Güncel
Giriş Tarihi : 18-12-2017 09:15   Güncelleme : 18-12-2017 09:15

Başbakan Yıldırım: Kudüs’te Yanlış Hesaplar Yapanlar Sonunda Pişman Olacaktır

ABD’nin Kudüs kararına karşın İslam İşbirliği Teşkilatı’nın aldığı Doğu Kudüs’ü Filistin’in başkenti olarak kabul etme kararını anımsatan Başbakan Binali Yıldırım, “Bu bölgede, Kudüs’te yanlış hesap yapanlar sonunda pişman olacaktır. Bütün devletleri başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devletini tanımaya çağırdık. Bu kararın arkasında sonuna kadar Türkiye olarak duracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.” dedi

Başbakan Yıldırım: Kudüs’te Yanlış Hesaplar Yapanlar Sonunda Pişman Olacaktır

Çankırı Hasan Fehmi Gökşen Spor Salonu’ndaki AK Parti İl Kongresi'ne Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ,  Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ceyda Bölünmez Çankırı ile Salim Uslu ve partililer katıldı.    

Başbakan Binali Yıldırım, Çankırı’ya bugüne kadar yapılan çalışmalardan  bahsederek, “Çok işler yaptık. Çok şeyler başardık. Ama yetmez daha yapacak çok işimiz var. Mevlam birliğimizi, dirliğimizi, kardeşliğimizi ve muhabbetimizi daim etsin” dedi.

ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararına ilişkin Başbakan Yıldırım şunları söyledi:

“Kudüs hakkında Amerikan Başkanı keyfi bir karar aldı. Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak ilan etti. Biz de bu haksız, hukuksuz kararı asla tanımayacağımızı ve bu kararın yok hükmünde olduğunu milletin adamı Erdoğan bütün dünyaya ilan etti. Bölgemiz hakkında böyle tek taraflı, keyfi kararlar almak hiç kimsenin hakkı değildir. Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında İslam İşbirliği Teşkilatı İstanbul’da toplandı. Tarihi kararlar aldı. Bu zirvede İslam dünyası Kudüs’e, Filistin’e sahip çıktık. Filistinliler sahipsiz değildir dedik. Bütün devletleri başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devletini tanımaya çağırdık. Bu kararın arkasında sonuna kadar Türkiye olarak duracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bu bölgede, Kudüs’te yanlış hesap yapanlar sonunda pişman olacaktır. Değerli yol arkadaşlarımı AK Parti olarak Türkiye’nin umudunu itibarını ekmeğini aşını  büyütmek için yola çıkmış kutlu hareketin temsilcileriyiz. Ülkemizin birliğine, dirliğine yönelik bir çok saldırıyla karşı karşıya kaldık. İnsanlarımızın kardeşine adalet, demokrasi ve özgürlüklere kasteden nice hain girişimlere maruz kaldık. Millet iradesinin temsilcileri olarak bu ihanet şebekeleriyle mücadele ede ede bugünlere geldik. Engel koymaya bizi bu millete hizmet etmekten alı koymaya çalışanlara asla geçit vermedik. Millet iradesine sahip çıktık. İhanet odaklarıyla cesaretle, kararlılıkla mücadele ettik. Tuzak kuranların, kurdukları tuzakları başlarına geçirdik.  Allaha dayandık, millete güvendik. Elhamdülillah milletin emanetini hiçbir zaman yere düşürmedik.”

KIZLARYOLU BARAJI'NIN TEMELİ ATILDI

Çankırı'da  bölgenin en büyük sulama amaçlı tesisi olması planlanan Kızlaryolu Barajı’nın temelini Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu attı. Temel atma törenine katılan 75 yaşındaki Mehmet Eraslan, sahneye çıkarak 7 yaşından bu yana baraj ölçümlerinin yapıldığına tanık olduğunu anlatırken, "75 yaşına geldim sağolsun sayın bakanımız sayesinde temelini bugün atıyoruz. Kendilerinden Allah razı olsun” diye konuştu. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kızlaryolu Barajı'nın 'Hayal projelerden' birisi olduğunu, kısa sürede tamamlayarak bölge halkının hizmetine sunacaklarını söyledi.  Kurşunlu İlçesi Köpürlü Köyü alanındaki Devrez Çayı üzerine kurulacak olan Kızlar Yolu Barajı  450 milyon liraya mal olacağı, 160 bin dekar araziyi sulanacağı belirtildi.

adminadmin