Spor
Giriş Tarihi : 22-05-2014 16:29   Güncelleme : 22-05-2014 16:29

BAŞKAN KAR, “YOKUM” DEDİ

Samsunspor Kulübü Başkanı Emin Kar, önümüzdeki günlerde genel kurul kararı alacaklarını belirterek kesinlikle aday olmayacağını söyledi.

BAŞKAN KAR, “YOKUM” DEDİ
 “ADAY DEĞİLİM”

Nuri Asan Tesisleri’nde basın toplantısı düzenleyen Emin Kar, kaybedilen final maçının şokunu atlatmaya çalıştıklarını söyledi. Önümüzdeki günlerde genel kurul kararı alacaklarını da belirten Samsunspor Kulübü Başkanı Emin Kar, “Ben kesinlikle aday değilim. Onunla ilgili basın açıklamasını önümüzdeki günlerde yapacağım. Ben artık yokum ama bu takımı da sokağa bırakmayız. Dün Vali Hüseyin Aksoy ile görüştüm, bugün AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş ile görüştüm. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve bize yardım edenlerle görüşeceğim. Genel kuruldan sonra ben yine maçlarda yerimi alacağım” dedi.
 
“FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇINI BEKLİYORUM”

Final maçında TFF’nin yanlış karar aldığını ifade eden Başkan Kar, “Biz Play-Off’a kaldığımızda biz burada gergin, stresi fazla bir Ankaraspor maçı oynadık. Daha sonra Ankara’da da seyircimizin alınmaması, orada gördüğümüz baskı gördük ve şimdi anlıyoruz ki büyük bir yıpranma oldu. Ama çocuklar ellerinden gelenin her şeyi ortaya koydular. Ankaraspor’u geçtikten sonra Mersin İdmanyurdu ile final oynadık. Bana göre dünyada eşi benzeri görülmeyen Türkiye Futbol Federasyonun (TFF) aldığı kararla bize verilen ceza bir taraftar Mersin İdmanyurdu’nun seyircileri ve bizim sadece 100-150 tane eşlerimiz, çocuklarımız, hanımlar, futbolcularımızın eşleri, çocukları ve annelerine görülen bu zulmü halledemedik. Bizim ceza aldığımızda Orduspor da ceza aldı. Onlar cezasını seneye uygulayacaklar. Şimdiye kadar biz çok ceza aldık. Avukat arkadaşlarla birlikte bizde 48 saat içersinde savunma istediler. Ama bu maçımız var diye bizden 24 saat içersinde savunma yazmamızı istediler. Savunmamızı verdik ve peşine Tahkim Kurulu’na gitti. Tahkim Kurulu ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve eski bakanımız Suat Kılıç görüştü. Valimiz Hüseyin Aksoy da Mersin İdmanyurdu tarafı ile görüştü. Ben de TFF Başkanı Yıldırım Demirören’in yardımcısı Arif Koşar ve Servet Yardımcı ile görüştüm. Maçtan önceki Cuma günü toplantı yaptılar. Başvurduğumuz yerlerden iyi haberler geldi. Cezanın kaldırılacağını söylediler. Bu Tahkim Kurulu’nun son kararıdır ama benim aldığım duyuma göre TFF Yönetim Kurulu isteseydi bu maçımız seyircili oynanabilirdi. Biz elimizden geleni yaptık. Ben şimdi bekliyorum. Önümüzde Fenerbahçe - Galatasaray maçı var. Onu bekliyorum. Biz orada haksız bir maç oynadık. Bizim takımız seyircisi ile iyi oynayan bir takım. Onun için orada bize büyük haksızlık yapıldı. Şartların eşit olmadığı bir final maçı oldu. Şükrü Saraçoğlu Stadı’ndan seyircilerimizin çıkarılması da haksızlıktı” diye konuştu.

Konuşmasında Hıncal Uluç’un Samsunspor ile ilgili yazısını değerlendiren Başkan Kar, “Hıncal Uluç bizim için FİFA’ya CAS’a gitmemiz için yazı yazmış ve buradaki değerli bir gazeteci arkadaşımız da gazetesinden bana Hıncal Uluç’u övüyor. Hıncal Uluç 1985 - 1986 yılında biz 21 hafta mağlup olmamışız, şampiyonluğa giderken gazetesinde manşetten Eskişehirspor maçını satın aldığımızı yazdı. O zaman niye hiç kimse ona isyan etmedi. Hıncal Uluç değerli bir gazetecidir. Biz gerekli yerlere, herkese ve her kesime ulaştık” şeklinde konuştu.
 
“ERDEM ŞEN’İN DIŞINDA VEDALAŞAN YOK”

Sözleşmesi biten oyuncular hakkında da görüşlerini bildiren Başkan Kar, “Ben Erdem ile görüştüm. 3 ay önce Erdem Şen Gaziantepspor’a imza atmıştır. Biz Erdem konusunda tek bir yerde hata yaptık. O da biz Erdem’i kadro dışı bırakıp alt yapıya yollayacaktık. Çünkü açın Orduspor maçını izleyin. Umar bizim oyuncumuzdur. Umar bizi TFF’ye vermiştir, parası da hazırdır. Bizim kulübümüzde her futbolcunun belli bir fiyatı vardır. Burada oynamak istemeyen kim olursa olsun gider. Umar’ı Türkiye’de hiç kimse görmedi. Şimdi 30 bin Euro’ya aldığımız adama şu anda 20 - 30 katı para veriyorlar. 7 tane oyuncumuzun sözleşmesi bitiyor ama şu anda Erdem Şen’in dışında bizimle vedalaşan kimse yok. Bu çocukların 1,5 milyon TL’ye yakın alacakları var. Bunları da kısmet olursa 15 - 20 gün içersinde onlarla konuşup ve seneye de istediklerimiz ile devam etme kararı alacağız. İnşallah önümüzdeki süreçte yeni bir antrenör gelir” açıklamasında bulundu.
 
“HAKKIMDA ÇIKANLARI İSPATLASINLAR”

Gazetelerde kendisi ile ilgili yazılan iddialara da açıklık getiren Başkan Kar, “Biz 23 aydır inanılmaz bir mücadele veriyoruz. Biz bugüne kadar ne yapmışsak hep Samsunspor’un iyiliği için yaptık. Artık yoruldum. Çirkin dedikodulardan yoruldum. Burada beyin olarak beni yordular. Benim için, ‘oğluma ev almışım, kendime ikinci cipi almışım’ diyorlar. Bari cipi değil de ufak bir araba deyin de binme şansım olsun. Benim cipe binme şansım yok. O kadar kafaları basmıyor. Ben bu kulüpten maaş alıyormuşum. Bu kulübün 1 TL’sini yiyen de yediren de şerefsizdir, namussuzdur. O lafları söyleyenler de ispatlamazlarsa şerefsiz ve namussuzlardır. Her kim söylüyorsa bunları gelsinler buraya bütün hesapları incelemekte serbestlerdir. Ben bu takımı 2 tane oyuncu ile aldım. Şimdi gelecek olan yönetime 18 tane oyuncu bırakacağız” ifadelerini kullandı.
 
“SAMSUNSPOR’UN KURTULUŞU KAZIM YILMAZ’DIR”

Son günlerde kendisini ve yönetim kurulunu prim konusunda hiç kimsenin aramadığının altını çizen Başkan Kar şunları kaydetti:

“Burası kamu yararına çalışan bir dernek, bize sormalarına gerek yok. Gelirler kulübe bağışını yaparlar, bağış makbuzunu alırlar. Samsunspor’un eski başkanı Kazım Yılmaz kulübe 1 milyon 250 bin TL bağışta bulunacakmış ve biz kabul etmemişiz. Bu konuda ne benim nede yönetim kurulu arkadaşlarımızın haberi olmadı. Kabul etmeyen varsa çıkıp açıklasınlar. Kazım Yılmaz’ın ben iyi bir Samsunsporlu olduğunu biliyorum. Eğer Süper Lig’e çıksaydık Kazım Yılmaz 1 milyon 250 bin TL’yi verirdi. Bu kulübün kurtulması Kazım Yılmaz’ın elindedir. Gelsin Samsunspor’a. Zaten kur farkı ile beraber 19 milyon TL’lik en büyük temlik kendisine aittir. Şoktan daha ancak çıktık. Benim içim çok yandı. Çünkü çok inandım. Ankaraspor maçından sonra Süper Lig’e çıkacağımıza çok inanmıştım ama bu kadar da haksızlığa uğrayacağımızda aklımıza gelmedi. Ama olmadı, buraya kadarmış. Ben ve yönetim kurulu olarak başarılı olduğumuza inanıyoruz. Hüseyin Kalpar ile 1 senelik anlaşmamız vardı ve ayrıldık. Önümüzdeki günlerde ne olacağına henüz daha karar vermedik. Sözleşmesi biten oyuncularla da görüşeceğiz.”

Eski oyuncuların alacaklarının da gelmeye başladığını ifade eden Başkan Kar, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Bu arada Gekas’ın menajerine 15 Haziran’da 160 bin Euro para ödemez isek, ilk baştan 3 puan silinecek daha sonra da küme düşmeye kadar gidecek. Bunun yanı sıra Samsunspor’da eski oynayan Akaki Hubutia, Pal Lazar, Dejan Kelhar’ın borçları üst üste geliyor. Türk oyuncularla bir nebze olsun anlaşma yapıp, takside bağlayabiliyorsun.”
adminadmin