Güncel
Giriş Tarihi : 29-04-2020 15:33   Güncelleme : 29-04-2020 15:33

Başkan Ve Adamları Nerede Yanlış Yapıyorlar

Hedef Halk Gazetesinden sonra Samsun Gazetesi de Samsun Büyükşehir Belediyesini acımasızca eleştirmeye başladı.

Başkan Ve Adamları Nerede Yanlış Yapıyorlar

MUSTAFA DEMİR ŞİMDİ DE SAMSUN GAZETESİ’NİN HEDEFİNDE!

Samsun kamuoyu Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne hemen hemen her gün Hedef Halk Gazetesi’nin öyle veya böyle, o veya bu şekilde sürekli eleştiri bombardımanına tutmasına tam alışacakken, Başkan Demir’i eleştiren basın yayın organı kervanına şimdi de Samsun Gazetesi dahil oldu.

Samsun Gazetesi, Samsun Büyükşehir Belediyesi’ni, sabit konkasör ve araç kiralama ihalelerini "adrese teslim" olarak gerçekleşmekle suçladı.

Gazetenin iddiasına göre,

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin mart ayında açtığı sabit konkasör ve araç kiralama ihaleleri, "21. b maddesi"ndeki "doğal afetler gibi felaketler sırasında can ve mal kaybının önlenmesi için ivedilik" ifadesi öne sürülerek davet edilen sadece iki firmaya adeta "adrese teslim" olarak verildi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı 2 Mart 2020 tarihinde, 21.b maddesinde ifade edilen "yapımı ivedilik" isteyen durumlar göz önüne alınarak, 5 milyon 162 bin liraya sabit konkasör alımı için pazarlık usulü ile ihale açtı ve ihaleye sadece Muka Makina Sanayi Ticaret A.Ş, firması davet edildi. 16 Mart 2020 tarihinde Muka Makina İnşaat Sanayi Ticaret. A.Ş. firması ile 4 milyon 466 bin liraya sözleşme imzalandı.

Gazete haberin sonunda Samsun Büyükşehir Belediyesine, ‘şeffaflık nerede’ diye sorarak şöyle devam etti;

 

ŞEFFAFLIK NEREDE?

Büyükşehir Belediyesi, Çarşamba, Salıpazarı, Terme ve Ayvacık sular altında iken 21.b maddesi üzerinden ihale açmayıp yolların ve köprülerin yapımı için bu yöntemi uygulamayan belediyenin sadece birer firmanın katıldığı adeta "adrese teslim" ihalesi, "Şeffaflık, adil davranma, rekabetin sağlanarak kamunun menfaatini gözetmeden hukukun temel ilkeleri çiğnenerek yapılan idari işlem" olarak eleştiri konusu oldu.”

Samsun Gazetesi bu haberle kalmadı, ertesi gün haberin devamı mahiyetinde, CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel ve Saadet Partisi İl Başkanı Temel Armutçu’dan konuyla alakalı görüş alarak, Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin sabit konkasör ve araç kiralama ihalelerinin "adrese teslim" olarak gerçekleştirilmesine gösterdikleri tepkileri sayfalarına taşıdı.

Kamuoyu, Samsun Gazetesi’nin daha düne kadar Mustafa Demir ile aralarında su sızmazken Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’e karşı aldıkları yeni pozisyonun arkasında yatan gerçek sebepler merak ediliyor.

 

ERDOĞAN’IN FOX TV ELEŞTİRİSİ

Diğer yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin'e FOX TV'de yayınlanan Çalar Saat programına çıkmasından dolayı da kızmıştı.

Erdoğan “Tüm uyarılarımıza rağmen hâlâ, partimize ve şahsıma düşmanlık eden medya kuruluşlarında yer alma gayreti içinde olan arkadaşlarımız olduğunu görüyoruz” demişti.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Demir, 24 Nisan’da, FOX TV’de İsmail Küçük Kaya’nın programına canlı bağlanarak 23 Nisan günü Samsunlular'a dağıtılan, 23 Nisan 1920 tarihli Hakimiyet-i Milliye Gazetesi’ni hem orjinal Osmanlıca hem de Türkçesi hakkında bilgiler vermişti.

Recep YAZGANRecep YAZGAN