Samsun Haber
Giriş Tarihi : 18-05-2019 13:24   Güncelleme : 18-05-2019 13:24

Başkan Togar’dan 100. Yıl mesajı

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının 100. yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Togar’dan 100. Yıl mesajı

Mesajında bir asır önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'da bağımsızlık meşalesini yaktığı ve doğum günü olarak kabul ettiği 19 Mayıs’ın Samsun açısından çok farklı bir anlam taşıdığına dikkat çeken Başkan Togar, ''Bundan bir asır önce 19 Mayıs 1919'da Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun'a çıkması ile Milli Mücadelenin fitili ateşlenmiş ve tarih boyunca hiçbir ulusun boyunduruğu altında yaşamayan Türk halkı topyekûn savaşarak bağımsızlık için mücadelesine başlamıştır'' dedi.

19 MAYIS TARİHİN SEYRİNİ DEĞİŞTİRDİ

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar yayımladığı mesajında, "19 Mayıs Türk tarihinde önemli bir dönüm noktasıdır. 19 Mayıs 1919 tarihi, Milletimizin adeta yeniden doğduğu gündür. Milli Mücadele süreci içerisinde Türk Milleti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde başlatılan var olma mücadelesini emsalsiz bir zaferle, uğrunda binlerce şehit vererek sonuçlandırmış, bağımsızlık mücadelesini kazanmıştır. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çevresinde vatan ve millet aşkıyla toplanan halk; milli mücadelenin ilk ateşini Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basmasıyla yakmıştır" dedi.
19 MAYIS SAMSUN İÇİN ÇOK ÖZEL BİR TARİHTİR

İstiklal mücadelesinin sembol günü olan 19 Mayıs’ın Samsun için çok daha önemli ve anlamlı bir gün olduğunu vurgulayan Başkan Togar, şunları söyledi:
"Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde topyekûn Türk Milletinin verdiği istiklal mücadelesinin dünyada eşi benzeri yoktur. Savaşın ardından her türlü güçlük ve engellemelere rağmen Milletin azim ve kararıyla ekonomisiyle, sosyal yapılanmasıyla, çağdaş ve demokratik bir Cumhuriyet ortaya çıkmıştır. Milli Mücadele'nin başlangıcı olan bu anlamlı gün, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından geleceğin teminatı Türk Gençliğine bayram olarak armağan edilmiştir. Yarınlarımızın ve Cumhuriyet’imizin teminatı Türk Gençliğini eğitim, kültür ve her türlü çağın bilgi donanımıyla ne denli iyi yetiştirir isek geleceğe o denli güvenle bakarız. Bizim gençlerimize her konuda güvenimiz sonsuzdur. Türk Gençliği de bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Cumhuriyetine sahip çıkacak ve üstüne düşen görevleri laikiyle yerine getirecektir. Unutmayalım ki Türk gençliği, Türk İstiklali ve Türk Cumhuriyeti'nin yılmaz bekçisi, bugünlerin ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir.

100. YIL COŞKUSUNA CUMHURBAŞKANIMIZDA KATILIYOR

19 Mayıs’ın 100. yıl dönümü olması vesilesiyle çok daha farklı kutlandığına değinen Togar, “19 Mayıs’ın yüzüncü yılında herkes Samsun’a odaklandı. Ulusal ve uluslar arası birçok etkinliğin yapıldığı şehrimizden güzel mesajlar paylaşılıyor. Özellikle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’da 100. Yıl etkinlikler kapsamında şehrimizde olacak. Samsun’daki birçok programının yanında özellikle 13.30 tütün iskelesinde Cumhurbaşkanımız halka hitap edecek. 100. Yıl coşkusunu paylaşmak ve Cumhurbaşkanımız ile buluşmak için tüm hemşehrilerimizi 19 Mayıs Pazar günü 13.30’da tütün iskelesine bekliyoruz” şeklinde konuştu.

 Bu anlamlı günün 100. Yılını kutlamanın onuru ve gururu ile tüm gençlerimizin ve halkımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum." ifadelerini kullandı. 

adminadmin