Spor
Giriş Tarihi : 21-06-2014 10:42   Güncelleme : 21-06-2014 10:42

BASIN SÖZCÜSÜ ERSÖZ: "HERKESLE KUCAKLAŞACAĞIZ

Samsunspor Basın Sözcüsü İbrahim Ersöz, temiz bir sayfa açtıklarını, geçmişle hiçbir hesaplarının olmadığını, herkesle kucaklaşacaklarını söyledi.

BASIN SÖZCÜSÜ ERSÖZ:
Samsunspor Basın Sözcüsü İbrahim Ersöz, Nuri Asan Tesisleri’nde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Basın Sözcüsü Ersöz, yeni dönem çalışmalar ve kulübün son durumu ile transfer ve hoca konusuna açıklık getirdi.

Açıklamasında geçmişi unuttuklarını ve temiz bir sayfa açtıklarını belirten İbrahim Ersöz, “Yeni bir yönetimle yola çıktık. Gayemiz çok net ve açık. Geçmişle ilgili bundan sonra İnşallah ifadelerimiz de olmayacak. Bundan böyle hedefimiz sadece gelecek ve başarı için olacaktır. Sizlerle belirli zamanlar içinde hep birlikte olacağız. Yönetim kurulu ile ilgili ve Samsunspor ile ilgili tüm bilgileri sizlerle çok açık ve net olarak şahsım olarak paylaşacağım. Bununla beraber Sayın başkanımız Emin Kar da gerekli duyduğunda bilgi verecektir. Yönetim kurulundan diğer arkadaşlarımız aldığımız karar doğrultusunda bilgi veremeyecekler. Yani tek sesliliğin olması adına bilgileri artık şahsım verecek. Bu yönetimimizin kararıdır. Artık böyle olacak” dedi.

Haftalık basın toplantısı yapacaklarını belirten Ersöz, “Bunun dışında ani bir gelişme olduğunda şunu gönül rahatlılıkla söyleyebilirim basın bölümümüz anında sizleri bilgilendirecektir. Yani örneğin bir futbolcu ile ilgili bir gelişme olduğunda anında sizlere haber gelecektir. Siz buranın sesisiniz. Biz sizi önemsiyoruz. İnsanlarda heyecan olduğu için bilgi almak istiyor, anında öğrenmek istiyor. Biz de bunu size sağlayacağız. Sağlıklı bilgi vereceğiz ama sizlerden de ricamız sağlıklı bilgilerin verilmesi. Sizden ricam geçmişle ilgili şu şöyle demiş, bu böyle diyor gibi kavramlara işi getirmeyin. Bu tür diyaloglara girmek istemiyoruz, girmeyeceğiz de. Çünkü burası Samsunspor'dur. Samsunspor için kim bir taş üstüne taş koyuyorsa, koyduysa baş tacımızdır. Arzu ediyorum ki hep birlikte tüm Samsunluların sevdası olan bu takımı layık olduğu yere getireceğiz. Kavgayı, dövüşü bir kenara bırakalım. Buranın üzerinden, Samsunspor'un üzerinden hiç kimse kavgasını yapmasın, buna ben de dahil olmak üzere. Bu görevde olduğumuz süre içinde şahsım adına söz veriyorum, bu kavgaların olmasına müsaade etmen, zaten bununda içinde olmam. Bizim hedefimiz Samsunspor'u nasıl en iyi yerlere taşırız. Üstüne basa basa söylüyorum, şu şahıs şunu demiş, öteki bunu demiş gibi konulara girmem benden de o tavırlara girmemi beklemeyin. Yönetici arkadaşlarımızda girmeyecektir. Aldığımız karar var. Hepimiz buna uyacağız" diye konuştu.

Futbolculardan federasyona başvuranların olduğunu belirten İbrahim Ersöz, “Onlarla ilgili gönül rahatlığıyla söyleyebilirim herhangi bir sorunumuz yok. Bizimle yola devam edecekler yola devam edecek. İçlerinde çok değerli kardeşlerimiz var. Şunu söyleyeyim: Samsunspor hiçbir oyuncusunu feda etmeyecektir. Herkes rahat olsun. Ama gönüllü olanlarla, burada aslanlar gibi savaşacaklarla yola devam edeceğiz. Orda hiçbir sıkıntı yok. Öncelikli sorun olan Gekas ile ilgili parayı ödedik. Bunda bir sorun kalmadı. Bunu da sizlerle paylaşayım" şeklinde konuştu.

Teknik direktör konusunda bir sürü isimin olduğunu dile getiren Ersöz, şöyle devam etti: “Bu gayet doğal. Biz de yönetim kurulunda 3-4 isim konusunda fikir alışverişinde bulunduk. Tabi ki Erhan Altın hoca da bunların içinde. Bunu yazılıp çizildiği için söylüyorum. Siz de takdir edersiniz ki bizimde elimizde bir malzememiz var. O mevcut malzemeye uygun bir hoca olması lazım. Bunun için ince eleyip sık dokuyoruz. Gönlümüz ister ama uygun olması bizim için önemli. O nedenle bu mevcut oyuncularımıza uyan bir hocayla anlaşacağız. Sanıyorum Pazartesi günü akşamı bu netleşir ve bunu da sizlerle paylaşır, kamuoyuna açıklarız. Artık Bismillah deme zamanı geldi."

Umar’a takip olan kulüpler olduğunu açıklayan Basın Sözcüsü Ersöz, "Umar malumunuz Samsunspor'a iyi hizmet verdi. En beğenilen ve prim yapan oyuncumuz oldu. Şimdi Umar noktasında ciddi talepler var. Tabi ki bir Umar Samsunspor'un yarasına komple merhem olmaz, ama ciddi bir katkı sağlar. Lakin olmazsa olmaz gibi de kabul edemeyiz. Değerini de bulmadan verirsek yazık olur. Haklı olarak sizden bir alırken, diğer taraf 3 veriyorsa adamında kafası karışıyor. Böyle bir durumda bize de zaten bir faydası olmaz. Diğer kulüplerinde şunu bilmesini istiyoruz. Bunların durumu kötü, fırsat bu fırsat alalım gibi şeylere de kapılmasınlar. Samsunspor çok büyük bir camia. Bu unutulmamalı. Değeri bulunduğunda Umar gider, kalırsa da biz de onu burada mutlu bir şekilde oynatacak imkanları oluşturmaya gayret gösteririz" ifadelerini kullandı.

Musa Sinan'a da talip olan kulüpler olduğunu bildiren Ersöz, “Bu çocuklar buradan para kazanıyorlar. Onları da düşünmek gerekir. Dediğim gibi bizimle savaşacak arkadaşlar lazım. Değerlerini bulunca giderler, kaldığı taktirde de aslanlar gibi savaşırlar. Bize böyle adamlar gerekli. Bizler zaten gönüllü kalacaklar için ortam hazırlıyoruz" dedi.

Eleştirilere değinen Basın Sözcüsü İbrahim Ersöz şunları kaydetti: "Biz son noktayı koyduk. Yine söylüyorum. Tabi ki eleştiriler olacaktır. Dozajı ağır olsa da. Yapıcı eleştiri olarak kabul ediyoruz. Bundan sonra nasıl yönetim kurulu olarak biz diğer arkadaşlarla ilgili herhangi bir negatif bir açıklama kullanmayacaksak, onlardan da ümit ediyorum ki inşallah Samsunspor'a zarar verecek ifadeler gelmez. Ana gayemiz bizim Samsunspor. Ne benim ne de yönetimdeki sayın başkanın, diğer görevlilerin babasının tapulu malı değil burası. Burası hepimize ait bir yer. Herkese şunu söylüyorum, gelsinler gitsinler, sahiplensinler, kucaklaşma olsun. Bizim üst kimliğimiz Samsunspor ve ortak payamız. Siyaseten çok farklı görüşler de olabiliriz. Ama Samsunspor bizi bir yerde birleştiriyor. Neden, çünkü ona olan sevdamız. Ötesi var mı. Arzu ediyorum ki herkesle kucaklaşır ve birleşiriz. Ben yinede eleştirilere yapıcı gözüyle bakıyorum, ama biraz daha yapıcı olunursa bundan Samsunspor kazançlı çıkar. Şunu da söyleyeyim bu yönetimimizin omuzları çok geniş, gerekirse bunu da kaldırırız. Arzu ediyorum ki buna gerek kalmaz. Yeter ki sevelim, sevilelim."

Kamp yerini yeni gelecek teknik heyetin belirleyeceğini ifade eden Ersöz, "Türkiye'de belli yerlerde sezon öncesi kamp yapılıyor. Gerede, Kartepe, Davraz gibi. Bunlardan birisi kamp yerimiz olabilir. Ama tabi ki bunu yeni gelen teknik ekibimiz belirleyecek. Yeni hocamızın fikirlerini almamız gerekiyor. Doğrusu budur. Yönetim olarak buna karar verdik. Hocamız belirlendiğinde kamp yerimizde belli olacaktır" açıklamasında bulundu.

"Transfer konusunda bizim diğer takımlardan ne eksiğimiz var. Biz bir savaşa girdik. Bizimle savaşanlarla devam edeceğiz, tabi ki yanlarına onlar gibi savaşacak oyuncularda alacağız” diyen Ersöz konuşmasında, “Hedefimiz bellidir. Gönül ister ki şampiyon olacağız diyebilelim. Ama biz savaşacağız. Hedef zaten peşinden gelir. En azından bu Samsun halkını mutlu edeceğiz. Tribünde yağmur çamur demeden bizi destekleyen, dayak yiyen, biber gazı yiyen taraftarımıza savaşan bir takım kuracağız. Bir sıkıntı yok. Tabi ki isimler var. Ama gerçekleşmeyen şeyleri söylemek istemiyorum. Gerçekleştiği anda da basın büromuz sizleri anında bilgilendirecektir. Somut bir şey olduğunda paylaşırız. Kimseyi kandırmamamız lazım" ifadelerine yer verdi.

Yeni yönetim olarak ziyaretlerde bulunacaklarını anlatan Samsunspor Basın Sözcüsü İbrahim Ersöz, sözlerine şöyle tamamladı: “Sayın Valimizi, Büyükşehir Belediye Başkanımızı, diğer belediye başkanlarımızı, iş adamlarımızı ziyaret edeceğiz. Tabi ki öncelikle Sayın Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç beyi Ankara'da ziyaret edeceğiz. Samsunspor'un durumu kendilerine aktarılacak. Onlardan Samsunspor için tavsiyeler alacağız. İş adamlarımızla sponsorluk adı altında, farklı ifadeler kullanılıyor ama bunu söylemek istemiyorum, görüşmeler yapacağız. Tüm dünyada hiç kimse kulübü finanse etmez, reklam verir, sponsor olur. Bununla ilgili kendi çevremizi, dostlarımızı buraya davet edeceğiz, yanlarına gideceğiz. Bunu Samsunspor'u bir yerlere taşımak için yapacağız tabi. O nedenle önceliklerimiz var, hepsini sıraya koyduk yavaş yavaş bunları halledeceğiz. Bir plan doğrultusunda. Gönül kredi kullanmayı arzu etmez. Fakat bir şekilde yönetimde belirli arkadaşlarımızla ona fırsat vermeden konuyu çözmeye çalışacağız. Son olarak şunu söylüyorum. Biz temiz bir sayfa açtık, geçmişle hiçbir hesabımız yok, lütfen geçmişi hep birlikte unutalım. Geleceğe bakalım."
adminadmin