Samsun Haber
Giriş Tarihi : 21-09-2017 13:25   Güncelleme : 21-09-2017 13:25

Başkan Genç’ten ilçelere ‘hayırlı olsun’ ziyareti

Kongrelerini tamamlayan Çarşamba ve Salıpazarı AK Parti İlçe Teşkilatlarına hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Biz lokal değil, bütüncül bir gelişmeden yanayız. Yani Samsun'un sadece merkezi, Canik'i değil, Çarşamba'sı, Salıpazarı, bütün ilçeleri gelişmelidir. Ancak bu şekilde gelişmiş ve marka bir il olabilirsiniz" dedi.

Başkan Genç’ten ilçelere ‘hayırlı olsun’ ziyareti

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Başkan yardımcısı Alican Usta ile birlikte kongrelerini tamamlayan AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Halit Doğan ile AK Parti Salıpazarı İlçe Başkanı İsmail Yaman ve yönetim kurulu üyelerine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Teşkilat başkanlarına ve yönetim kurulu üyelerine hayırlı olsun temennisinde bulunan Başkan Genç, "Şehrimizi daha ileriye götürmek için birlikte hareket etmeliyiz. Samsun'u birlikte marka şehir yapabiliriz. Marka şehir ise bütüncül gelişmeden geçer" dedi.

'SAMSUN'U BİRLİKTE MARKA YAPABİLİRİZ'

Şehir olarak birlikte hareket edilmesi gerektiğine işaret eden Başkan Genç, "Samsun neden 'Yaşanabilir Şehirler' arasında ön sıralarda olmasın? Samsun'un, yaşanabilir ve estetik bir şehir olması için dünya ölçeğinde hedefi olması gerekir. Marka bir dünya şehri olmak Samsun için mümkün. Çünkü bu şehrin hiç de azımsanamayacak ölçüde müthiş bir potansiyeli var. Ancak bu potansiyeli şehrin yararına kullanmak için ortak akıl şart. Samsun'u ancak ortak akıllı birlikte hareket ederek marka şehir yapabiliriz" dedi.

'BÜTÜN İLÇELER GELİŞMELEDİR'

Marka şehir olmanın yolunun bütüncül gelişmeden geçtiğine de vurgu yapan Başkan Genç, "Samsun bizim evimiz ve evimizi daha da güzelleştirmek ortak hedefimiz olmalıdır. Biz lokal değil, bütüncül bir gelişmeden yanayız. Yani Samsun'un sadece merkezi, Canik'i değil, Çarşamba'sı, Salıpazarı, Vezirköprü'sü, Bafra'sı, bütün ilçeleri gelişmelidir. Ancak bu şekilde gelişmiş ve marka bir il olabilirsiniz. Bu şehirde un var, yağ var, şeker var. Ancak helva yapmayı bilmemiz lazım. Bunun için 3. bin yılın başında 21. yüzyılı iyi algılayıp, şehir olarak ülkemizdeki ve dünyadaki gelişmeleri doğru okumalıyız" diye konuştu.

'ÇARŞAMBA VE SALIPAZARI'NDA POTANSİYEL VAR'

Samsun'un bütün ilçelerinin farklı potansiyelleri ve avantajları olduğunu ifade eden Başkan Genç, "Çarşamba gerek ulaşım, gerekse sahip olduğu tarım potansiyeli ile Samsun'un önemli bir ilçesidir. Çarşamba'da mutlaka işleme tesisleri, paketleme tesisleri, soğuk hava depoları kurulmalıdır. Ayrıca burada organik tarım desteklenmeli ve hava kargo ulaşımı geliştirilmelidir. Demiryolu mutlaka iyileştirilmelidir. Salıpazarı ilçemiz ise doğal güzellikleri ve hayvancılıkla ön plana çıkıyor. Burada mutlaka konaklama tesisleri olmalıdır. Bunları sağladığımızda Çarşamba ve Salıpazarı'nın gelişmemesi için hiç bir neden yok" ifadelerini kullandı.

BAŞKANLARA HAYIRLI OLSUN TEMENNİSİ

Kongrelerini tamamlayan AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Halit Doğan ile AK Parti Salıpazarı İlçe Başkanı İsmail Yaman ve yönetim kurulu üyelerine hayırlı olsun temennisinde de bulunan Başkan Genç, şunları söyledi: "Biz Canik Belediyesi olarak her zaman teşkilatlarımızla uyumlu bir şekilde çalışıyoruz. Birlikte, partimiz adına vatandaşlarımıza en iyi hizmeti nasıl sunabiliriz, bunun çabası ve gayreti içindeyiz.  Her iki ilçemizde de bugüne kadar elde edilen başarıların önümüzdeki dönemde de taçlandırılacağına, daha güzel başarılara imza atılacağına yürekten inanıyorum."

AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Halit Doğan ile AK Parti Salıpazarı İlçe Başkanı İsmail Yaman da, ziyaretinden dolayı Başkan Genç'e teşekkür etti. Başkan Genç ziyaretlerinden ilçe başkanları Doğan ve Yaman’a seramikten Osmanlı kaftanı hediye etti.

Recep YAZGANRecep YAZGAN