Samsun Haber
Giriş Tarihi : 10-12-2018 12:20   Güncelleme : 10-12-2018 12:20

Başkan Şahin: En büyük sevgi, insanlık sevgisidir!..

​Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın, anlayışının temsilcileriyiz. Dünyada en büyük sevgi, insanlık sevgidir" dedi

Başkan Şahin: En büyük sevgi, insanlık sevgisidir!..

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin kabulünün 70. yıldönümünün kutlandığı İnsan Hakları Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Türklerin, "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" temel fikri üzerinde şekillenen bir anlayışa sahip olduklarını belirten Zihni Şahin, "Dünyada en büyük sevgi, insanlık sevgidir" dedi.

DOĞUŞTAN SAHİP OLUNAN HAKLAR

Evrensel Bildirge'nin, tüm insanlığın ortak değeri, çağdaş dünyanın ortak paydası olan insan haklarının anayasası olarak tanımlanabileceğine de dikkati çeken Zihni Şahin, "1948’de kabul edilen İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi insanın doğuştan sahip olduğu kişisel hak ve özgürlükleri tanımlayarak her insanın yasa önünde eşit olduğunu, işkenceye, kötü muameleye ve onur kırıcı cezalara tabi tutulamayacağını ilan etmektedir" hatırlatmasında bulundu.

MÜSLÜMANLARI KATLEDENLERE LANET

Günümüzde, özellikle Müslüman coğrafya üzerinde yaşanan insan hakları ihlallerinin 'insanlık' adına utanç verici olduğunu vurgulayan Başkan Zihni Şahin, "Filistin, Suriye, Arakan, Doğu Türkistan gibi gönül birlikteliğimizin olduğu bölgelerde insanlar, kanlı çıkarlar uğruna katlediliyor. Büyük çoğunluğu Müslüman olan birçok coğrafyada insanlık öldürülüyor. İnsan Hakları Günü'nde bu tür katliamları yapanları lanetliyor, tüm bunlara göz yumanları ise şiddetle kınıyoruz" diye konuştu.

SAMSUNLULARIN HAK VE HUKUKUNU KORUYORUZ

Mesajının son bölümünde, Samsun il genelinde insan hakları konusunda tüm vatandaşların yanlarında olduğunu ifade eden Zihni Şahin, "Çocuğundan yaşlısına, kadınına, engelli yurttaşlarımıza kadar herkesin hakkını, hukukunu gözetmeyi bir görev biliyoruz. İnsanlarımızın daha iyi bir yaşam sürdürebilmeleri için mücadele ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle İnsan Hakları Günü'nü kutluyor, milletimize ve tüm insanlığa barış ve huzur dolu günler diliyorum" ifadelerini kullandı.

 

adminadmin