Siyaset
Giriş Tarihi : 02-05-2019 15:05   Güncelleme : 02-05-2019 15:05

Başkan Erdoğan:“Güçlü ülke ve huzurlu toplum olabilmenin öncelikli şartı, güçlü bir aile yapısına sahip olmaktır”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aile Şûrası’nda yaptığı konuşmada, “Sadece kanunlarımızda değil, değerler hiyerarşimizde de ailenin korunması, aile bağlarına ihtimam gösterilmesi en üst sıralarda yer alır. Kadim geleneğimizde aile ile toplumun, aile ile devletin kaderi özdeşlemiş, bir ve beraber görülmüştür. Güçlü bir ülke, güçlü bir millet, huzurlu bir toplum olabilmenin öncelikli şartı, güçlü bir aile yapısına sahip olmaktır” dedi.

Başkan Erdoğan:“Güçlü ülke ve huzurlu toplum olabilmenin öncelikli şartı, güçlü bir aile yapısına sahip olmaktır”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen 7. Aile Şûrası’na katılarak, bir konuşma yaptı.

Etkinliği düzenleyen Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nı ve şûranın gerçekleşmesinde emeği olan herkesi kutlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilki 1990 yılında düzenlenen Aile Şûrası’nın, bilim adamlarından uzmanlara, kamu kurumlarından sivil toplum kuruluşlarına kadar konunun tüm paydaşlarını bir araya getiren son derece önemli bir platform olduğunu ifade etti.

“AİLE KURUMUNA SAHİP ÇIKMAK, BİR MİLLETİN KENDİ GELECEĞİNE DE SAHİP ÇIKMASI DEMEKTİR”

Aileyi, toplumun nüvesi, kilit taşı, mayası olarak gören bir medeniyetin mensupları olduklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının devamında şunları kaydetti: “İnancımızda devletin beş temel vazifelerinden birisi de neslin korunmasıdır. Anayasamızın 41. maddesi ‘aileyi Türk toplumunun temeli’ olarak tanımlayarak, devletin görevlerini ayrıntılı bir şekilde saymıştır. Buna göre devlet ‘ailenin huzur ve refahı için gerekli tedbirleri almak ve teşkilatı kurmakla’ mükelleftir. Sadece kanunlarımızda değil, değerler hiyerarşimizde de ailenin korunması, aile bağlarına ihtimam gösterilmesi en üst sıralarda yer alır. Kadim geleneğimizde aile ile toplumun, aile ile devletin kaderi özdeşlemiş, bir ve beraber görülmüştür. Güçlü bir ülke, güçlü bir millet, huzurlu bir toplum olabilmenin öncelikli şartı, güçlü bir aile yapısına sahip olmaktır.”

“Aile bağları çözülmüş, aile mefhumu ortadan kalkmış bir toplum, ne kadar zengin, ne kadar müreffeh olursa olsun ayakta kalamaz” değerlendirmesinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Modern hayatın örseleyici hamleleri karşısında aile kurumuna sahip çıkmak, bir milletin kendi geleceğine de sahip çıkması demektir. Bizim aile hassasiyetimizin gerisinde işte bu anlayış vardır” dedi.

Son 60 yılda Türkiye’de köyden kente göç ve teknoloji devrimi gibi olguların aile yapısı ve beşeri münasebetlerde çok ciddi erozyona yol açtığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Millet olarak çağın hastalıklarına karşı elimizdeki en büyük imkân, tüm saldırılara rağmen hâlen varlığını güçlü bir şekilde devam ettiren aile kurumumuzdur. Bu açıdan adına aile dediğimiz mukaddes ocağın yaşatılması, tehditler karşısında korunması son derece önemlidir. Ailede çözülme olursa, millet olarak varlığımızın tehlikeye girmesi de kaçınılmazdır. Nesli muhafaza etmenin yolu da aile kurumuna sahip çıkmaktan geçiyor. Keza devleti korumak da ancak aileyi korumakla, kollamakla mümkündür” uyarısında bulundu.

adminadmin