Samsun Haber
Giriş Tarihi : 19-07-2017 12:08   Güncelleme : 19-07-2017 12:08

Başkan Taşçı’dan ‘Deaflympics’ vurgusu; Şehrimiz Adına Büyük Bir Gurur

Bu yıl 23’üncüsü Samsun’da düzenlenen Deaflympics 2017 İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunlarının açılış töreninde büyük bir gurur yaşadığını söyleyen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Böyle büyük bir organizasyona ev sahipliği yapıyor olmak büyük bir gurur” dedi.

Başkan Taşçı’dan ‘Deaflympics’ vurgusu; Şehrimiz Adına Büyük Bir Gurur

Dünya’nın en büyük üçüncü spor organizasyonu olan Deaflympics 2017 İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunlarının açılışı, görkemli bir törenle gerçekleştirildi. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın öncülüğünde, 6 kıtadan 97 ülke ve 3 bin 148 sporcunun katılımıyla gerçekleşen olimpiyatın, Türkiye’ye ve Samsun’a büyük bir kazanım olduğunu söyleyen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Böylesi önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmak bizim için büyük gurur” diye konuştu.

Deaflympics 2017 İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunlarının görkemli bir tören ile başladığına ve dünyanın bu açılışı yakından takip ettiğine dikkat çeken Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Açılış töreninde büyük bir gurur yaşadık. Yeni stadyumu dolduran on binlerce vatandaşımız, bu heyecana ve gurura ortak oldu. Büyük bir emek ve özverinin ürünü olan olimpiyatların öncülüğünü yapan ve dünyanın konuştuğu Deaflympics 2017’ye ev sahipliği yapmamızı sağlayan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’a teşekkür ediyoruz. Başta ülkemiz olmak üzere bölgemize ve şehrimize önemli kazanım olan Deaflympics 2017 ile adımızı dünyaya duyurduk. Böylesi önemli bir organizasyona ev sahipliği yapıyor olmaktan dolayı gururluyuz” şeklinde konuştu.

Samsun’da 30 Temmuz 2016 tarihine kadar devam edecek olan müsabakaların, Samsunlular tarafından yakından takip edileceğini belirten Başkan Taşçı, “Dünya olimpiyat tarihindeki şehirlerin arasında artık Samsun da var. Biz de Samsunlular olarak üzerimize düşen şekilde bu olimpiyatı kucaklamalı ve bu heyecanı yakından takip etmeliyiz. Açılış gününde stadyumda boş yer bırakmayan Samsunlu hemşerilerimizden, 30 Temmuz 2016 tarihine kadar devam edecek olan müsabakaları yakından takip edeceklerini duyuyoruz. Özellikle de İşitme Engelliler Türk Milli Takımının müsabakalarına katılmalı ve bu milli coşkuyu birlikte yaşayıp, takımımıza destek vermeliyiz. Aynı şekilde tüm sporculara, misafirperverliğimizi göstermeliyiz. 6 kıtadan 97 ülke ve 3 bin 148 sporcunun katılımıyla gerçekleşen oyunları, 10 binin üzerinde yabancı konuk da şehrimizde takip ediyor. Şehrimizin tanıtımı için bu önemli fırsatı iyi değerlendirmeliyiz” dedi.

adminadmin