Genel
Giriş Tarihi : 10-10-2017 12:35   Güncelleme : 10-10-2017 12:35

Başbakan Yıldırım: Türkiye Kabile Devleti Değil, Bize yapılanın karşılığını misliyle veririz

​BAŞBAKAN Binali Yıldırım, ABD ile olan vize krizine ilişkin "Türkiye'deki ABD misyonları ve personelinin güvenliğine yönelik taahhütlerimizin sorgulanmasından esef duyuyoruz. Vizelerin askıya alınmasının sebebinin güvenlik olarak gösterilmesi yaman bir çelişkidir. Ülke ilişkilerini belirleyen karşılıklı menfaattir. Hele hele bu devletler müttefik ülkeler ise bazı meseleleri ileri sürüp vatandaşları cezalandırmaya kalkmak çok yakışıksız bir davranıştır. ABD gibi bir ülkeye hiç yakışmayacak bir davranıştır. Hiçbir sorunun çözümüne katkı sağlamaz. Bu nedenle ABD'yi daha sağduyulu olmaya davet ediyoruz. Sorun elbette bir an önce çözülmelidir. Türkiye olarak bütün ülkelerle irtibat kanallarımız açıktır. Bölgesel, küresel barış için Türkiye katkı koymaya devam edecektir" dedi.

Başbakan Yıldırım: Türkiye Kabile Devleti Değil,  Bize yapılanın karşılığını misliyle veririz

Avrupa şampiyonu olan Ampute Milli Takımını tebrik ederek konuşmasına başlayan Yıldırım, ABD ile olan vize krizine ilişkin şu ifadeleri kullandı:  "Hafta sonu maalesef, ABD müttefiklik ilişkilerimizle bağdaşmayan bir karar aldı ve ülkemize vize vermeyi askıya aldığını duyurdu. Bunu da misyonlarının büyükelçiliklerinin konsolosluklarının personelinin ve çevre güvenliğinin yetersizliği ile açıklamaya çalıştı. Türkiye'deki ABD misyonları ve personelinin güvenliğine yönelik taahhütlerimizin sorgulanmasından esef duyuyoruz. 

VİZELERİN ASKIYA ALINMASININ SEBEBİNİN GÜVENLİK OLARAK GÖSTERİLMESİ YAMAN BİR ÇELİŞKİDİR

Ülkemizdeki ABD misyonları dahil bütün elçiliklerinin personeline sağlanan geniş güvenlik tedbirleri en kuvvetli şekilde devam ediyor. Bununla ilgili olarak kısa bir süre önce Dışişleri Bakanlığı üzerinden İçişleri Bakanlığımıza gelen yazıda ABD elçiliklerinin, misyonlarının güvenliklerinin artırılması talebi vardı. Bu talebi memnuniyetle karşılayıp söz konusu misyonların güvenlik tedbirlerini artıracağımızı büyükelçiliğe bildirdik. Ancak oradan gelen cevap bizim güvenlik sorunumuz yok, bu düşüncenizden dolayı teşekkür ediyoruz. Hal böyleyken vizelerin askıya alınmasının sebebinin güvenlik olarak gösterilmesi yaman bir çelişkidir. Türkiye kabile devleti değil bize yapılanın karşılığını misliyle veririz.

VATANDAŞLARI CEZALANDIRMAYA KALKMAK ÇOK YAKIŞIKSIZ BİR DAVRANIŞTIR

Nitekim aynı şekilde aynı şekilde aynı ifadelerle karşılığını vererek gereğini yaptık karşılığını verdik. Devletler aralarındaki sorunları konuşarak görüşerek çözmek durumundadır. Ülkeler arasında devamlı dostluk ve düşmanlık olmaz. Ülke ilişkilerini belirleyen karşılıklı menfaattir. Hele hele bu devletler müttefik ülkeler ise bazı meseleleri ileri sürüp vatandaşları cezalandırmaya kalkmak çok yakışıksız bir davranıştır. 

ABD'Yİ DAHA SAĞDUYULU OLMAYA DAVET EDİYORUZ

ABD gibi bir ülkeye hiç yakışmayacak bir davranıştır. Hiçbir sorunun çözümüne katkı sağlamaz. Bu nedenle ABD'yi daha sağduyulu olmaya davet ediyoruz. Sorun elbette bir an önce çözülmelidir. Türkiye olarak bütün ülkelerle irtibat kanallarımız açıktır. Bölgesel, küresel barış için Türkiye katkı koymaya devam edecektir. 

KAFALARININ ARKASINDAKİ GERÇEK NEDENİN NE OLDUĞUNU DA SÖYLEMEKTE GECİKMEDİLER

ABD yetkilileri yaşanan bu son gelişmeleri gerekçe göstererek göçmenler dışındaki vizeleri askıya aldıklarını açıkladı. Bunu konsolosluklara, büyükelçiliklere gelen insanların sayısını asgariye düşürmek için yaptıklarını söylüyorlar. Bu hiç ama hiç inandırıcı bir gerekçe değil. Kafalarının arkasındaki gerçek nedenin ne olduğunu da söylemekte gecikmediler.

FETÖ SORUŞTURMASI KAPSAMINDA ABD MİSYONLARINDA ÇALIŞAN BAZI KİŞİLER HAKKINDA HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATMIŞIZ

Onu da söylediler. Neymiş FETÖ soruşturması kapsamında ABD misyonlarında çalışan bazı kişiler hakkında hukuki süreç başlatmışız. Ne olmuş? Türkiye bir hukuk devleti. Suç işleyen veya suç isnadı yapılan ABD misyonunda olması ona bir ayrıcalık mı getirecek, beyefendilerden izin mi alacağız onların icazetini mi alacağız? Bunu söylerken lafın nereye gideceğini düşünün.

FETÖ'YÜ NEDEN ORADA BESLİYORSUNUZ, BU MÜTTEFİKLİĞE SIĞAR MI?
Bir resmi bankamızın genel müdür yardımcısını görevli gittiği ülkenizde yaka paça tutup hapse atarken bize mi sordunuz, bizden izin mi aldınız? Hala 15 Temmuz alçak darbe girişiminin başı FETÖ'yü neden orada besliyorsunuz, bu müttefikliğe sığar mı? Bu dostluğa sığar mı?" 

"GAR PATLAMASININ BUGÜN O MENFUR OLAYIN YIL DÖNÜMÜ" 
Gar patlamasına ilişkin Yıldırım, "Gar patlamasının bugün o menfur olayın yıl dönümü. Hayatını kaybedenlere rahmet yakınlarına başsağlığı diliyor üzüntülerini paylaşıyorum. Terörün her türlüsü insanlık dışıdır şiddette karşı bütün ülkeler ayrım yapmadan karşısında durmalıdır" dedi. 

adminadmin