Siyaset
Giriş Tarihi : 11-11-2016 15:24   Güncelleme : 11-11-2016 15:24

Başbakan Yıldırım: Yol Yakınken Dön Bu Yanlıştan

Başbakan Yıldırım: İnşallah MHP ile beraber Anayasa değişikliğini yapacağız ve başkanlık sistemini de hayata geçireceğiz

Başbakan Yıldırım: Yol Yakınken Dön Bu Yanlıştan

Başbakan Binali Yıldırım, yeni Anayasa ve başkanlık sistemiyle ilgili "Sayın Devlet Bahçeli, sağduyusu ile vatansever ve ülkenin geleceğini dikkate alarak, her türlü siyasi hesaplardan öte Türkiye'nin bu önemli meselesinin çözümü için sorumluluk aldı ve bu konuda inşallah MHP ile beraber Anayasa değişikliğini yapacağız ve başkanlık sistemini de hayata geçireceğiz" dedi. 

Başbakan Yıldırım, Trabzon ziyareti kapsamında, valiliği ziyaretinin ardından halka hitap etti. Trabzon Meydanı'nda vatandaşlara seslenen Yıldırım, darbe girişimini hatırlatarak, 15 Temmuz'da milli iradeye darbe vurulmak istendiğini dile getirdi. Darbe girişiminin ardından tutulan demokrasi nöbetleri sırasında, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın bulunduğu meydanda bir yazının dikkatini çektiğini anlatan Yıldırım, "15 Temmuz bu necip milletin yeniden dirilişi, yeniden yükselişidir. O gün 79 milyon vatan evladı ayrı gayrı olmadan bir olmuş, beraber olmuş ve birlikte Türkiye olmuştur. Demokrasi nöbeti devam ederken, Külliye'deki meydanda bir yazı dikkatimi çekti. O yazıda diyordu ki 'Dik dur Reis, horon yeni başlıyor'. Milletin üzerine ateş açan o hainler, maalesef şehitlerimizin, gazilerimizin olmasına sebep oldular; ama bir şeyi başaramadılar. Bu ülkenin istiklal aşkını, bağımsızlık sevdasını, bu ülkenin ay yıldızlı bayrak sevdasını asla ve asla yok edemediler. O gün bayrak yere düşmedi, ezanlar susmadı. Millet ayakta, alçaklar toprakta; işte böyle bir Türkiye var. Bu ülkeyle ne kadar gurur duysak yeridir" diye konuştu.

"HANGİ DELİKTE TERÖRİST VARSA HEPSİ YOK OLUNCAYA KADAR MÜCADELE DEVAM EDECEK" 

Kendisine Trabzon ziyaretinde eşlik eden Süleyman Soylu'nun İçişleri Bakanlığı görevine getirilmesi üzerinden, terörle mücadelede kararlılık vurgusu yapan Yıldırım, "Bir yandan FETÖ ile bir yandan bölücü terör örgütüyle amansız bir mücadele veriyoruz. Ülkemizin birliği, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü için canla, başla çalışıyoruz. Devletin bekası, sizin güvenliğiniz için sizin uşağınızı da İçişleri Bakanı yaptık. Sizin evladınız Süleyman Soylu, ekibi, polisi, jandarması, askeri gece gündüz demeden memleketin her köşesinde hangi yuvada hangi mağarada hangi delikte bir terörist varsa hepsi yok oluncaya kadar bu mücadele devam edecek" ifadelerini kullandı.

HDP'LİLERİN TUTUKLANMASIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA: GELDİN Mİ? İFADENİ VERDİN Mİ? DERSİNİ ALDIN MI?

HDP eş genel başkanları ve milletvekillerinin tutuklanmasıyla ilgili Başbakan Yıldırım, şöyle konuştu: "Biz 14 sene çalıştık, çabaladık. Yolları böldük, milleti birleştirdik. Yolları böleriz ama Türkiye'yi böldürmeyiz. Türkiye'yi bölmeye çalışanlara da hak ettikleri cevabı veririz. Biz bu terörle, teröre destek veren siyasi uzantılarıyla mücadele ederken, ne kadar da bunların destekçisi varmış. Ne kadar da seveni varmış. Bütün Avrupa ülkelerinden 'Aman, bu adamlara dokunmayın'. Kardeşim neye dokunmayacaksın? Mahkeme çağırıyor. 'Gel ifade ver'. 'Ben senin mahkemeni kabul etmiyorum, beni alamazsınız'. 'Gelmiyorum, ifade vermiyorum'. Geldin mi? İfadeni de verdin mi? Dersini de aldın mı? Alacaksın. Burası hukuk devleti. Burası Türkiye Cumhuriyeti, burada terörün borusu ötmez. Burada milletin borusu öter"

"BATILI DOSTLARIMIZ PARLAMENTOLARININ DUVARLARINDAKİ TERÖRİSTLERİN RESİMLERİNİ İNDİRSİN"

HDP'lilerin tutuklanmasını eleştiren Avrupa ülkelerine tepki gösteren Yıldırım, "Kimse hukuktan üstün değildir. Bize hukuk dersi vermeye çalışan Batılı dostlarımız önce o parlamentolarının duvarlarındaki teröristlerin resimlerini indirsinler. Onları şımartmaktan etrafa baktıkları yok. Kimse kusura bakmasın. Türkiye kendi kararını kendi verir. Herkes işine baksın" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ: DIŞARIDAKİ TERÖR SPONSORLARININ AĞZIYLA KONUŞMAKTAN VAZGEÇ

Başbakan Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugünkü Parti Meclisi (PM) toplantısının açılışında söylediği 'Terör örgütlerine yardım ve yataklık yapan parti, Adalet ve Kalkınma Partisi'dir. El Nusra'dan IŞİD'e kadar Ortadoğu'daki terör örgütlerine, Türkiye'deki terör örgütlerine PKK, FETÖ hepsine yardım ve yataklık yapan ve bu terör örgütlerini Türkiye'nin başına bela eden parti AKP'nin yöneticileridir' sözlerine de yanıt verdi. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına tepki gösteren Yıldırım, şu açıklamalarda bulundu: 

"Şimdi ana muhalefet partisi genel başkanı çıkmış, birtakım laflar ediyor. İnsan dinleyince kanı donuyor. Bu ne demek kardeşim? Ülkenin ana muhalefet partisi pusulayı yitirmiş vaziyette. Nereye toslayacağı belli değil. Allah yardım etsin. Ağzından çıkanı kulağı duymuyor. Türkiye'de terörün her türlüsüyle amansız mücadeleyi yapan kim? AK Parti. O FETÖ'cülere, o terör gruplarına; arka çıkan, hem avukatlık hem hakimlik yapmaya çalışan kim? İşte millet biliyor. Kimin ne yaptığını biliyor. Neymiş? Efendim tutuklamalar varmış. Ne zamandan beri suç işlemek meşru hale geldi bu memlekette? Darbecilere, bölücülere arka çıkmak ana muhalefet partisinin görevi midir? Herkes durumunu gözden geçirmek zorundadır. Ana muhalefet partisi demek, iktidar alternatifi demektir. Eğer siz iktidara talipseniz ülkenin bölünmez bütünlüğüne sonuna kadar bağlı kalmanız lazım. Ana muhalefet partisini sağ duyulu olmaya çağırıyorum. Bu dışarıdaki terör sponsorlarının ağzıyla konuşmaktan vazgeç"

CHP LİDERİ'NE ÇAĞRI: YOL YAKINKEN DÖN BU YANLIŞTAN

CHP lideri Kılıçdaroğlu'na çağrıda bulunan Başbakan Yıldırım, "Şimdi zaman ülkeye sahip çıkma zamanıdır. Bir olma, beraber olma zamanıdır. Ayrılıkçılara, terör goygoycularına yaranma zamanı değildir. Ülkenin, milletin bekası için bir olmak, beraber olmak, birlikte çalışma zamanıdır. Sayın Kılıçdaroğlu, yol yakınken, dön bu yanlıştan. Bu yol, yol değil; bu sokak, çıkmaz sokaktır" ifadelerini kullandı.

ANAYASA VE BAŞKANLIK SİSTEMİ AÇIKLAMASI: MHP İLE BERABER YAPACAĞIZ

Yeni Anayasa ve başkanlık sistemine ilişkin de mesajlar veren Başbakan Yıldırım, şunları kaydetti: "Uzun zamandan beri Türkiye'nin gündeminde Anayasa değişikliği var. Anayasa değişikliğiyle beraber hükümet değişikliği, sistem değişikliği de var. Her parti seçimde söz verir. 'Anayasa'yı değiştireceğiz'. Ama maalesef seçimden sonra 'Hadi yapalım' dediğimiz zaman yanımızda kimseyi göremedik. Son günlerde Sayın Devlet Bahçeli, sağduyusu ile vatansever ve ülkenin geleceğini dikkate alarak, her türlü siyasi hesaplardan öte Türkiye'nin bu önemli meselesinin çözümü için sorumluluk aldı ve bu konuda inşallah MHP ile beraber anayasa değişikliğini yapacağız ve başkanlık sistemini de hayata geçireceğiz. Hayırlı, uğurlu olsun. Önce Meclis'e götüreceğiz. Meclis'ten sonra işimiz bitmiyor. Sahibine getireceğiz. Sahibi kim? Sahibi sizsiniz. Millete gelen iş yolda kalmaz"

TRABZON, (DHA)

 

adminadmin