Samsun Haber
Giriş Tarihi : 17-06-2017 11:12   Güncelleme : 17-06-2017 11:12

Başkan Tok;İlkadım İçin Çalışıyoruz...

Kazım Karabekir Camii'nde organize edilen Kur'an Ziyafeti programı sonrası kılınan teravih namazının ardından camii avlusunda vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Tok, İlkadım'ı her alanda şaha kaldıracak projelere imza attıklarını söyledi.

Başkan Tok;İlkadım İçin Çalışıyoruz...

"HER ALANDA YATIRIM..."

Tamamlanan ve devam eden projelerle İlkadım'ın adeta altın çağını yaşadığını belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, " Gelecek 50 yıl konuşulacak eserleri hayata geçirirken, ibadet, eğitim ve spor alanlarında da önemli yatırımlarımıza devam ediyoruz."dedi.

"İLKADIM İÇİN ÇALIŞIYORUZ..."

Kuran Ziyafetinin ardından İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, teravih namazı çıkışında cami avlusunda cemaat ile sohbet etti. Tok; "Ramazan ayı boyunca her akşam ayrı bir camide sizlerle ibadet ederek sohbet etme şansı buluyoruz. Akşamlarımızı ibadet ile geçirirken gün boyunca da İlkadım için çalışıyoruz. Tamamlanan ve devam eden projelerimizle İlkadım adeta altın çağını yaşıyor. Gelecek 50 yıl boyunca konuşulacak eserleri hayata geçirirken, ibadet, eğitim ve spor alanlarında da görünmeyen büyük yatırımlarımız devam ediyor" diye konuştu.

“İBADET MEKANLARIMIZI İMAR VE İHYA EDİYORUZ”

İlkadım Belediyesi olarak camii ve ibadet alanlarına büyük önem verdiklerini vurgulayan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, " Yalı Camii’nde yaptığımız proje büyük beğeni kazandı. Hemen hemen her mahallede yıllarca bakımları ihmal edilen camilerin tamamında mutlaka bir çalışmamız var. Samsunumuz için manevi bir değer olan Seyyid Kutbeddin Camii ve Türbesi yenileme çalışmalarının ardından büyük ölçüde ziyaretçi çekiyor. Karadeniz’in en büyük Külliye ve Camii’sini de hizmete sunmak için gece gündüz çalışıyoruz. Bütün bu çalışmaların sonunda camilerimiz cemaatin toplanabildiği, sohbet edebildiği ve kaybetmekte olduğumuz komşuluk ve dostluk ilişkilerinin yeniden filizleneceği alanlar haline gelirken, yurt genelinden ziyaretçi çekebilecek mekanlar oluyor" şeklinde konuştu.

RAMAZAN'UN RUHUNA UYGUN PROGRAMLAR

Ramazan ayı boyunca değişik etkinlikler düzenleyerek İlkadımlıları bir araya getiren İlkadım Belediyesi Kuran Ziyafeti programları ile her akşam dünya ve Türkiye çapında Kuran-ı Kerim'i Güzel Okuma birincilikleri almış hocaları misafir ediyor. Ramazanın 21'inci gününde Kazım Karabekir Camii'nde gerçekleştirilen programın konukları İstanbul Sultan Ahmet Camii Baş İmam-Hatibi Hasan Kara ve İstanbul Sahra-ı Cedit Camii İmam-Hatibi Habip Deveci oldu.

Recep YAZGANRecep YAZGAN