Samsun Haber
Giriş Tarihi : 14-05-2020 16:55   Güncelleme : 14-05-2020 17:00

Başkan Aksu: Vezirköprü-Havza Bölünmüş Yol İhalesi Yapıldı

AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, Vezirköprü-Havza bölünmüş yol yapım ihalesinin bugün gerçekleştirildiğini belirterek, "Samsun, Havza ve Vezirköprü'ye hayırlı olsun" dedi.

Başkan Aksu: Vezirköprü-Havza Bölünmüş Yol İhalesi Yapıldı

TOPLANTI ÇOK VERİMLİ GEÇTİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun ev sahipliğinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, AK Parti Samsun Milletvekilleri Fuat Köktaş, Orhan Kırcalı, Samsun Valisi Osman Kaymak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in katılımıyla çarşamba günü video konferans yoluyla gerçekleştirilen toplantıda, Samsun'da ulaşım ve altyapı ile ilgili yapımı devam eden ve planlanan yatırımlar konusunda istişarelerde bulunuldu. AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, Samsun'da ulaşım ve altyapı ile ilgili Yakakent'ten Ayvacık'a kadar pek çok lokasyondaki proje ve yatırımların ele alındığı, taleplerin dile getirildiği toplantının çok verimli geçtiğini söyledi.

 

PROJELER KONUŞULDU, TALEPLER İLETİLDİ 

Samsun'a heyecan yaşatan dev projelerin bir çoğunun yapımı devam ediyor. Bazıları proje bir kısmı da ihale aşamasında olan yatırımların tümü tamamlandığında şehir bambaşka bir kimliğe bürünecek. Asarcık-Canik yolu, Doğu Çevre Yolu, Batı Çevre Yolu, Çarşamba-Ayvacık Karayolu, Kirazlık Mevkii Yan Yol Hattı, Samsun-Bafra yolunun üst yapı iyileştirme çalışmaları, Kavak-Asarcık yol çalışmaları, Ladik-Taşova yolu yapım ve iyileştirme çalışmaları, Havza Organize Sanayi Bölgesi üst geçidi ve demiryolu bağlantısı, Ankara-Samsun arasında otoyol projesi, Bafra-Ünye otoyolu projesi, Gelemen Lojistik Merkezi demiryolu hattı, Havalimanı Terminal binası, Terme kavşak çalışmaları gibi çok sayıda yatırım Samsun'un ulaşım altyapısında büyük değişime yol açacak.

 

SAMSUN'A HAYIRLI OLSUN

Vezirköprü-Havza bölünmüş yol yapım ihalesinin bugün gerçekleştirildiğini ifade eden Başkan Ersan Aksu, "Bu konu bizim çok yakından takip ettiğimiz önemli bir meseleydi. Vezirköprü-Havza bölünmüş yol yapım ihalesi bugün gerçekleştirildi. Bundan dolayı mutluyuz. Samsun'a, Vezirköprü ve Havza'ya hayırlı olsun" dedi.

 

HIZ KESMEDEN DEVAM

Samsun için son derece önemli olan ve heyecan oluşturan projelerin konuşulduğu toplantıyı değerlendiren AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, ilçelerde yapılmakta olan ve planlanan ulaşım ve altyapı çalışmalarının görüşüldüğünü, taleplerin Bakan beye iletilğini söyledi. Aksu, şunları söyledi; "Özellikle 2002'den bu yana her alanda olduğu gibi ulaşımda da Samsun'a önemli yatırımlar yapıldı. Şu anda bu yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. Ulaşımda yaşanan aksaklıkları giderme noktasında çok katkı sağlayacak bir toplantı yaptık.

 

YAKAKENT'TEN AYVACIK'A....

"Yakakent'ten Ayvacık'a kadar pek çok lokasyondaki çalışmalar değerlendirildi. Projeler tamamlandığında şehrimize her alanda çok önemli katkı sunacak. Çünkü Samsun tarım, sanayi ve ticaret alanında önemli merkez. Bunlara turizmide ekleyebiliriz. Sn. Bakanımıza Samsun şehrine verdiği önem için ayrıca teşekkür ediyor, görevinde bir kez daha başarılar diliyorum."

Recep YAZGANRecep YAZGAN