Samsun Haber
Giriş Tarihi : 25-12-2017 08:54   Güncelleme : 25-12-2017 08:54

Başkan Tok: Samsun İçin Çok Çalışmalıyız

Farklı yörelere ait geleneklerini koruyan ve yaşatan hemşeriler derneklerinin kültürümüzün mozaiğini oluşturduğunu söyleyen Başkan Tok, Havzalılara Samsun için kenetlenme çağrısında bulunarak ‘birlik ve beraberlik’ mesajı verdi.

Başkan Tok: Samsun İçin Çok Çalışmalıyız

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Havza ve Köylerini Sevenler Derneği tarafından gerçekleştirilen programda Havzalılarla bir araya geldi.

Havza ve Köylerini Sevenler Derneği Başkanı Harun Savaş tarafından düzenlenen buluşmaya İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok’un yanı sıra Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu Başkanı Murat Bahtiyar, Havza ve Köylerini Sevenler Derneği Kadın Kolları Başkanı Fatma Kumru Çiçek, Dernek Yöneticileri ve Üyeleri ile aileleri katıldı.

“BAŞKANIMIZ HER ZAMAN DESTEKÇİMİZ”

Oldukça samimi bir aile ortamında gerçekleşen programda açılış konuşmasını yapan Havza ve Köylerini Sevenler Derneği Başkanı Harun Savaş; “Biz Samsun’da yaşayan Havzalılar olarak birlik ve beraberliğimizi sürdürmek için derneğimiz çatısı altında faaliyetlerimizi sürdürürken, en büyük desteği her zamana bizi içten bir samimiyetle karşılayan Başkanımız Erdoğan Tok’tan görüyoruz. Hiçbir zaman desteğini esirgemeyen Başkanımıza canı gönülden teşekkür ederim. Dernek olarak amacımız Havzalı kardeşlerimizi bir araya getirerek hem kendi kültür ve göreneklerimizi yaşatmak hem de bir birimize her manada destek olmaktır” diye konuştu.

 “SAMSUN İÇİN KENETLENMELİYİZ”

Birlik ve beraberlik ortamının tesis edildiği buluşmada Başkan Tok, Havzalılara Samsun için kenetlenme çağrısında bulundu. Başkan Tok, “Ortak paydamızın olan Samsunluluk etrafında toplanmalıyız” dedi.

“HEMŞERİLER KÜLTÜRÜMÜZÜN MOZAİĞİDİR”

Havzalılara birlik ve beraberlik mesajı veren Başkan Tok, “Samsunumuz ortak paydamız diyoruz ve bunu derken de farklı kültürlerin bir arada bir kültür mozaiği oluşturduğunu biliyoruz. Bu eşsiz kültür mozaiğinin gelecek nesillere aktarılmasında hemşehri derneklerimizin büyük katkısı var. Bizde bu bilinçle her zaman hemşehri derneklerine desteklerimizi aralıksız sürdürüyoruz ve sürdürmeye devam edeceğiz. İlkadım Belediyesi olarak her kesimi kucaklayan yönetim anlayışı ile çalışıyoruz. Gelenek, görenek, örf, adet ve kültürlerini gelecek kuşaklara aktarılması hususunda hemşehri dernekleri ile sıkı bir temas içerisindeyiz. Farklı kimlikler ve kültürlere sahip olan hemşehri derneklerimiz, birlik ve beraberlik içerisinde Samsun için üretmeli. Ortak paydamız Samsun olmalı. Belediye olarak hemşehri derneklerimizin ‘kentlilik bilinci ve kültürünü’ oluşturmasını, Samsun adına ortak bir gayede buluşmalarını arzu ediyoruz” şeklinde konuştu.

adminadmin