursa, imkan sağlarsa bu dostluğa yakışmaz. FETÖ terör mensuplarının barınmasına müsamaha göstermemesini yargılanmak üzere Türkiye'ye iadesini istiyoruz. Gümrük birliği meselesi de Almanya'nın AB adına tek başına karar vereceği bir konumu olmamalıdır. Almanya bütün Avrupa benden sorulur havasında birlik adına racon kesiyor. Bu doğru değil birliğin kurumsal yapısına ilkelerine de uymayan bir şey" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım: Almanya Racon Kesiyor

Başbakan Binali Yıldırım, gündeme ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtladı. FETÖ firarisi Adil Öksüz'ün Almanya'da görüldüğü haberleri üzerine Türkiye'nin Almanya'ya nota vermesi ve Gümrük Birliği Anlaşmasına ilişkin bir soruya Yıldırım şu yanıtı verdi: "Eğer Almanya bunları korursa, imkan sağlarsa bu dostluğa yakışmaz. Almanya'dan darbeye karışmış bulunan FETÖ terör mensuplarının barınmasına müsamaha göstermemesini yargılanmak üzere Türkiye'ye iadesini istiyoruz. Almanya nasıl hukuk devleti ise Türkiye'de  hukuk devleti. Hukukun içinde bunlar yargılanacak karşılığını görecek. 

ALMANYA BÜTÜN AVRUPA BENDEN SORULUR HAVASINDA BİRLİK ADINA RACON KESİYOR
Gümrük birliği meselesi de Almanya'nın AB adına tek başına karar vereceği bir konumu olmamalıdır. Almanya bütün Avrupa benden sorulur havasında birlik adına racon kesiyor. Bu doğru değil birliğin kurumsal yapısına ilkelerine de uymayan bir şey."

 

adminadmin