Samsun Haber
Giriş Tarihi : 30-03-2017 08:42   Güncelleme : 30-03-2017 08:42

Başkan Tok’tan Regaip Kandili Mesajı

Samsun Haber - İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok Regaip Kandili nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Tok’tan Regaip Kandili Mesajı

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, mesajında Regaip Kandilinin tüm İslam alemine ve insanlığa barış ve huzur getirmesi temennisinde bulundu.

BAŞKAN TOK; “KÜSLÜKLERE SON VERMELİYİZ”

Rahmet kapılarının açıldığı, manevi duyguların doruğa çıktığı kandil gecelerinde avuçlarımızı, bütün mazlum ve mağdurlar için göğe kaldırmalıyız diyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, mesajında; "Üç ayların müjdeleyicisi olan Regaip, herhangi bir şeyi istemek, arzu duymak, meyletmek, bu emeller doğrultusunda çaba sarf etmek demektir. Bizde böylesi müstesna gecelere ulaşmanın şükrü ile ibadetimizi yaparken varsa kırgınlıklara mutlaka son vermeliyiz. Aile, akraba ve komşuluk ilişkilerimizde küslükleri kaldırmalıyız. Recep, Şaban ve Ramazan aylarının taçlanacağı Regaip Kandiline bir kez daha ulaşmış olmanın huzurunu ve mutluluğunu hep birlikte yaşamalıyız ” dedi.

“DİNİMİZİN HOŞGÖRÜ DİNİ OLDUĞUNU UNUTMAMALIYIZ”

Regaip Kandili ile İslam Alemi için büyük önem arz eden Üç Ayların da başladığını belirten Başkan Tok; “Dinimizin sevgi ve hoşgörü dini olduğunu hiçbir zaman aklımızdan çıkartmamalıyız. Mübarek üç aylar girerken bizlerde önce yakın çevremizden başlayarak hoşgörü ve anlayışla birlik ve beraberliğimizi güçlendirmeliyiz. Arınma günleri olan mübarek gün ve ayların ülkemizde ve dünyada insanlığın yaşadığı sıkıntıların sona ermesine vesile olmasını temenni ediyor, hemşerilerimizin ve tüm İslam Âlemi’nin Regaip Kandili’ni tebrik ediyorum" diye konuştu.

adminadmin