Samsun Haber
Giriş Tarihi : 17-07-2017 11:19   Güncelleme : 17-07-2017 11:19

Başkan Kul’dan Termelilere Teşekkür

Terme, 15 Temmuz'un yıldönümünde yine meydanlardaydı. Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, milli iradeye ve demokrasiye karşı yapılan hain saldırıya direnişin yıldönümünde meydanları dolduran Termelilere teşekkür etti.

Başkan Kul’dan Termelilere Teşekkür

Geçen yıl darbe girişiminde kahramanlık destanı yazan Türk Milleti, 15 Temmuz'un yıldönümünde yine meydanlara çıkarak demokrasi nöbeti tuttu, birlik ve beraberlik örneği sergiledi. 15 Temmuz 2016 günü gerçekleşen hain darbe girişiminin 1. yılında Terme’de gerçekleştirilen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma programında Termeliler Terme Meydanını hınca hınç doldurdu.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan etkinliklerde şehitler için Kur'an Tilaveti okundu, dualar edildi. Hain darbe girişimi sırasında şehit olanların isimleri tek tek okundu. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü anısına Terme Atatürk caddesinde başlayıp, Terme meydanında son bulan yürüyüşle darbe ve terör lanetlendi.

Terme’liler, 15 Temmuz'da yaşananlara ilişkin görüntülerin yer aldığı videoyu dev ekrandan izledi. Terme Belediyesi ve hayırsever vatandaşların işbirliği ile Terme’lilere yemek, içecek ve çeşitli ikramlarda bulunuldu.

YÜREKTEN TEŞEKKÜR EDİYORUM

Başkan Şenol Kul, vatan ve bayrak uğrunda her türlü fedakarlığı yapmaya hazır olduklarını, gerekirse vatan ve bayrak uğrunda canlarını seve seve feda edeceklerini ifade etti. 15 Temmuz’un yıldönümünde meydanları hınca hınç dolduran vatandaşlara teşekkür eden Başkan Kul, “Zaman, bir ve beraber olma zamanıdır. Birlik ve beraberlik karşısında hiç kimsenin bu milleti yıkmaya gücü yetmez. Allah, razı olsun. Yürekten teşekkür ediyorum. Bugün tüm hemşerilerimiz, çoluk-çocuk, genç-yaşlı demeden meydanımızı doldurdular. Yapmamız gereken, bugünden sonra da bu birlikteliğimizi devam ettirmek. Sizlerle gurur duyuyorum” şeklinde konuştu.

UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ

15 Temmuz'dan 1 yıl sonra 15 Temmuz'un yine aynı ruhla yaşandığını söyleyen Kul, “Bu topraklarda 15 Temmuz gecesi çok büyük bedeller ödendi. Bugün, özgürce bu konuşmaları yapıyor, birlik ve beraberlik gösterilerini tüm dünyaya aktarabiliyorsak, Allah'ın izni ve şehitlerimizin sayesindedir. Şehitlerimiz bu ülke için, bu millet için, hepimiz için toprağa düştüler. Hepsini buradan bir kez daha rahmet ve şükranla anıyoruz.  Gazilerimize acil şifalar diliyoruz. Onları hiç unutmayacağız, unutturmayacağız” dedi.

 

 

Recep YAZGANRecep YAZGAN