Samsun Haber
Giriş Tarihi : 21-07-2017 15:11   Güncelleme : 21-07-2017 15:11

​Başkan Genç; Mescid-i aksa ibadete açılmalıdır!

Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'nın İsrail tarafından ibadete kapatılması tüm Türkiye'de tepki çekerken, Cuma namazı sonrası Samsun'daki protestoya katılan Başkan Osman Genç, "İsrail işgal ettiği Filistin topraklarını terk etmelidir" dedi.

​Başkan Genç; Mescid-i aksa ibadete açılmalıdır!

Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'yı ibadete kapatan İsrail, Türkiye'de çeşitli sivil toplum örgütlerinin öncülüğünde lanetlenirken, Canik Belediye Başkanı Osman Genç de, Samsun Büyük Camii'nde Cuma namazı sonrası düzenlenen protesto gösterisine katıldı. Burada vatandaşlarla birlikte İsrail'e tepki gösteren Başkan Genç, İsrail'in Gazze ve Gazze halkına yönelik yaptıklarının vicdanları sızlattığını söyledi.

'İSRAİL'İ LANETLİYORUZ'

Filistin halkının İsrail'in sistematik olarak yürüttüğü işkence ve katliamlarına maruz kaldığını belirten Başkan Genç, "Filistin'de sadece Filistinliler ölmüyor, Filistin'de insanlık ölüyor. Filistin'de, Müslümanlar katlediliyor. Dünya ülkeleri, terör estiren İsrail'i sadece seyretmekle yetiniyor. Gazze'de ölen her çocuğun katili İsrail ve İsrail'e cesaret veren ülkelerdir. Filistin ve Gazze'ye yaptığı saldırıları lanetliyoruz" dedi.

'MESCİD-İ AKSA İBADETE AÇILMALIDIR'

Müslüman devletlerin yapması gereken tek şeyin birlik olmak olduğunu ifade eden Başkan Genç, "Müminler kardeştir, yeryüzünde yaşayan Müslümanlar ne zaman bir ve beraber olursak, hiçbir düşman bizi alt edemeyecektir. İnsanın en kutsalı dokunulmazı olan yaşam hakkı, ibadet özgürlüğü, Kudüs ve Mescidi Aksa, uluslararası hukukun ve tüm insanlığın koruması altında olmalıdır. Türkiye'den çağrı yapıyoruz. İsrail işgal ettiği tüm Filistin topraklarını terk etmelidir. Mescid-i Aksa derhal ibadete açılmalıdır" ifadelerini kullandı.

adminadmin