Siyaset
Giriş Tarihi : 17-12-2016 08:49   Güncelleme : 17-12-2016 08:49

Başbakan Yıldırım’dan Chp’ye Anayasa Çağrısı

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, anayasa değişikliğine ilişkin, “Bu anayasanın arkasında 316 imzası olan, Ak Parti olacak. Uzlaşarak ülke sorununu çözmede, siyaset üstü anlayış gösteren MHP olacaktır. Eğer Meclis onay verdiğinde milletin önüne giderse, 79 milyon vatan evladı olacak. Tabii bu kapı, ana muhalefet partisine de sonuna kadar açıktır, bekliyoruz” dedi.

Başbakan Yıldırım’dan Chp’ye Anayasa Çağrısı

Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, 2017 yılı bütçe kapanış konuşmasında, Meclis Başkanlığı'na sunulan yeni anayasa taslağına ilişkin açıklamalarda bulundu. Binali Yıldırım, “CHP temsilcisi konuşmacı burada bu konuyu ele alırken, sayın Cumhurbaşkanımızın bir şekilde olmadığı halde bu değişikliğin ne olacağı yönünde bir görüş söyledi. ‘Bu değişikliğin arkasında kim olacak’ dedi. Ben söyleyeyim; bu anayasının arkasında 316 imzası olan Ak Parti olacak. Uzlaşarak ülke sorununu çözmede siyaset üstü anlayış gösteren MHP olacaktır. Meclis onay verir de milletin önüne giderse, 79 milyon vatan evladı olacak. Tabi bu kapı ana muhalefet partisine de sonuna kadar açıktır, bekliyoruz” diye konuştu. 

'SİYASİ PARTİLER CUMHURBAŞKANI'NIN SEÇİMİNDE DAHA ETKİN ROL OYNACAKTIR'

Binali Yıldırım, siyasetin ve siyasetçinin asli görevinin ülkenin sorunlarını çözmek olduğunu bildirerek şöyle devam etti:

“Sorunları geleceğe havale etmek, siyasi bir yöntem olamaz. AK Parti 14 yıllık iktidarında sorunları torunlara havale etmedi, çöze çöze bugünlere geldi. Bu teklif Meclisimizin takdirindedir. Yüce Meclis, enine boyuna görüşerek değerlendirecek, onay vermesi halinde millet karar verecektir. Değişiklik teklifinde bu bilgiyi paylaşmak istiyorum. Sürecin başında üç parti olarak yaptığımız çalışmaları içeren maddelerin büyük kısmı da yer almaktadır. Teklifte ana muhalefet CHP’nin de mutabık olduğu maddelerin yer aldığını ifade etmek isterim. Yeni getirilen yönetim sisteminde kuvvetler ayrılığı net şekilde ortaya konmuştur. Yürütme karar süreçleri çok hızlanacaktır. Cumhurbaşkanı yürütme yetkisini kullanmış olacaktır. Aynı zamanda sorumluluğunu da yerine getirecektir. Bazı tartışmaların aksine siyaset kurumunu daha da güçlendiren bir anayasadan bahsediyoruz. Bu sistemle siyasi partiler Meclis’in oluşmasında olduğu gibi, cumhurbaşkanı seçilmesinde de daha etkin rol oynayacaktır. Rejim değişikliği, esasen eksen kayması tartışmaları boş ve anlamsız hale gelmiştir. Türkiye’nin ekseni, yolu bellidir. Yolu muasır medeniyetler yoludur. Gazi Mustafa Kemal’in gösterdiği yoldur. Ve rejim tartışmaları 1923 yılında tamamen kapanmış, sona ermiştir. Meclisin ve halkımızın desteğiyle ülkemizde siyasi istikrarı kalıcı kılan bir anayasa değişikliğini yüce Meclis çıkarmaya muktedirdir. Ülkemize, milletimize ve cumhuriyetimize hayırlı olsun“ 

2017 YILI BÜTÇESİ 312 OYLA KABUL EDİLDİ

Meclis Genel Kurulun'da görüşülen 2017 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı 312 oyla kabul edildi.

 

adminadmin