Samsun Haber
Giriş Tarihi : 03-11-2016 14:00   Güncelleme : 03-11-2016 14:00

Başkan Genç’ten Yatırımlara Yakın Takip

İlçe genelinde topyekün gelişimi sağlamak amacıyla kırsal mahallelere özel önem veren Canik Belediye Başkanı Osman Genç, sık sık ziyaret ettiği yeni mahallelerde çalışmaları da yakından takip ediyor. Başalan Mahallesi'nde pazar esnafını ziyaret eden Genç, yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Başkan Genç’ten Yatırımlara Yakın Takip

Canik Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi sınırlarının genişlemesiyle birlikte belediye sınırlarına dahil olan yeni mahallelere yaptığı çalışmalarla, kırsal bölgelerin gelişimini sağlıyor. Yeni mahallelerde hanım konakları, sıbyan mektepleri, spor tesisleri, pazar yerleri ve hayvan pazarları gibi projeleri hayata geçiren Başkan Osman Genç, mahallelere sık sık gerçekleştirdiği ziyaretlerle hem vatandaşların halini hatrını soruyor, hem de çalışmaları yakından takip ediyor.

BAŞALAN'I ZİYARET ETTİ

Başalan Mahallesi'ni ziyaret eden Başkan Osman Genç, mahallede kurulan pazar yerini ziyaret ederek, burada hem pazar esnafı ile hem de alışveriş vatandaşlarla görüştü. Pazar esnafı ile sohbet eden ve sorunlarını dinleyen Başkan Genç, belediye tarafından mahallede çalışmaları yürütülen hayvan pazarı inşaatını da inceledi. Çalışmalar hakkında ilgililerden bilgi alan Başkan Osman Genç, hayvan pazarının tamamlanmasıyla birlikte mahalle halkının ekonomik olarak güçlenmesine katkı sağlayacağını söyledi.

HEDEF, KALİTELİ YAŞAM

Kırsal mahallelerde yaşam standartlarını yükseltmek için çalıştıklarını belirten Başkan genç, "Kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşlarımızın eğitimi, istihdamı ve kaliteli bir yaşam sürmesi bizim için önemli. Yeni mahallelerimizde bu yönde çalışmalar yürütüyoruz. Yeni mahallelerimizin bir çoğunda cami ve okulların çevre düzenlemesini tamamladık. Ayrıca hanım konakları, sıbyan mektepleri, spor tesisleri gibi eğitim ve kültüre yönelik çalışmaların yanında, bu mahallelerimizdeki insanlarımıza ekonomik katkı sağlayacak pazar yeri ve hayvan pazarı gibi projeler de üretiyoruz. Yine yeni mahallelerimiz için Kırsal Kalkınma Birimi kurduk. Amacımız topyekün bir gelişim" diye konuştu.

‘YERİNDE OTURAN BAŞKAN DEĞİLİM’

Hiçbir zaman yerinde oturan bir belediye başkanı olmadığına da vurgu yapan Başkan Osman Genç, “Ekibimizle birlikte sürekli olarak sahadayız. Çalışmaların daha hızlı ve daha sağlıklı yürümesi için uyguladığımız projelerimizi sürekli olarak inceliyoruz. Özellikle kırsal mahallelerimizdeki çalışmalarımızı yakından takip ediyoruz. Hem bu gezilerimiz sırasında vatandaşlarımızla görüşme ve onları dinleme imkanımız da oluyor. Böylece varsa bir sorun yerinde tespit ediyoruz ve hızlı bir şekilde çözüme kavuşturuyoruz” dedi.

 

 

  

adminadmin