Siyaset
Giriş Tarihi : 20-10-2016 11:56   Güncelleme : 20-10-2016 11:56

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli: Göreve İade Khk'sı Geliyor

Yeni Anayasa ve Başkanlık sürecinin başlatılmasına dikkati çeken Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, "MHP, teklifi Meclis'e gelmeden önce görecek. Vatandaşa götürmek için destek verecek" dedi. Canikli, gelecek günlerde yayımlanacak KHK'larda mağdurlar için 'göreve iade' maddesinin de yer alacağını açıkladı.

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli: Göreve İade Khk'sı Geliyor

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Yeni Anayasa ve Başkanlık gündemine ilişkin olarak konuk olduğu Habertürk yayınında açıklamalarda bulundu.

Canikli'nin açıklaması şöyle:

"Anayasa'ya ilişkin, başkanlığa dair düzenlemelerin bütçe görüşmelerinden sonra, Ocak ayı içerisinde Meclis'e gelmesi muhtemel.

Anayasa'ya aykırı, de facto bir başkanlık sistemi uygulanması söz konusu değil. Cumhurbaşkanımız istisnasız tüm yetkilerini yasadan alıyor.

MHP, teklifi Meclis'e gelmeden önce görecek. Vatandaşa götürmek için destek verecek. Anayasa değişikliği metnini görmek istiyor. MHP. MHP ile görüşme olacak.

YENİ KHK'LAR GELİYOR

İstihbarat ile düzenlemeler masada. İstihbarat yeniden yapılandırılacak. Çalışmaları tamamladık. Etkili bir konu. İstişare süreci biraz zaman alabilir. Bu KHK'ya yetişir mi bilemiyorum. Ama hazırlıyoruz.

Görevden iade için KHK geliyor. Öte yandan FETÖ mensuplarının ihracı var. FETÖ iyesi olmayanların sayısı çok düşük. Mağduriyet söz konusu değil, hatalar olabilir. Onları düzeltiyoruz. OHAL biterken bir yetki vereceğiz idareye. Bu kapsamda hata tespit edilirse, düzenleme yıllar sonra da yapılabilecek."

Yenişafak

adminadmin