Samsun Haber
Giriş Tarihi : 18-01-2018 09:45   Güncelleme : 18-01-2018 09:45

Başkan Togar’dan Oku, Anla, Yaşa Projesine Destek

Evliya Çelebi Gezici Halk Kütüphanesiyle takdirleri üzerine toplayan Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar şimdi de Samsun Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Oku Anla Yaşa Projesi' kapsamında öğrencilerle kitap okudu.

Başkan Togar’dan Oku, Anla, Yaşa Projesine Destek

EĞİTİME TAM DESTEK

Tekkeköy Belediyesi olarak ilçe genelinde okuma alışkanlığının kazandırılması maksadıyla birçok projeyi hayata geçirdiklerini ifade eden Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, “İlçemizde özellikle öğrencilerimize okuma alışkanlığı kazandırmak ve okuyucu sayısını arttırmak için elimizden geleni yapıyoruz. İki yıl önce başlattığımız 1 Kitap 1 Hayat Projemiz kapsamında tüm okullarımızı tek tek ziyaret ederek tüm öğrencilerimize kendilerine ait bir kitap hediye ettik. Ardından hizmete sunduğumuz Evliya Çelebi Gezici Halk Otobüsü aracımız vasıtasıyla 30 bin kitabı 10 bin öğrencimiz ile buluşturduk. İlçemizdeki tüm eğitim kurumlarının fiziki yapısını iyileştirme çalışmalarımızın yanında öğrencilerimiz için kütüphaneler oluşturduk. Eğitim konusunda her zaman üstümüze düşen görevleri yerine getirdik. Ayrıca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün, okullarımızın ve öğrencilerimizin projelerine, çalışmalarına destek olarak birlikte birçok proje yürüttük” dedi.

OKUMANIN YERİ, ZAMANI, SAATİ, YAŞI, BAHANESİ OLAMAZ

Kitap okuma konusunda farkındalık çalışmalarına destek verdiklerini söyleyen Başkan Togar, “Öğrencilerde okuma kültürü oluşturmak, okumayı alışkanlık haline getirmek, muhakeme etme, güzel Türkçemizi inceliklerine göre kullanma yeteneklerini geliştirmek gibi birçok farlı amaç çerçevesinde yürütülen çalışma kapsamında Atatürk İlkokulu öğrencilerini belediyemizde ağırladık. Samsun Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Oku Anla Yaşa Projesi' kapsamında Belediyemizi ziyaret edip, bu soğuk kış gününde betonarme binamızı varlıklarıyla ve anlamlı çalışmalarıyla ısıtan geleceğimizin teminatı aydınlık yarınlarımızın asıl sahibi evlatlarımıza teşekkür ediyorum. Okumanın yeri, zamanı, saati, yaşı, bahanesi olmadığını bir kez daha hepimize gösterdiler” diye belirtti.

 

adminadmin