Samsun Haber
Giriş Tarihi : 24-10-2019 11:56   Güncelleme : 24-10-2019 11:56

Başkan Akgül, borçların ertelenmesi çalışmalarımız sürüyor!

Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, sel felaketi nedeni ile çiftçilerimizin Ziraat Bankasına ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının ertelenmesi çalışmalarımız sürüyor” dedi.

Başkan Akgül, borçların ertelenmesi çalışmalarımız sürüyor!

Salıpazarı ve Terme İlçelerinde Ağustos ayında yaşanan sel felaketinde, tarım arazileri sular altında kalmış, özellikle fındık üreticileri mağdur olmuştu.

“ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR”

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, çiftçilerin Ziraat Bankasına ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının ertelenmesi çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

“RAPORLAR BAKANLIKTA”

Başkan Akgül,  “Salıpazarı ve Terme ilçeleri “Genel hayata etkili” kararı ile felakette zarar gören vatandaşlarımız afetzede sayılmıştır. Felaketten hemen sonra hasar tespit çalışmaları yapılmış, hazırlanan raporlar ilgili bakanlıklara gönderilmiştir. En önemli konumuz çiftçilerimizin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının faizsiz olarak bir yıl veya daha fazla süreyle ertelenmesidir. Konuyu Terme Belediye Başkanımız Ali Kılıç’la yaptığımız Ankara temaslarında Samsun Milletvekillerimize ilettik.

“KONUNUN TAKİPÇİSİYİZ”

Borçların  ertelenmesi için Cumhurbaşkanlığı kararnamesi gerekiyor. Malumunuz son Barış Pınarı Harekatı ile Sayın Cumhurbaşkanımızın programı yoğun. O nedenle erteleme biraz gecikti. Ancak konunun takipçisiyiz. Bu gün yarın yeniden Ankara’ya giderek gerekli girişimlerde bulunacağız. Önemli olan çiftçilerimizin bu borçlarının faizsiz olarak ertelenmesidir. Zaten kamuoyunda da böyle bir beklenti var. İnşallah bu hafta içinde de bu konu çözülür ve çiftçilerimiz rahat etmiş olur.

adminadmin