Samsun Haber
Giriş Tarihi : 12-12-2016 08:58   Güncelleme : 12-12-2016 08:58

Başkan Tok, Ülkemizi teröre ve darbelere yedirtmeyiz!

Küresel güçlerin Türkiye üzerinde kurdukları oyunları hain ve kalleşçe gerçekleştirdikleri terörist saldırıları ile sahneye koyduklarını söyleyen Başkan Tok, " Acımız büyük olduğu kadar kinimiz de bir o kadar fazla. Devlet olgunluğu ve kararlılığıyla bu tür ahlaksız saldırıların üstünden milletçe kenetlenerek tüm badireleri hep birlikte atlatacağız" diye konuştu.

Başkan Tok, Ülkemizi teröre ve darbelere yedirtmeyiz!

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, İstanbul  Beleştepe ve Maçka Parkında yapılan bombalı saldırıdan derin üzüntü duyduğunu belirterek, terörü kin ve nefretle kınadı.  

Ülke ve millet olarak acılarının büyük olduğunu ifade eden Başkan Tok, Devletimizin ve milletimizin birlik ve beraberliğine kastedilen bu tür saldırıların hüznü ve acısı daha milletçe daha çok kenetlenerek aşılacağını kaydetti.

TERÖRÜN NİYETİ BELLİ

Türkiye'nin toplumsal ve siyasi anlamda mutabakatın sağlandığı bir zamanda bombalı saldırıların yapılmasının tesadüf olmadığını ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Ülkemizin  sosyal ve siyasi olarak önemli bir süreçten geçtiği bu dönemde yapılan hain ve alçak saldırının amacı aşikardır.  Önceki akşam Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulan Anayasa Değişikliği Teklifi'nin ardından kriz tetikçilerinin devreye girmesinin niyeti belledir.  " dedi.

TÜRKİYE'Yİ KONRTOL ALTINA ALMAK İSTİYORLAR

Hainlerin her dönemde olduğu gibi yine sahneye çıktığını söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, " Ülkemiz önemli bir süreçten geçmektedir. Bölgemizde çok önemli yapılanmalar var. Bugünlerde ülkemize yönelik faaliyet gösteren terör odakları en aktif dönemlerinden birini geçirmektedir. Dünyayı yönetmeye çalışan güçlü devletler, ülkemiz üzerinde güçlü bir yapılanma gerçekleştirmeye çalışıyorlar. Bugüne kadar sahip olamadıkları bu topraklarda dolaylı bir egemenlik kurmak amacıyla detaylı ve uzun soluklu çalışmalar yapıyorlar, yerli ve yabancı işbirlikçileriyle önemli operasyonlar gerçekleştiriyorlar.  Devleti yıkmaya yönelik karanlık odakların gezi eylemleri, 17 ve 25 Aralık ve son olarak 15 Temmuz darbe teşebbüsleri ile ülkemizde oluşturulmak istenen kaos ortamının sonuçlarını milletçe gördük. Milletimizin feraseti, kararlığı ve desteği ile bu darbe girişimleri bertaraf edildi.  Şer güçlerin ülkemiz üzerindeki siyasi emelleri ve karanlık senaryoları milletimizin kararlılığı yok edildi. Bugün Orta Doğu’da dünyanın bütün orduları, savaş uçakları, bu coğrafyaya ait olmayan tüm askerler avını bekleyen kurt gibi mazlum Müslüman topraklara gözünü dikmiş.  Dün başkalarını kullanıyorlardı, şimdi PKK, PYD, DAEŞ,  diye bir örgütü kullanıyorlar. Senaryo aynı, oyun aynı oyundur. Sadece oynattıkları piyonlar değişiyor. Sadece piyonların arkasındaki isimler değişiyor. İçeride faaliyet gösteren KCK, DHKP-C, THKPL-M ve paralel yapılanmalar gibi iç şer odakları, PYD, DAEŞ, Hizbullah, El-Kaide ve çok sayıda dış mihraklarla ortak hareket etmektedir.  Aktörler değişse de, yüzyıllardır sahneye konulan oyun aynıdır. Bölgede güçlü bir Türkiye’nin önüne geçmek için terörize edilmiş taşeronlar kullanılmaktadır. Değişmeyen oyunun, sonu da aynı olacaktır.  Türk Milleti bu terör odaklarını da ortadan kaldıracaktır. Son günlerde, terör olaylarının artmasıyla ülkemizde bilinçli olarak, büyük bir panik havası oluşturulmaya çalışılmaktadır. Türk milleti bu günlerle karşılaştırılamayacak kadar çok daha kötü günleri başarıyla atlatmayı bilmiştir." diye konuştu.

Terörizmin amacına asla ulaşamayacağını belirten Başkan Tok, Şehitlere Allah'tan rahmet, milletimize metanet, şehit ailelerine baş sağlığı ve sabır, yaralılara da acil şifalar diledi.

Recep YAZGANRecep YAZGAN