Samsun Haber
Giriş Tarihi : 23-02-2017 09:08   Güncelleme : 23-02-2017 09:08

Başkan Genç öğrencilere vizyonu anlattı

"Gelecek Vizyonum" projesi kapsamında Kavak, Vezirköprü, Bafra ve Çarşamba'dan gelen öğrencileri ağırlayan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, öğrencilere 'Vizyon Sohbetleri'nde 'Gelecek Vizyonu'nu anlattı. Genç, "Sizi yetiştiren ve kariyer sahibi yapan içinde yaşadığınız bu cennet vatana her zaman ve her mertebede hizmet edin, ihanet etmeyin" dedi.

Başkan Genç öğrencilere vizyonu anlattı

Canik Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğrencilerin ufkunu açmak ve yaşadıkları şehri tanımalarını sağlamak amacıyla düzenlenen "Gelecek Vizyonum" projesi kapsamında Samsun'u gezen Kavak, Vezirköprü, Bafra ve Çarşamba ilçelerinde öğrenim gören öğrenciler Canik'e geldi. Proje kapsamında Canik Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve Başkan Yardımcısı Alican Usta’nın da katıldığı 'Vizyon Sohbetleri'nde öğrencilerle buluşan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Gelecek Vizyonum" konulu konuşma yaptı.

'21. YÜZYILI İYİ ALGILAMALI'

Konuşmasına kendisinden bahsederek başlayan ve başarının sırlarını anlatan Başkan Genç, "Biz duruşumuzu hiç bozmadığımız, güler yüzlü ve samimi olduğumuz için, en önemlisi de şehrimiz için çok çalıştığımız için başarılı olduk. Başarı için çalışmak çok önemlidir, ancak en önemlisi 21. yüzyılı iyi algılamak gerek. Dünyaya, ülkemize ve şehrimize ait fotoğrafı iyi okumak lazım. Daha önce imparatorlukların yarıştığı dünyada şimdi şehirler, hatta şirketler yarışıyor. Şirketler yarışta bir adım önde olmak için kendini yenileyen, gelişmeye açık gençleri tercih etmektedir. Sürekli kendinizi yenileyin ve geliştirin" dedi.

'EN BÜYÜK YATIRIM EĞİTİME'

Eğitime önem veren ve eğitime yatırım yapan toplumların her zaman ileride olduğunu dile getiren başkan Genç, "Bir toplumun huzurlu ve sağlıklı bir şekilde iktisadi, sosyal ve kültürel açıdan gelişebilmesi için gençlerine iyi yatırım yapması gerekir. Devletimiz özellikle son yıllarda eğitim alanındaki yatırımlarını arttırmıştır. Biz de Canik Belediyesi olarak, sorumluluğumuzda olmamasına rağmen en büyük yatırımı eğitime yapıyoruz. Çünkü yerel yönetimlerin görevi, bir şehri maddi ve manevi olarak inşa etmektir. Sizler hedefleriniz doğrultusunda geleceğinizi şekillendirirken, bizler de sizlere daha iyi bir gelecek hazırlamak için çalışıyoruz" diye konuştu.

'İLKLERİ GERÇEKLEŞTİRDİK'

Gençler adına ilkleri gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Genç, "Hazırladığımız "Hayatın Renkleri Geleceğin Aydınlık Gençleri" projemizle şimdiki Cumhurbaşkanımızdan Başbakanlığı döneminde ödül aldık. Siz gençlerimiz için yeni belediye binamızda Akademik Belediyecilik Birimi kurduk. Yine fikir üreten, buluş yapan gençlerimize destek vermek amacıyla Proje Geliştirme Birimi oluşturduk. Gelin, buralardan faydalanın. Aile Okulumuzda, sağlıklı aileler oluşturmak adına evlenecek olan gençlerimize Evlilik Öncesi Eğitim veriyoruz. Ayrıca şehrimizde bir ilki gerçekleştirerek Samsun Gençlik Çalıştayı'nı düzenledik" şeklinde konuştu.

'EĞİTİME 38 MİLYON LİRALIK YATIRIM'

Eğitime 38 milyon liralık yatırım yaptıklarına da işaret eden Başkan Genç, "İlçemizde 7 olan eğitim yuvası sayısını 21'e çıkardık. Bununla da kalmadık, eski okul binalarımızı baştan aşağı yeniledik ve öğrencilerimize daha iyi eğitim imkanları sunduk. Okullarımıza boya, sıva, çevre düzenlemesi gibi fiziki yatırımların yanısıra konferans salonları, öğretmenler odası, bilgisayar odaları, kütüphaneler, spor alanları, gibi yatırımlar da gerçekleştirdik. Gençlerimiz için yaptığımız eğitim, kültür, spor tesisleri ile Canik bugün ön plana çıkmaktadır. Bizim düsturumuz; bir yandan şehirleri imar ederken bir yandan da gençliğimize, gençlerimize sahip çıkmaktır" ifadelerini kullandı.

'EN İYİSİNİ YAPIN'

Öğrencilere tavsiyelerde de bulunan Başkan Genç, "Hangi mesleği yaparsanız yapın, dürüst olarak yapın. Yaptığınız işe önce kendiniz inanın. Şu anda bilgi çağındayız. Eğer gelecekte meslek edinecekseniz, bulunduğunuz çağın teknolojisine mutlaka sahip olmak zorundasınız. Bugün hayalin bilgiye, bilginin makinaya dönüştüğü 4. sanayi devrimini yaşıyoruz. Bu nedenle zihin yapımızı da 4. seviyeye çıkarmalıyız. Gelecek teknoloji ile şekillense ne yaparsanız yapın, simit bile satıyorsanız en iyisini yapmanın yolunu bulmak zorundasınız" dedi.

'KARİYERİ İYİLİK YOLUNDA KULLANIN'

Toplumlarda milli ve manevi değerlerin önemine de vurgu yapan Genç, şunları söyledi: "Önemli olan kariyer sahibi olurken ihanet içinde bulunmamak, elde ettiği kariyeri insanlara iyilik yolunda kullanabilmektir. Geçmişte kariyerlerinin zirvesine ulaşan nice insanların bu ülkeye hizmet etmesi gerekirken nasıl ihanet ettiklerine hep birlikte şahit olduk. 15 Temmuz’u yapanların çoğu kariyer sahibiydi. Sizlere tavsiyem sizi yetiştiren ve kariyer sahibi yapan içinde yaşadığınız bu cennet vatana her zaman ve her mertebede hizmet etmektir. Bu sözlerim lütfen kulağınıza küpe olsun."

ÖĞRENCİLERİ BELEDİYEDE AĞIRLADI

Başkan Osman Genç, Canik Kültür Merkezi'nde ‘Vizyon Sohbetleri'nin ardından öğrencileri Canik Belediyesi'nde ağırladı. Öğrencilere ay-yıldızlı hizmet binasını gezdiren ve binanın teknolojik yapısı ile belediye birimlerinin işleyişi hakkında minik misafirlerini bilgilendiren Başkan Genç, öğrencilere, "Hayalleriniz daima büyük olsun, vizyonunuzu hep yüksek tutun. Okuyan, düşünen, üreten, bölgesindeki sorunlara ilgi gösteren, yerinde saymayan bireyler olun" tavsiyesinde bulundu. Başkan Genç, daha sonra öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çekindi.

2 BİN ÖĞRENCİYİ KAPSIYOR

Samsun’un merkez dışındaki 13 ilçesini kapsayan ve toplam 2 bin öğrencinin yer alacağı proje kapsamında Bandırma Vapuru, Kurtuluş Yolu, Kent Müzesi gibi Samsun’un tarihi ve turistik yerlerini gezen öğrenciler,  vizyonlarını genişletmeleri amacıyla Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Canik Belediyesi’nde de incelemelerde bulundu. Proje kapsamında 2 bin öğrenci sırayla Samsun’u gezecekler ve vizyon ziyaretlerinde bulunacaklar.

adminadmin