Güncel
Giriş Tarihi : 15-07-2020 12:44   Güncelleme : 15-07-2020 12:44

Başkan Aksu'nun 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Mesajı

AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Aksu'nun 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Mesajı

Başkan Aksu, mesajında şu ifadelere yer verdi;

 

"Bugün, ülke ve millet olarak istiklalimizi ve istikbalimizi korumak için verdiğimiz mücadelenin 4. yıldönümü. 15 Temmuz 2016 gecesi Türkiye'yi karanlığa gömmek istediler. Milletimizin destanlaşan mücadelesiyle bu kötü amaçlarına ulaşamadılar. Darbe teşebbüsünün ilk anlarından itibaren Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın dirayetli duruşu ve çağrısıyla milletimiz ihanetçilerin üzerine cesaretle gitmiştir. Kahraman Milletimiz, 15 Temmuz gecesi uçakların, tankların, kurşunların karşısına dikilerek vatanını korumak, bayrağını dalgalandırmak, ezanını susturmamak için canı pahasına mücadeleden geri durmayacağını ihanetçilere ve tüm dünyaya göstermiştir. Biz bayrağımıza, vatanımıza, ezanımıza sahip çıktıkça Allah'ın izniyle bu ülkeyi kimse işgal edemez, edemeyecek.

 

15 Temmuz, sadece o karanlık geceyi değil, ülkemizin ve milletimizin yaşadığı tüm hadiseleri hatırlatması gereken bir semboldür. Milletimiz o gece demokrasi ve milli irade dersi vererek istikbaline ve istiklaline sahip çıktı.

Hiçbir darbe, hiçbir darbe girişimi yapanların yanına kâr kalmadı. Terör örgütleri başta olmak üzere hiç kimse birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi asla bozamayacaktır. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet ilkemizden asla taviz vermeden, büyük ve güçlü Türkiye olarak, 83 milyon hep birlikte yolumuza devam edeceğiz.

 

Türkiye hem içeride hem de dışarıda egemenlik hakları için mücadelesine devam ediyor. Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan liderliğnde ülkemiz bir çok alanda yaptığı atılımlarla 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine koşar adım ilerlerken çok sayıda saldırıya maruz kaldı. Ekonomimizi çökertmek istediler, devletimizi ele geçirmeye, milletimizi esaret altına almaya, ezanımızı susturmaya çalıştılar. Ancak hepsine milletimiz Allah'ın yardımıyla gereken cevabı destansı mücadeleyle verdi. Allah, kurdukları tuzakları sahiplerinin başlarına geçirdi. Türkiye' son 18 yılda demokraside ve ekonomide gerçekleştirdiğimiz hamlelerle çağ atlayan bir ülke oldu. İnşallah hep birlikte daha büyük hedeflere koşacağız.

 

Suriye'de, Irak'ta, Libya'da, Doğu Akdeniz'de ve dünyanın dört bir yanında ülkemizin ve mazlumların haklarını aramaya, gözetmeye kararlılıkla devam edeceğiz. Ayasofya Camii'nde olduğu gibi ecdadımızın emanetlerine sıkı sıkıya sahip çıkmaya devam edeceğiz. Ayasofya'nın yeniden Camii olarak ibadete açılması ülkemizin egemenlik hakkıdır. Ayasofya'nın yeniden camii olarak ibadete açılması konusunda dik duruş sergileyerek kararını uygulamaya koyan Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a hemşehrilerim ve milletimiz adına bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu nedenle Ayasofya’nın dirilişi, şehitlerimizin ve gazilerimizin emanetlerine gerekirse canımız pahasına sahip çıkma kararlılığımızın en açık götergesidir.

 

 Milletimizin ihanetçilere karşı kahramanlık destanı yazdığı 15 Temmuz tarihi hiçbir zaman kalbimizden ve aklımızdan silinmeyecek.

 

Şehitlerimizi, gazilerimizi, meydanları dolduran kahramanlarımızı hep kalbimizde yaşatacağız. Bu düşüncelerle tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize sağlıklı, sıhhatli uzun ömür diliyorum."

Recep YAZGANRecep YAZGAN