Samsun Haber
Giriş Tarihi : 20-07-2017 15:20   Güncelleme : 20-07-2017 15:39

Başkan Tok, Sağlık Bakanı Demircan’ı Tebrik Etti

Yeni kabinede Samsun’dan bakan olmasının sevindirici olduğunu ifade eden Başkan Tok, “ Uzun bir dönemdir Gençlik ve Spor Bakanı çıkaran şehrimizin meşale kenti ünvanına, spor kenti ve son olarak olimpiyat kenti eklendi. Daha önce sağlık yatırımlarıyla bir nevi sağlık kenti sıfatı kazanmış olan Samsun, artık Sağlık Bakanımız Ahmet Demircan Beyefendi ile kentimiz sağlık alanında daha ileri noktalara taşınacaktır.” dedi.

 Başkan Tok, Sağlık Bakanı Demircan’ı Tebrik Etti

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok,  yeni kabine değişikliğinin ardından Ankara’ya giderek devir teslim törenlerine katıldı. İlk olarak Samsun’a kazandırdığı spor yatırımları ile büyük hizmetlerde bulunan AK Parti Samsun Milletvekili  61, 62, 63,  64 ve 65’inci Türkiye Cumhuriyetleri Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın görevini AK Parti Milletvekili Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak’a bıraktığı devir teslim törenine katıldı. Ardından Eski Sağlık Bakanı, kabine değişikliği ile Başbakan Yardımcılığına getirilen Recep Akdağ’dan görevi devralan Eski Devlet Bakanı, AK Parti Samsun Milletvekili Dr. Ahmet Demircan’ın Sağlık Bakanlığı binasındaki devir teslim töreninde hazır bulundu. 

YENİ BAKANLARI KUTKLADI.

Her iki bakana yeni görevlerinde başarılar dileyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok,  “Yapılan kabine değişikliğinde görevini devreden bakanlarımıza teşekkür eder, bakanlık görevini teslim alan yeni bakanlarımıza şahsım ve hemşerilerim adına

başarılar dilerim”  diye konuştu.

SAMSUN’UN DEĞERİ ÇOK BÜYÜK

Samsun’un bakan çıkaran bir şehir olmasının avantajlarını kaydeden Başkan Tok, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Binali Yıldırım için şehrimize verdiği önem ortada. Samsun bakan çıkaran önemli bir şehir. Uzun bir dönemdir Gençlik ve Spor Bakanı çıkaran şehrimiz meşale kenti ünvanına, spor kenti ve son olarak olimpiyat kenti eklendi. Sağlık yatırımlarıyla bir nevi sağlık kenti sıfatı kazanmış olan Samsun artık,   Sağlık Bakanımız Ahmet Demircan Beyefendi ile kentimiz sağlık alanında daha ileri noktalara taşınacaktır.” dedi.

“SAĞLIK BAKANIN SAMSUN’DAN OLMASI SEVİNDİRİCİ”

Samsun Milletvekili Ahmet Demircan, Sağlık Bakanı olarak görev aldığı kabinede, Sağlık Bakanının Samsun’dan olmasının sevindirici olduğunu belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok; “ Milli Görüş Lideri Rahmetli Necmettin Erbakan’ın  54. Refah-Yol Hükümetinde de Devlet Bakanı olarak görev almış Sayın Bakanımız Ahmet Demircan’ın siyasi tecrübesi ile görevini en iyi şekilde yapacağına, ilimize ve ülkemize sağlık alanında faydalı hizmetler sağlayacağına inanıyorum. Kendisine görevinde başarılar, Samsunumuz ve ülkemiz adına hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

“TOK’TAN ESKİ BAKAN AKİF ÇAĞATAY KILIÇ’A TEŞEKKÜR”

Yapılan değişiklikle görevini devreden ve 4 yıldır Gençlik ve Spor Bakanı olarak başarılı hizmetler imza atan Samsun Milletvekili Akif Çağatay Kılıç’ın Türk sporu ve gençliğine çok şeyler kazandırdığını vurgulayan Tok; “Samsun Milletvekilimiz Akif Çağatay Kılıç Bakanlığı döneminde gençlik için büyük projelere imza atmış, spor alanında birçok önemli yatırımı gerçekleştirmiştir. Gençlik ve Spor Bakanlığı görevinde yaptığı hizmetler dolayısıyla Samsun Milletvekilimiz Akif Çağatay Kılıç ve yapılan kabine değişikliğinde görevini devreden bakanlarımıza teşekkür eder, bakanlık görevini teslim alan yeni bakanlarımıza şahsım ve hemşerilerim adına başarılar dilerim teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

adminadmin