Samsun Haber
Giriş Tarihi : 19-07-2018 15:12   Güncelleme : 19-07-2018 15:12

Başkan Şahin: Trafik Ve Otopark Konusunu Kesinlikle Çözeceğiz

Başkan Şahin: Trafik Ve Otopark Konusunu Kesinlikle Çözeceğiz

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin Samsun için önemli açıklamalar yaptı.

Başkan Şahin şunları söyledi: “2023 yılında Cumhuriyetimizin 100.yılını kutlayacağız. Cumhurbaşkanımız ve genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ülkemizin önüne 2023, 2053 ve 2071 hedeflerini koymuştur. Bizde bu hedefler için gece gündüz demeden çalışacağız. Samsunumuzu 2023 yılına hazırlıyoruz. 50 ve 100 yıllık planlarla İnsan dostu, çevre dostu,  estetik, katılımcı,  müreffeh bir Samsun hedefliyoruz. Bu anlamda yapılmış olanları daha ileriye taşıyacağız. Bunu yaparken bilim başta olmak üzere en modern, en ileri tekniklerden, yöntemlerden de yararlanıyoruz. 19 Mayıs 1919 Atatürk’ümüzün Samsun’a çıktığı ve bağımsızlık meşalesini yaktığı tarihtir. Bu nedenle Samsunumuz Cumhuriyet tarihimizin en önemli şehridir. 19 Mayıs 2019 tarihinde bağımsızlık meşalesinin yakılışının 100.yılını kutlayacağız. 100.yılda Türkiye’de ve dünyada Samsun konuşulacak.  Hedefimizi ortaya koyduk. Etkinliklerimiz ile Samsun olarak 19 Mayıs coşkusunu, heyecanının, farkımızı, sevgimizi,  ortaya koyacağız. Bu çalışmaları başlattık.” Dedi.

GÜLSAN’DA HİÇ BİR ESNAFIMIZ MAĞDUR OLMAYACAK

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, binlerce esnafı ve aileyi ilgilendiren Gülsan sanayi konusunu da ortak akıl ile çözeceklerini ifade ederek; “Gülsan Sanayi sitesi esnafımızı il başkanımız, ilçe başkanımız, belediye başkanımız ile 3 kere ziyaret ederek, esnaflarımız ile toplantılar yaptık. İstişarelerde bulunduk. Sorunlarını dinledik. Hiçbir esnafımız mağdur olmayacak. Ortak akıl ile birlikte hareket edeceğiz.” Dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜMLE SAMSUN YENİLENİYOR

  Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin yeni projeler hakkında da bilgi vererek, şunları söyledi: “ Samsunumuzun önemli gördüğümüz bazı problemleri var. Bunlar için hazırlıklarımızı başlattık. Özellikle ciddi bir trafik problemimiz var. Bu probleme bugün neşter vurmazsak, bu problem çözülemez hale gelecek. Bu nedenle Akıllı Ulaşım Sistemlerini Samsunumuz ile buluşturuyoruz. Trafik ve otopark konusunu kesinlikle çözeceğiz. Samsunumuzda Kentsel Dönüşümü başlatıyoruz. Samsunumuzun önemli bir bölümü kentsel dönüşümle yenilenecek. Yeni mahalle olmuş olan köylerimizde ki beton yol çalışmalarını hızlandırdık. Bu çalışmalar devam edecek. 17 İlçemizde ki en önemli problemleri kesinlikle çözüyoruz. İş adamlarımız, sanayicilerimiz ile Samsunumuzun ekonomisi için birlikte olacağız. İşsizliği azaltmak için istihdamın artırılmasına gayret ediyoruz. Bafra, Çarşamba ve Vezirköprü ovalarımız var. Samsunumuz bir tarım merkezidir. Tarımı destekleyeceğiz. Samsunumuzun bugünü güzeldir. Biz geleceğini daha güzel hale getireceğiz. İnsan merkezli, ortak akıl ile halkımızın içinde olarak sevgiyle ve halkımızla birlikte yürüyeceğiz. 7/24 değil tabiri caizse 7/25 çalışacağız.” Dedi.

BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE ÇALIŞACAĞIZ

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin açıklamalarını şöyle tamamladı: “ Birlikten kuvvet doğar. Bulunduğumuz her makam ve mevki hizmet yeridir. Buralarda devletimize ve milletimize hizmet için varız. Kendi ikbalimizi değil devletimizi ve insanlarımızı düşünmeliyiz. Samsunumuz büyük potansiyelleri ve insan kaynaklarına sahip bir şehrimizdir. Siyasi irademizi temsil eden milletvekillerimiz, il ve ilçe başkanlarımız, belediye başkanlarımız, yönetim kurulu üyelerimiz, meclis üyelerimiz, kadın ve gençlik kolları başkan ve yönetimlerimiz, tüm mensuplarımızla bir ve beraber yürüyeceğiz. Kamu kurum ve kuruluşlarımız valimiz, protokolümüz, kaymakamlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, üniversitelerimiz, basınımız, muhtarlarımız ve toplumumuzun tüm kesimleri ile birlikte olacağız. Kısacası Birlik ve beraberliği esas alacağız.” dedi

 

adminadmin