Samsun Haber
Giriş Tarihi : 14-07-2018 12:48   Güncelleme : 14-07-2018 12:48

​Başkan Togar: 15 Temmuz’u Unutmayacağız Ve Unutturmayacağız

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar 15 Temmuz hain darbe girişiminin ikinci yıldönümü vesileyle bir mesaj yayınladı.

​Başkan Togar: 15 Temmuz’u Unutmayacağız Ve Unutturmayacağız

Başkan Togar mesajında ‘‘15 Temmuz darbe girişimi esnasında aziz milletimiz topyekün bir araya gelerek, her türlü farklılıkları kenara itip, ' mevzu bahis vatansa gerisi teferruattır' sözünü eyleme döktüler’’ dedi.

Tüm Şehitlerimizi Rahmetle Anıyoruz

15 Temmuz hain darbe girişiminin sene-i devriyesi vesilesiyle bir mesaj yayınlayan Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, “Bugüne kadar vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimiz ve 15 Temmuz 2016 Cuma gecesi bizler evlerimizde rahat edelim huzur dolu olalım diye bu ülke için, bayrak için, Millet için şahadet şerbetini içerek şehitlik mertebesine ulaşmış bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnet ile anıyor, önlerinde saygıyla eğiliyorum” dedi.

Aziz Türk Milleti 15 Temmuz’da Bir Kez Daha Destan Yazdı

Doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine 80 milyon evladıyla 15 Temmuz gecesi vatanına sahip çıkan Aziz Türk Milletinin bir kez daha tarih yazdığına dikkat çeken Başkan Togar, “Canlarıyla, kanlarıyla ellerindeki bayrağıyla toplara tüfeklere göğüs geren, tankların önüne geçen, taşlarla F16 kovalayan Peygamber efendimizin müjdesine mahzar olmuş tarihinin en büyük ve kutlu Milletinin bireyleri bir kez daha canlarıyla büyük bir destan yazdı. Bizler alnı secdeye varanlardan vatan haini olmaz bilirdik. Ama ne acıdır ki Pensilvanyalı bir Amerikan uşağı bu milletin çocuklarından vatan haini de çıkarttı. Zannettiler ki bizler kendi milletine tankla, uçakla saldıran şerefli Türk ordusunun üniformasını çalarak sırtına giymiş bir avuç vahşiden korkar ve kaçarız.

Bu Millet Tarihi Süreç İçerisinde Birçok İmtihandan geçti

Bu millet ki tarihi boyunca bunun gibi birçok imtihandan Allah’ın izni ve yardımıyla yüzünün akıyla çıkmıştır. Planları çok basitti. Bu ülkeye on beş yılda çağ atlatırken yer yüzündeki bütün mazlumların ümidi olmuş ülkesi ve insanlık için ‘‘bu yola kefenimizle çıktık’’ diyen Cumhurun reisini yani Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı ölü yada diri ele geçirmekti. Böylece bütün hesapları tamamlanacaktı. Ama unuttukları iki şey vardı. Bunların ilki hesapların üstünde bir hesap olduğunu, Allah’ında bir hesabının olduğunu unuttular. İkincisi ise sağcısı solcusu ile Türküyle kürdüyle Başkomutanlarının bir emriyle tankların altına kadar yatacak cesur bu milletin aziz evlatlarını unuttular. Bizler çağlar açıp çağlar kapatan Fatihlerin, Kanunilerin, Alparslanların torunları olarak 15 Temmuz gecesi bütün dünyaya bir demokrasi ve bir milli irade dersi vererek yeni bir çağ daha açtık. Bir kez daha bu yüce ümmetin, bu büyük ve aziz milletin bir ferdi olmayı bizlere nasip eden yüce Allah’a hamd ediyorum.

15 Temmuz Akşamı Cumhuriyet Meydanına Davet

Allah milletimize bir daha böyle acı olaylar yaşatmasın. Birlik ve beraberliğimizi daim eylesin. 15 Temmuz hain kalkışmanın karanlık gecesinden aydınlık sabaha uyanışın 2. Yıldönümünde tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi saygıyla anıyoruz. 15 Temmuz hain kalkışmanın 2. Yıldönümünde şehitlerimizi dualarla ve farklı etkinliklerle anmak için valiliğimiz öncülüğünde merkez belediyelerimizin katkılarıyla 15 Temmuz Pazar günü saat 20:00’da Samsun Cumhuriyet Meydanında düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Törenine tüm halkımız davetlidir’’dedi.

 

adminadmin