Samsun Haber
Giriş Tarihi : 29-03-2017 14:24   Güncelleme : 29-03-2017 14:29

Başkan Genç, Samsunspor Anıtını Tanıttı

Samsun Haber - Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Samsunspor'un 1989 yılında Malatya deplasmanına giderken Havza yakınlarında geçirdiği trafik kazasında hayatlarını kaybeden futbol adamlarının hatıralarını yaşatmak için hayata geçireceği ve Samsunlular en çok beğenilen anıtı düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna tanıttı.

Başkan Genç, Samsunspor Anıtını Tanıttı

Samsunspor'un 1989 yılında Malatya deplasmanına giderken Havza yakınlarında geçirdiği trafik kazasında hayatlarını kaybeden futbol adamlarının hatıralarını yaşatmak için Canik Belediyesi tarafından hayata geçirilecek 20 Ocak Samsunspor Anıtında sona yaklaşıldı. Canik Belediye Başkanı Osman Genç, yapılan oylamada Samsunlular tarafından en çok beğenilen anıtı, düzenlenen toplantıda ulusal ve yerel basın temsilcileriyle paylaştı. Tanıtımı yapılan 3 nolu anıt katılımcıların büyük beğenisini kazandı.

TANITIM TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Altın Meşe Park'ta düzenlenen ve Başkan Genç'in yanısıra Başkan Yardımcısı Alican Usta,  Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler, Samsunspor eski Başkanı Emin Kar, Samsunspor'un eski futbolcuları Yüksel Öğüten, Hakkı Bayrak, Celil Sağır, MÜSİAD Başkanı Haluk Tan, 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mahmut Erdoğan, Samsun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Yazıcı ile taraftarlar ve basın temsilcilerinin katıldığı Samsunspor 20 Ocak Anıtı tanıtım toplantısında, beğenilen anıt hazırlanan video ile tanıtılırken, Başkan Genç, ana gayelerinin 28 yıllık anıt özlemine son vermek olduğunu söyledi.

'ASLA UNUTMAYACAĞIZ'

Samsunspor'un bu şehrin en büyük markalarından biri olduğunu belirten Başkan Genç, "Samsunspor'umuzun 20 Ocak 1989'da geçirdiği ve Türk futbol tarihinin en kara günü olan trafik kazasının 28. yıldönümünde, o büyük acıyı hala yüreğimizde taptaze hissetmekteyiz. Kazada vefat eden Teknik Direktörümüz Nuri Asan, futbolcularımız Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır, Zoran Tomic ve şoförümüz Asım Özkan'ı asla unutmayacağız. Canik Belediyesi olarak, takımımızın renklerine siyahın eklendiği bu acı günde değerli futbol adamlarımızı özlemle anarken, yapacağımız anıtla hatırılarını yaşatmak istiyoruz" dedi.

'SONUCA YAKLAŞTIK'

Anıtla ilgili çalışmalara 2 Ocak 2017 tarihli Meclis toplantısında aldıkları kararla başladıklarını ifade eden Genç, "Bu konuda epey yol aldık ve artık sonuca yaklaştık diyebiliriz. Onlarca projenin arasından seçerek kamuoyunun beğenisine sunduğumuz 4 projemizden 3 nolu anıt, en çok beğeni kazanan proje oldu. İnşallah artık işimiz daha da kolaylaştı. Önemli olan anıtı ortaya çıkarmaktı. İhaleyi yapmamızın ardından 60 günlük süre içerisinde anıtı tamamlarız ve açılışını belirlenecek bir tarihte gerçekleştiririz" diye konuştu.

'28 YILLIK ÖZLEM BİTECEK'

Söz konusu anıt alanı için Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü'ne gerekli izin başvurularını yaptıklarını da hatırlatan Başkan Genç, "Bugün Samsunlu olan, Samsun'da yaşayan, şanlı Samsunspor formasını giyen herkes kırmızı-beyaz-siyah renklerin önemini daha iyi kavramalıdır. İnşallah 28 yıldır özlemle beklenen anıtı Canik Belediyesi olarak hayata geçireceğiz. Biz de bu heyecanımızı sizlerle ve kamuoyuyla paylaşmak istedik. Cenabı Allah'tan milletimize ve bizlere bir daha böyle bir acılar yaşatmamasını diliyorum. Bu elim kazada hayatını kaybeden futbol adamlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet, kederli ailelerine sabır ve başsağlığı diliyorum" şeklinde konuştu.

'HERKESE KAPIMIZ AÇIK'

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Başkan Osman Genç, "Anıt projesine katkı vermek isteyen bütün kurum ve kuruluşlara kapımız açık. Gençlik ve Spor Bakanımız birlikte yapmayı arzu ederse, Sayın Bakanımızın da himayesinde anıt projesini hayata geçirebiliriz. Önemli olan şehrimize bu anıtı kazandırmaktır. Bizim amacımız üzüm yemek. Söz konusu anıtsa gerisi teferruattır" ifadelerini kullandı.

ESKİ FUTBOLCULARDAN TEŞEKKÜR

Samsunspor eski Başkanı Emin Kar ile eski futbolcular Hakkı Bayrak, Yüksel Öğüten ve Celil Sağır da, anıt projesini çok beğendiklerini belirterek, Başkan Osman Genç'e teşekkür etti. Emin Kar, Hakkı Bayrak, Yüksel Öğüten ve Celil Sağır, soyledi: "Bu projeyi duyunca oldukça duygulandık. 28 yıl sonra, kazada hayatlarını kaybeden futbolcu arkadaşlarımızın hatıralarının yaşatılacak olması bizleri çok mutlu etti. Hazırlanan ve seçilen anıt projesi çok güzel. Başkanımızın böyle bir projeyi hayata geçireceğine inancımız tam."

ANITIN ÖZELLİKLERİ

Anıt, kollarını açan sırt sırta vermiş dört figürün oluşturduğu kaide ve üzerinde elim kazayı ve Samsunspor'u yansıtan bölümden oluşmaktadır. Anıtın zemin-tepe yüksekliği olayın tarihine atfen 1989 cm yüksekliğindedir. Kaidenin üzerinde yer alan beşgenler, parçalanmış bir futbol topu karakteri ile olayı hatırlatmaktadır. Gece aydınlatması ile Samsun girişinde bulunan anıt adeta bir fener gibi durmaktadır. Böylelikle hem acı hatıra ile trafiğe dikkati artırmayı amaçlamakta; hem de Samsun'a gelindiğini gösteren bir simgeye dönüşmektedir.

 

adminadmin