Samsun Haber
Giriş Tarihi : 25-07-2016 14:51   Güncelleme : 25-07-2016 14:51

Başkan Genç'ten hainleri ihbar edin çağrısı

Her akşam Demokrasi Nöbeti tutan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, vatandaşlardan akrabaları dahi olsa FETÖ/PDY terör örgütü mensubu olanları ihbar etmelerini istedi.

Başkan Genç'ten hainleri ihbar edin çağrısı

Paralelcileri bildiğini de belirten Başkan Genç, "Bilgi ihtiyacı olursa biz bu bilgiyi aktarmaya hazırız. Raporlarımızı hazırladık ve ilgili kurumlara bu bilgileri ileteceğiz. Görevden alınan Vali Yardımcılarının biriyle de davalıktım" dedi.

Gündüzleri rutin belediye hizmetlerini sürdüren Canik Belediye Başkanı Osman Genç, akşamları ise sabahın ilk ışıklarına kadar Cumhuriyet Meydanı'nda Demokrasi Nöbeti'ne devam ediyor. Nöbetin 10. gününde Haber AKS Televizyonunda canlı yayına katılan Başkan Osman Genç, önemli açıklamalarda bulundu. Canlı yayından vatandaşlara tanıdıkları FETÖ/PDY terör örgütü mensuplarını ihbar etmeleri çağrısında bulunan Başkan Osman Genç, "Ben bu alçakları bu şehirde tanıyorum. Bunlarla ben davalığım. O içerideki vali yardımcısıyla da davalıktım. Bu şehri genlerine kadar bilen birisiyim. Bu şehirde 17-25 Aralık'ta bunlarla mücadeleyi başlatan birisiyim. Bu şehirde siyasetin, ticaretin, eğitimin, kurumların içinde, üniversitenin içinde olanları biz biliyoruz. Eğer bilgi ihtiyacı olursa biz bu bilgiyi aktarmaya hazırız. Bunlarla alakalı da raporlarımızı hazırladık ve ilgili kurumlara bu bilgileri ileteceğiz" dedi.

'BİLDİKLERİMİZİ PAYLAŞMAYA HAZIRIZ'

Alçak darbe girişimine dahil olanların hukuk önünde mutlaka cezalarını çekeceğini ifade eden Genç, "Ama unutmayalım ki, biz bu şehirde yaşıyoruz. Buradan seslenmek istiyorum, Bu şehirle alakalı bildiğimiz ne varsa, canımızdan ve kanımızdan da olsa, aynı kanı da taşısak bu alçaklarla işbirliği olan, onları muhafaza eden, onlarla ticari bağı olan, siyasi bağı olan, hangi bağı varsa onları ilgili kurumlara, adliyeye, emniyet güçlerine bildirmesi gerekiyor. Bu bir vatandaşlık görevidir ve bunu 250 şehidimize de borçluyuz. Eğer bunu yapamazsak vatanımıza ve şehitlerimize karşı ihanet içerisinde oluruz. Herkes açıkgöz olsun. Artık bu Paralel terör örgütüne bağlı insanları meydanlarda görüyoruz. Bu şehri genlerine kadar bilen birisiyim. Bu şehirde 17-25 Aralık'ta bunlarla mücadeleyi başlatanım. Bu mücadelemiz bundan önce olduğu gibi bundan sonra da devam edecek. Bu mücadelemiz nedeniyle yerel seçimlerde bu alçaklar benim hakkımda ‘Osman Genç’e oy vermek haramdır’ diye fetva verip, kapı kapı dolaştılar. Hakkımızda çıkardıkları dergiyi kapı kapı dağıttılar. Bunlarla ilgili 4 davamız var. Daha önce ilgili makamlara 17-25 Aralık döneminde Paralel yapı ve onların faaliyetleri ile ilgili gördüğüm sorunları ve örgütün önde gelen kişiler ile ilgili hazırladığımız dosyaları yukarıya iletmiştik. Bu şehirde siyasetin, ticaretin, eğitimin, kurumların içinde, üniversitenin içinde olanları biz biliyoruz. Eğer bilgi ihtiyacı olursa biz bu bilgiyi aktarmaya hazırız. Bunlarla alakalı da raporlarımızı hazırladık ve ilgili kurumlara biz bu bilgileri ileteceğiz. Çünkü biz hem bu vatana ihanet eden, vatanı bölmek isteyen ve vatanı işgal altına almak isteyen alçak terör örgütüne karşı bu sorumluluğumuzu şehitlerimize ve milletimize karşı yerine getireceğiz" diye konuştu.

'BU ALÇAKLARI TANIYORUM'

Hiç kimsenin meseleye duygusal bakmaması gerektiğini dile getiren Başkan Genç, "15 Temmuz darbesi gerçekleşmiş olsaydı bugün bu millet burada değildi. Bugün biz burada değildik. Pek çoğumuz mezarlardaydık, pek çoğumuz içerideydik ve belki de insanlarımız ülkenin bölünmesini konuşacaktı. İç kavga ve iç çatışmalar başlayacaktı. Dolayısıyla hiç birimizin duygusal davranmaya hakkı yoktur, vatana ve millete karşı borcumuzu muhakkak yerine getirmemiz lazım. Ben bu alçakları bu şehirde tanıyorum. Bunlarla ben davalığım. O içerideki vali yardımcısıyla davalığım. Ben bu bilgileri daha önce üst makamlara iletmiştim. Ama artık bu şehrin savcıları, bu şehrin hakimleri, bu şehrin söz sahibi olanları etrafımıza bakacağız, aramızdaki insanları tanıyacağız. Bu alçakları ilgililere teslim edeceğiz. Bugün Cumhurbaşkanımız ve ailesi ile birlikte 9 bin kişinin katledileceği bilgisi ele geçmiştir. Bu millete kastetmiş bu alçakları muhakkak hukukun önüne teslim etmek zorundayız. Etrafımıza dikkat edelim, bu meydanlarda çok insanları görüyorum, herkes bunları kayıt altına almalıdır diyorum" ifadelerini söyledi.

'MUTLAKA TEMİZLEMEK ZORUNDAYIZ'

"Bu şehirde iliklerimize kadar girmiş olan bu alçakları muhakkak temizlemek zorundayız" diyen Başkan Genç, şunları söyledi: "Bundan sonra açık sözlülükle söyleyeceğimi ve üzerlerine gideceğimi söylüyorum. Savcılara da duyuruyorum, hakimlere de duyuruyorum, herkese diyorum ki bizim bilgimize de başvurabilirler. Bu bilgiyi vermeye biz hazırız. Türkiye'nin varlığı sadece Türkiye için değil, mazlum coğrafyalar için, İslam coğrafyası için olmazsa olmaz bir ülkedir. 15 Temmuz'da biz 1915'i yaşadık. 1915'de 'Çanakkale Geçilemez' demişti bu millet. Şimdi ise bu memleketin evlatları 'Türkiye Geçilemez' dedi ve bu alçaklara karşı darbeyi gerçekleştirdi. Bu alçakları temizlersek ülkemizin 2023, 2053, 2071 hedeflerine ulaşmamak için hiçbir sebebimiz yoktur. Gündüz çalışıyoruz, gece burada nöbetteyiz. Bu nöbetimiz devam edecektir. Ta ki Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan 'artık yeter' diyene kadar buradayız. Milletimize, Samsunlu hemşehrilerimize teşekkür ediyorum."

adminadmin