Samsun Haber
Giriş Tarihi : 14-07-2018 10:09   Güncelleme : 14-07-2018 10:09

Başkan Tok’tan 15 Temmuz Mesajı: O Gece Karanlıktan Aydınlığa Çıktık

​İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, 15 Temmuzda tüm dünyaya Çanakkale ruhunu bir kez daha gösteren, bayrağına, vatanına canı pahasına sahip çıkan milletimizin asil insanlarına çok şey borçluyuz." dedi.

Başkan Tok’tan 15 Temmuz Mesajı: O Gece Karanlıktan Aydınlığa Çıktık

15 Temmuz hain darbe girişiminin 2’nci yılı nedeniyle bir mesaj yayınlayan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok; 15 Temmuz gecesinin asla unutulmayacak destanlar arasına girmiş olduğunu belirtirken; “O gece, karanlıktan aydınlığa çıkarken Türk Milleti olarak yeniden kenetlenmeyi ve tüm dünyaya milletimizin gücünü tekrar hatırlatmış olmayı sağladı” diye konuştu.

“AİLEMLE HELALLEŞTİM”

15 Temmuz hain darbe girişiminin 2’nci yılında o kara geceyi anlatan Başkan Tok, o geceyi asla unutulmayacağını belirterek şunları söyledi; “Üniformalı ihanet çetesinin hain kalkışmasını gördükten sonra tesislerden ayrılarak kızlarım ve eşimle helalleşmek için hemen eve geçtim. Birbirimizle helalleştik.   Abdestimizi aldık. Hemen meydana indik. Tabi bu arada Cumhurbaşkanımızın halkımıza yaptığı meydanlara inin çağrısı yapılmamıştı. Meydanlarda vatandaşlarımızla buluştuğumuzda çok duygusal anlar yaşadık. Birbirilerimizle kucaklaştık. Vatandaşlar meydanlarda bizleri görünce coşku ve heyecan daha da arttı. Bizleri vatandaş bağrına bastı. O hain kalkışmaya milletin inancı ve ferasetiyle bertaraf oldu.” diye konuştu.

“2’NCİ KURTULUŞ SAVAŞINI VERDİK”

Türkiye'nin 15 Temmuz'da 2'inci istiklal mücadelesi verdiğini belirten Başkan Tok, “ Egemenliğin millette olduğunu 15 Temmuz’da halkımız gösterdi. Darbe teşebbüsüne karşı Türk Milleti 2’inci Kurtuluş Savaşından zaferle çıkmıştır. Milletimize darbe yapmak isteyenler Milletimiz tarafından darbe yemiştir. İhanet çetesine karşı o gece, Milli Mücadelemizi, ikinci bir Kurtuluş Savaşı’nı verdik. Halkımız birlik oldu ve sabaha karşı ezan ile beraber ikinci bir Çanakkale Zaferine adını altın harflerle yazdırdı. Bütün dünya bir milletin kendi özgürlüğüne, kararına, iradesine sahip çıkmasının nasıl olduğunu gördü. Milletimizin gösterdiği kararlılık, Dünya demokrasi tarihinin şanlı bir tablosu olarak kaydedilmiş olduğu da açık bir gerçektir. Herkes bilmelidir ki, bugün olduğu gibi gelecekte de milletimize, milli iradeye ve devletimize karşı her türlü girişim, karşısında milletimizin çelikten iradesini bulacaktır. 15 Temmuz'u milletimizin istiklalinin ve istikbalinin, kurtuluşunun tarihidir. Bu vesile ile 15 Temmuz Destanımızın 2’nci yıl dönümünde şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, gazilerimize acil şifalar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

 

adminadmin