Samsun Haber
Giriş Tarihi : 11-01-2017 16:14   Güncelleme : 11-01-2017 16:14

Başkan Genç’e Romanlardan Teşekkür

Romanlardan Sorumlu Başbakan Danışmanı Metin Özçeri, ziyaret ettiği Canik Belediye Başkanı Osman Genç’e, Romanlara yönelik yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Özçeri, “Canik’teki Roman kardeşlerimiz böyle bir başkana sahip olduğu için çok şanslı” dedi.

Başkan Genç’e Romanlardan Teşekkür

Romanlardan Sorumlu Başbakan Danışmanı Metin Özçeri, Karadeniz Bölgesi Roman Kültürünü Araştırma Eğitim ve Kalkındırma Derneği Başkanı, aynı zamanda Yavuzselim Mahallesi Muhtarı Selim Gökçen ile birlikte Canik Belediye Başkanı Osman Genç’i makamında ziyaret etti. Canik’te önemli sayıda Roman vatandaşın yaşadığına dikkat çeken Başkan Genç, Romanlara yönelik bir çok yatırıma imza attıklarını belirtirken, Özçeri, hizmetlerinden dolayı Genç’e teşekkür etti.

ROMANLARA YÖNELİK YATIRIMLAR

AB Hibe Programı çerçevesinde hazırlanan "İnsana Değer, Geleceğe Değer" adlı "Romanlar İçin Gezici İş ve Eğitim Merkezi Projesi’ne Canik Belediyesi olarak destek vermekten mutluluk duyduklarını ifade eden Başkan Genç, “Roman vatandaşlarımıza yönelik bir çok eğitim, kültür, sanat, spor yatırımları ve faaliyetleri yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Yine Roman kardeşlerimizin oturdukları mahallelerde Güzel Evim, Mutlu Geleceğim projelerini uyguladık. Artık daha estetik yaşam alanlarına kavuştular” dedi.

SOSYAL VE KÜLTÜREL GELİŞİM

Roman vatandaşların gelişimi ve istihdamı konusunda kurslar da düzenlediklerine işaret eden Başkan Genç, “Bu zamana kadar kaynakçılık ve temizlik gibi pek çok istihdama yönelik kurslar düzenledik ve Roman vatandaşlarımızı sertifika sahibi yaptık. Ancak bunlar elbette yeterli değil. Bundan sonra da 200 Evler, Yavuzselim ve Hacıismail mahallelerimizde Roman vatandaşlarımıza yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Bu mahallelerimizde yine bir çok yatırımımızın inşaatı devam ediyor. Bunlar tamamlandığında inanıyorum ki Roman vatandaşlarımız sosyal ve kültürel açıdan daha da gelişim gösterecektir” diye konuştu.

CANİKLİ ROMANLAR ŞANSLI

Romanların devletine ve bayrağına her zaman bağlı insanlar olduğuna vurgu yapan Romanlardan Sorumlu Başbakan Danışmanı Metin Özçeri de, Canik’te Romanlara yönelik yapılan belediye çalışmalarını takdir ettiğini söyledi. Özçeri, “Canik’te Roman kardeşlerimize yönelik pozitif ayrımcılık yapıldığını gözlemledik. Buradaki Roman vatandaşlar gerçekten böyle bir başkana sahip olduğu için çok şanslı. Başkanımıza Romanlara yönelik yaptığı yatırımlardan dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

ÖZÇERİ’DEN USTA’YA ZİYARET

Ziyaretin sonunda Başkan Osman Genç, seramikten Osmanlı kaftanı hediye ettiği Başbakan Danışmanı Özçeri’ye ay-yıldızlı hizmet binasını gezdirdi ve belediyenin teknolojik özellikleri ile örnek birimleri hakkında bilgi verdi. Romanlardan Sorumlu Başbakan Danışmanı Metin Özçeri, Karadeniz Bölgesi Roman Kültürünü Araştırma Eğitim ve Kalkındırma Derneği Başkanı Muhtarı Selim Gökçen ayrıca Canik Belediye Başkan Yardımcısı Alican Usta’yı da ziyaret etti. Özçeri, "İnsana Değer, Geleceğe Değer" adlı ‘Romanlar İçin Gezici İş ve Eğitim Merkezi Projesi’ne verdiği katkıdan dolayı Usta’ya teşekkür etti.

adminadmin