Samsun Haber
Giriş Tarihi : 26-03-2019 09:07   Güncelleme : 26-03-2019 09:07

Başkan Şahin, Atakum'da Öğrenciler ve Gençlerle buluşmaya devam ediyor

​Samsun'da, Cumhur İttifakı Atakum Belediye Başkan Adayı Zihni Şahin, sık sık bir araya geldiği gençlere, "İnancımız, umudumuz, motivasyonumuz sizlersiniz. Tüm projelerimiz sizler için" diye seslendi

Başkan Şahin, Atakum'da Öğrenciler ve Gençlerle buluşmaya devam ediyor

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı'nın Atakum Belediye Başkan Adayı Zihni Şahin, ilçede sürdürdüğü seçim çalışmaları kapsamında gençlerle buluşmaya ayrı bir önem gösteriyor. Başkan Şahin, "Gençlerimiz, geleceğe olan umudumuz, inancımız, ayrıca bizlerin motivasyon kaynağı. Onlar için birbirinden önemli projeler hazırladık" dedi.

'HAYALLERİMİZE ORTAK ETTİK'

Yoğun programına rağmen gençlerle buluşmaya zaman ayıran Başkan Zihni Şahin, "Günü gençlerimiz ile bitirmeye ayrı bir önem veriyorum. Onlar bizim inancımız, umudumuz, motivasyonumuz. Onların hayallerine ortak olacak, onları hayallerimize ortak edeceğiz" diye konuştu.

BUGÜN İÇİN GELECEK İHMAL EDİLEMEZ

AK Parti Atakum İlçe Başkanı Haluk Köksoy'un da eşlik ettiği Başkan Zihni Şahin, şöyle devam etti:

"Sadece bugünü düşünerek hareket edemeyiz. Gelecek için bir vizyon ortaya koymak gerekir. Atakum'u gelecekte daha güzel hale getirmek için yola çıktık. Toplumumuzun her kesimden insanlarımızın faydasına olacak proje ve hizmetlerimiz olduğu gibi hep birlikte yaşadığımız ve yaşayacağımız Atakum için de projelerimiz bulunmaktadır. Bugünü kurtarmak adına geleceği ihmal edemeyiz. Gelecekte Atakum turizm, kültür ve sanat, gençlik, eğitim, bilim, çevre, ulaşım, organik beslenme, sağlık, üniversite gibi alanlarda dünyanın tanıdığı, insanların geldiği uluslararası standartlarda bir şehir olacaktır.

ÇEVRE, SANAT VE KÜLTÜR

Başkan Şahin, hayata geçirecekleri Millet Bahçesi ile insanların daha huzurlu bir şekilde çocuğuyla dolaşabileceği, dinlenebileceği bir ortam oluşturacaklarını ifade etti. Projeleri arasında yer alan Kültür ve Sanat Merkezi ile Türk kültür sanatına hizmet edeceklerini aktaran Şahin, "Her türlü kursun verilebileceği Kültür ve Sanat Merkezi'nde gençlerimize ve halkımıza yönelik faaliyetler yapılacak. Kültür Sanat Merkezi, Atakum'u 'Festivaller Şehri' yapma hedefimize hizmet verecek ve Atakum, hedefleriyle bölgenin çekim merkezi olacaktır. Hobi bahçelerini ilçe genelinde yaygınlaştıracağız. Denize bakan yamaçların arka kesimlerinde kentin güneyine doğru hobi bahçeleri oluşturulacak" diye konuştu.

Başkan Zihni Şahin, gençlere ve öğrencilere yönelik projelerini şu şekilde sıraladı:

7/24 DİJİTAL KÜTÜPHANE ve BİLGİYE ERİŞİM

"Eğitim ve Teknoloji Kampüsü projesi ile rehber öğretmenlere her türlü imkanı sunarak çocukların hayal gücünü geliştirmelerinin yanı sıra bilim ve teknolojideki gelişmeleri de takip etmelerini sağlayacağız. Ayrıca 7/24 Uyumayan Dijital Kütüphane ile başta gençler olmak üzere her kesimden sanat ve kitap meraklılarına hizmet vereceğiz.

ÖĞRENCİ VE ÇALIŞANLARIMIZ İÇİN SABAH ÇORBASI

Öğrencilerimiz, çalışanlarımız sabah evlerinden çıkıp işi veya okuluna giden Atakumlu hemşehrilerime hareketliliğin yoğun olduğu merkezi noktalarda (yurt, tramvay durağı, pazar yeri vs.) sunacağımız çorba ikramı ile güne sıcacık duygularla başlayacaklar.

KÜLTÜR MERKEZİ VE MEDENİYET GEZİLERİ

Kuracağımız Atakum Kültür kompleksi ile burada Türk Halk ve Sanat Müziği Koroları ve Halk Oyunları kurs ve etkinlikleri düzenlenecek. Böylece hem kültürümüzün yaşatılması sağlanacak hem de geleneksel müzik ve halk danslarımızı icra etmek isteyen vatandaşlarımıza verilecek eğitimler ile kültür ve sanatımıza katkı yapılacaktır. Çalıştay, konferans, tiyatro, panel gibi faaliyetlere büyük önem vereceğiz. Kendi kültür ve tarihimizi insanımıza öğretmek ve hatırlatmak için her mevsim farklı noktalara, (Örneğin Ankara, Çanakkale, Sarıkamış, İzmir, Konya, Amasya, Erzurum, Söğüt, Edirne) nitelikli rehberler eşliğinde kültür ve medeniyet gezileri düzenlenecek.

KAYKAY PARKURU, GÜVENLİ PARKLAR

Yaşayan bir şehir olarak genç ve çocuklarımız için gençliklerinin tadını çıkartabilecekleri kaykay parkurları inşa edilecek. Engelli çocuk oyun parkları, yeni çocuk oyun parkları ve çocuklarımız ile gençlerimiz için Oyunland'i kuracağız. Buralarda 7/24 güvenlik kameraları olacak.

HER MAHALLEYE YÜRÜYÜŞ YOLU, SEMT SAHASI

Sporun şehri Atakum için mahallelerde basketbol ve futbol sahaların sayılarıartırılacak, mevcut spor alanlarında iyileştirmeler yapılacak. Her mahallede en az 1 adet yürüyüş yolu, çok amaçlı saha, bisiklet yolları olan en az 1 adet semt sahası yapılacak

ÜCRETSİZ İNTERNET HİZMETİ

İnternet her alanda hayatımızın içindedir. İnsanlarımız Eğitim, bilim, spor, teknoloji, ekonomi, sağlık, hava durumu, siyaset yerel gelişmeler gibi alanlarda olup bitenlerden haberdar olmak istemekte, sosyal medyayı kullanmaktadır. Ücretsiz internet hizmeti sunarak insanlarımıza kolaylık sağlayacağız. Ayrıca şarj istasyonları kurarak bu erişimde problem yaşamamalarına katkı vereceğiz."

adminadmin