Samsun Haber
Giriş Tarihi : 26-02-2019 15:00   Güncelleme : 26-02-2019 15:00

Başkan Kılıç: Hocalı Katliamı İnsanlığın Kara Lekesidir!

Başkan Kılıç: Hocalı Katliamı İnsanlığın Kara Lekesidir!

 Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Hocalı katliamının 27.yıldönümü ile ilgili bir basın açıklaması yayımladı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi.

“Kadın çocuk demeden katledilen yüzlerce insan... 27 yıl önce bugün 26 Şubat 1992 tarihinde Hocalı katliamı yaşandı. Hocalı katliamı için zehirli top mermisi Ermeni güçleri, birçok kişiye ağır işkencelerde bulundu. Çocuk, kadın fark etmeden gerçekleştirilen katliamda, 613 Azerbaycan vatandaşı katledildi.

İnsanlık dramı olarak görülen Hocalı katliamının gerçekleşmesinin üzerinden 27 yıl geçti. Hocalı Katliamı, Karabağ Savaşı sırasında 26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan Cumhuriyeti'nin Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında yaşanan ve Azeri sivillerin Ermenistan'a bağlı kuvvetler tarafından toplu şekilde katledilmesi olayı olduğu kadar Avrupa’nın ikiyüzlülüğünün de bir kez daha tecelli ettiği bir utanç vesikasıdır.

Tarihinin hiçbir safhasında masuma el kaldırmamış, en çetin savaş anında bile çocuk, kadın ve yaşlıya silah doğrultmamış bir milletin, savunmasız evlatlarına karşı uygulanan vahşeti asla unutmayacağız.27 Yıl önce Hocalı ’da katledilen kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum”

adminadmin