Siyaset
Giriş Tarihi : 30-05-2019 17:25   Güncelleme : 30-05-2019 17:30

Başkan Aksu'dan Kadir Gecesi Mesajı

AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, Kadir Gecesi dolayısıyla yaptığı açıklamada; "Öyle mübarek günleri ardarda anıyor ve yaşıyoruz ki, duygulanmamak elde değil. Allah birlik ve beraberliğimizi daim eylesin" ifadelerini kullandı.

Başkan Aksu'dan Kadir Gecesi Mesajı

AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, Kadir Gecesi ve yaklaşan Ramazan Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, Kadir Gecesi'ne erişmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek şunları kaydetti:

"2019 yılının Ramazan Ayı'nı idrak etmekle birlikte, bu mübarek ayın içerisinde yer alan Kadir Gecesi'ne de erişmiş bulunuyoruz. Tam bunun öncesinde ise Peygamber Efendimizin övgüsüne ve müjdesine mazhar olan, sadece toprakları değil gönülleri de fetheden Fatih Sultan Mehmed Han'ın İstanbul'u fethedişinin 566. yıldönümünü idrak ettik. Neticede; oruçlu gönüllerle fethi yad edip Kadir Gecesi'nin feyz ve bereketinden de istifade ederek Ramazan Bayramı'na ulaşacak ve inşallah tüm İslam alemiminin manevi arınışına şahitlik edeceğiz. Her zaman olduğu gibi yine gönül köprüleri inşa edecek ve yine birlik ve beraberliğimizi daim kılmayı dileyen, arzu eden dualarda buluşacağız. Öyle mübarek günleri ardarda anıyor ve yaşıyoruz ki, duygulanmamak elde değil. Allah birlik ve beraberliğimizi daim eylesin."

Açıklamasında İstanbul'un fethi'ne ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başkan Aksu, "Ecdadımızın hoşgörü ve adaletli yönetimiyle, yüzyıllardır farklı din ve kültürleri bir arada barındırarak medeniyetler kurmayı başarmış olmasının en muhteşem örneği olan İstanbul'un Fethinin 566. yıldönümünü büyük bir coşku ile kutladık, kutluyoruz. Çağ kapatıp çağ açan; Peygamber Efendimiz'in övgüsüne ve müjdesine mazhar olan; sadece toprakları değil aynı zamanda gönülleri de fetheden Fatih Sultan Mehmed Han'ı rahmet ve minnetle yad ediyoruz. O'nun ve Peygamberimizin müjdesini gerçekleştiren kahraman ordusunun ruhu şad olsun"

diye konuştu.

31 Mayıs Cuma günü idrak edilecek olan Kadir Gecesi ile ilgili düşüncelerini de paylaşan Başkan Aksu, "Mübarek Ramazan-ı Şerif'i uğurlamaya hazırlanırken, Kadir Gecesi'ne erişmenin heyecanını da ayrıca yaşıyoruz. Hiç şüphesiz, bu mübarek gece kalplerimizin kötülüklerden arınması, gönül dünyamızın aydınlanması, manevi huzurumuzun artması için eşsiz bir fırsat sunuyor. Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'nin feyz ve bereketinden tüm İslam dünyası olarak en iyi biçimde yararlanacağımıza inanıyorum. Hemşehrilerimin, ülkemizin ve tüm İslam dünyasının Kadir Gecesi'ni tebrik ediyorum. Kadir Gecesi'nin yeryüzünde barış ve huzura vesile olmasını ve Yüce Allah'tan hepimizi huzur içinde Ramazan Bayramı'na eriştirmesini diliyorum" ifadelerini kullandı.

adminadmin